🎶Gewoon Weer Opnieuw….🎶

🎶Gewoon weer opnieuw….🎶

Afgelopen zaterdag speelde het sterrenensemble van Van Duiven de belangrijke uitwedstrijd tegen Hulzense Boys. Hét zaterdagelftal won met 2-4 op de grond waar het zijn grootste succes in de historie vierde.

De opstelling: Wouter; Jelle (45.Rupen), Sjoerd, Hans, Gijs; Thijs (45. Niek), Nick, Philip (45. Twan); Jorick, Patrick (45. Bart), Dewi. Ook Fredsj – die de vorige wedstrijd nog moest missen vanwege zijn verplichtingen in Qatar – was gelukkig weer terug langs de zijlijn.

PH speelde de eerste helft geduldig en kreeg van de thuisploeg alle tijd om van achteruit de oplossing te vinden. De Boys uit Hulsen stonden in goede organisatie en veel kansen kreeg PH niet. Dewi lag aardig aan de ketting bij zijn trouwe bewaker Richard en ook Nick was zoekende. Vlak voor rust viel dan uiteindelijk toch de 0-1. Philip gaf voor en onder druk van Dewi gleed zijn directe tegenstander de bal achter de eigen keeper.

In de rust werd er vier keer gewisseld. Zelfs Twan, die in de eerste helft nog verwoede pogingen deed om niet te hoeven invallen, mocht opdraven. En hij was weer lekker scherp met zijn eerste balletje na rust. Ook de andere invaller, Bettus, had ‘m lekker geraakt de avond ervoor. De bal binnen de vijf meter voor open goal raakte hij echter minder goed… De Lange had na de eerste helft ook nog zin om een lekker balletje te raken. En hij was in de zevende hemel, want de kantinejuffrouw in Hulsen had zelfs satésaus!!! Maar helaas geen balletjes…

Terug naar de wedstrijd. In de tweede helft liep PH vlot uit naar 0-3 via goals van Bart en Nick op aangeven van Gijs en – jawel – Dewi. Er leek even wat gemakzucht in de ploeg te sluipen, het werd 2-3 en bij een scrimmage voor de neus van Wouter dreigde zelfs de 3-3. Gelukkig kwam het niet zo ver en deed Perik, nog steeds achtervolgd door Richard, de wedstrijd op slot: 2-4.

Vanavond speelt PH 3 de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de Vroomshoopse Boys, bij winst gaan we als nummer 1 het nieuwe jaar in… Gewoon weer opnieuw?

Thijs Brama

Wistjes en datjes:

• Dewi wist zondagochtend te melden dat Richard was blijven slapen. Of Dewi ook in de nacht nog gedekt is blijft vooralsnog een raadsel, maar u zult het vanavond aan zijn loopje waarschijnlijk wel kunnen zien.

• Joost wist vorige week te vertellen dat het dameselftal van PH afgelopen donderdag sinterklaas ging doen. Jeroen Hulsink heeft zich naar verluid met een keurig gepoetste staf aangemeld als hulpsinterklaas.

• Tom Jansen kon afgelopen zaterdag niet bij de wedstrijd te zijn. Tom had geen oppas, helaas. In de wandelgangen heb ik echter vernomen dat Nick Wennink – die in de wedstrijd verdacht veel op de rechtsbuiten uitkwam – alle oppassen in en rond Almelo gebeld heeft om niet beschikbaar te zijn. Vuller heeft de telefoon van Twan gebruikt om alle 15 tot 18 jarige meisjes te bereiken.

• Na de wedstrijd werd ook alvast vooruitgekeken naar het komende kampweekendje in juni. Bijna alle aanwezigen waren het er over eens dat het aanstaande kampioenschap op een wat beschaafder manier gevierd kan worden dan de afgelopen keer. Patrick Hofland was het daar niet helemaal mee eens: “Het is toch alleen maar een goed teken dat het uit de hand loopt bij kamp”, aldus de Langaaa, die in de derde helft weer lekkaaa in vormaaa wassaaa.

• Onze felicitaties gaan naar Remco en Naomi die in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje. Dat betekend dus een neefje of nichtje voor Little, onze shoarmaoom.

• Barman Krieltje – die ook vader gaat worden – bekende afgelopen zaterdag dat hij recent dacht een piemeltje gezien te hebben. Ik raad hem aan om nog een paar kilo af te vallen, dan moet het te zien zijn.