skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Jeugdopleiding Week 4 Fase 1

Jeugdopleiding week 4 fase 1

WEEKVERSLAG 4 FASE 1 JEUGD PH ALMELO

 

 

Vandaag alweer het 4e weekverslag van fase 1. Uiteraard weer boordevol wedstrijdverslagen, maar ook andere belangrijke onderwerpen die je niet mag missen. Naast een aantal leuke activiteiten voor ouders, spelers en trainers doen wij ook een dringende oproep. Wij zijn naarstig op zoek naar scheidsrechters voor de zaterdagochtend. Want zonder scheids geen wedstrijd! Dat zou zonde zijn.

 

Veel leesplezier toegewenst!

 

Met sportieve groet,

 

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

 

Herkennen van potentie

Het regioplan van de FC Twente/Heracles academie nodigt de trainers en teammanagers van PH op 11 oktober uit voor een kennisdelingsmoment. Deze kennisdeling staat volledig in het teken van herkennen van potentie. De locatie waar het zal worden gehouden is bij VV DETO in Vriezenveen. Aanvangstijd is om 18.30 tot 20.30 uur. Wil je hier aan mee doen? Dan kan jij je aanmelden via de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3AsG6Hp3jNJ4cO2degdsWQ-L9JA5zxPutzQ7Fc9PIjV9ckQ/viewform?usp=send_form

 

Scheidsrechters gezocht 

De laatste tijd komt het regelmatig voor dat er geen scheidsrechters beschikbaar zijn voor sommige jeugdteams. Het is helaas niet meer incidenteel, maar begint een structureel probleem te worden. Ook andere verenigingen kampen hier mee. Wij willen immers allemaal dat onze jeugd blijft voetballen. Daarom doen wij een dringende oproep aan een ieder die de club wil helpen. Lijkt het je wat om af en toe een wedstrijd te fluiten op zaterdagochtend? Mail dan naar algemenejeugdzaken@phalmelo.nl.

 

Mini’s team van de week

Zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op de planning van ons eerste elftal. Team van de week zijn de mini’s van PH Almelo. Zo zullen zij onder andere voor de line up zorgen. Ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s jullie zijn ook allemaal van harte welkom om ons vlaggenschip aan te moedigen.

 

8 oktober Move-It Festival Sluitersveld

Op de grasvelden rondom de Bevrijdingslaan op het Sluitersveld zal dit jaar het Move-It Festival gehouden worden. Tijdens dit festival kunnen kinderen kennis maken met diverse verengingen afkomstige uit de wijken Schelfhorst en Sluitersveld. Ook PH is hierbij aanwezig. Zo zal er een clinic gegeven worden door Niek Scholten en Wesley Niks. Overigens zoeken wij ook nog vrijwilligers voor het uitdelen van promotiemateriaal. Wil jij helpen? Neem dan contact op met algemenejeugdzaken@phalmelo.nl. Het festival duurt van 12.00 uur – 16.00 uur.

 

Uitnodiging voor alle sportouders van PH
Wij hebben allemaal geleerd, dat binnen talentontwikkeling de driehoek ouder – coach – sporter belangrijk is. Maar hoe nemen we de ouders mee in het traject van hun kind? Hoe kun je als sportouder je kind optimaal steunen? Patrick van Bruggen van stichting topsport van NOC-NSF kan dit haarfijn uitleggen.

In de workshop die hij op 12 oktober bij PH Almelo geeft van 19.00 uur tot 20.30 uur voor sportouders komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Talentontwikkeling is geen sprint (heb geduld)
 • Hou de ambitie bij je kind,
 • Kinderen hebben de volgende wensen t.a.v. hun ouders:
 • Niet zeiken in de auto op weg naar de wedstrijd en na de wedstrijd
 • Onvoorwaardelijke vertrouwen geven
 • Positieve aandacht geven
 • Feedforward geven
 • Wat zijn de maatschappelijk positieve elementen aan een topsportopleiding?
 • Puberteit
 • Mentale druk
 • Oefening met de ouders (wat gaan jullie anders doen?)

Wil je als sportouder van PH Almelo hieraan deelnemen, geef je dan voor 20 september op door te mailen naar aanmelden@phalmelo.nl

Wij zien je dan graag op donderdag 12 oktober om 19.00 uur in de PH kantine!

 

JO9-1

JO9-1 speelde tegen STEVO JO9-1

 

 

JO9-3

Vanochtend speelde JO9-3 een spannende thuiswedstrijd tegen Stevo JO9-2. In de eerste 10 minuten stonden we achter met 0-1, maar we hebben de kinderen gemotiveerd om niet op te geven en samen te knokken. En dat hebben ze gedaan! Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gewonnen met 5-2. Wat een geweldige prestatie van het hele team!  💛🖤

 

JO10-1

Vandaag mocht de jo10-1 spelen in geesteren tegen stevo.

We hebben echt goed gevoetbald met vlagen hele goeie acties maar helaas niet tot scoren gekomen dankzij de keeper van stevo.

De eerste 2 kwarten was de stand nog 0-0, in de derde en vierde kwart de wedstrijd toch weg gegeven en is er een eindstand ontstaan die zeer geflatteerd is namelijk 9-0.

Het had zeker niet gehoeven, op naar de volgende wedstrijd.

 

JO10-2

Vandaag speelde jo10-2 uit tegen marienberg. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Ook deze wedstrijd werd al wel duidelijk dat deze klasse te hoog gegrepen is,  maar het team bleef voetballen, waardoor er deze week wel gescoord werd. Eindstand 20-3

 

MO11-1

In een spannende wedstrijd tussen de meiden van SV Hellendoorn en PH Almelo zagen de toeschouwers een levendige strijd op het veld. PH Almelo kwam voor het eerst dit seizoen op voorsprong dankzij een prachtig doelpunt van Tyshara, waarmee ze hun team op een 0-1 voorsprong zette.

Echter, Hellendoorn gaf niet op en vocht terug, waardoor ze op gelijke hoogte kwamen met een doelpunt. Maar PH Almelo toonde veerkracht en Diara zorgde voor een mooi moment door een geweldig schot in de kruising te plaatsen, wat resulteerde in een 1-2 voorsprong voor PH.

De wedstrijd bleef spannend, met beide teams die kansen creëerden. Helaas voor PH Almelo kwamen ze toch weer op achterstand. Maar aan het einde van de wedstrijd was het Roos die voor PH Almelo de gelijkmaker wist te scoren, waardoor de eindstand op 3-3 kwam te staan.

Dit was een belangrijk moment voor PH Almelo, want het leverde hen hun eerste punt van het seizoen op. Keepster Isabella speelde een cruciale rol in het behalen van dit punt, met tal van belangrijke reddingen om haar team in de wedstrijd te houden.

Hoewel PH Almelo blij mag zijn met hun eerste punt, is het duidelijk dat er nog werk aan de winkel is, met name op het gebied van verdediging. De komende weken zullen ze moeten blijven werken aan hun spel om hun positie in de competitie te verbeteren. De fans kunnen in ieder geval uitkijken naar meer spannende wedstrijden van PH’s MO-11.

 

JO11-2

Vanochtend vroeg ontvingen wij (JO11 2) Heracles thuis. De eerste helft ging super goed en alles gelijk op en sloten we af met 4-4. Helaas werden zij de tweede helft sterker en wij hebben de neiging af te zwakken, dus met 5-10 verloren. Al met al een leuke, spannende maar vooral sportieve wedstrijd.

Daarna hebben 3 er nog mee mogen doen bij JO13-2, waar Indy zelfs nog gescored heeft!

 

JO11-3

Vandaag speelde JO11-3 de uitwedstrijd tegen MVV! We kwamen snel voor met 0-1. Ondanks het veldoverwicht werd het toch 1-1, maar daarna vielen we de goals! We wonnen uiteindelijk met 2-5 en met een tevreden gevoel gaan we het weekend in! Ze hebben goed gespeeld!

 

MO13-1

MO13-1 mocht naar Hellendoorn tegen vv Hellendoorn MO13-2.

Sinds lange tijd weer op een echte grasmat. We begonnen met één minuut stilte wegens overlijden van een zeer gewaardeerd clublid van vv Hellendoorn. Indrukwekkend.

PH begon prima, met goede aanvallen via de linkerkant. Jammer genoeg kwamen we telkens iets te kort om dit af te maken. Anders hadden we zo op 2à3-0 kunnen staan. Zal je net zien dat ie er dan aan de andere kant wel in gaat. We bleven goed spelen en kwamen via een corner weer gelijk. De hoop was er weer en wederom veel op de helft van Hellendoorn gespeeld, maar de bal wil niet tussen de palen. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft vloeide de kracht uit ons team en kwam Hellendoorn meer bovendrijven, door wat slordigheden en vermoeidheid van de echte grasmat werd het helaas 4-1.

Leuke wedstrijd gezien met over en weer kansen waar de tegenstander net wat meer mazzel had.

 

JO13-1

JO13-1 verloor met 2-3 van de leeftijdsgenoten van Tubantia JO13-1.

 

JO13-2

PH O13-2 – Daarleveen O13-1

De O13-2 speelde afgelopen weekend thuis een wedstrijd tegen Daarleveen. PH kwam in het begin van de wedstrijd niet echt lekker in het spel wat ze wilde spelen. Toch werd het al snel 1-0 voor PH. Toch bleef het lastig voor PH om te voetballen en onder de druk eruit te komen, wanneer dit lukte lagen er enorm veel mogelijkheden achter de laatste linie. Ondanks de tegendruk die PH kreeg werd het toch 2-0 en kort daarna ook nog 3-0 en vanaf de 2-0 kreeg PH ook echt grip op de tegenstander. 3-0 was ook de ruststand.

Na rust bleef PH dominant spelen. Er werd goed gecombineerd door de jongens. Geen blinde lange bal maar gewoon simpel de oplossing dichtbij over de grond. Hierdoor werd het voor Daarleveen onmogelijk om nog in de wedstrijd te komen en dit kon je ook zien aan de score wat uitliep tot 5-0. Toch kwam Daarleveen er nog 1x uit en dat resulteerde ook in een doelpunt. Vanaf de aftrap voetbalde PH er nog een paar keer goed doorheen en dat leverde ook de 6-1 op. Dit was ook de einduitslag.

De boys hebben super gespeeld en daarom ook verdiend gewonnen. Op naar volgende week, de koploper.

 

MO15-1

MO15-1 verloor de derby tegen Luctor MO15-1 met 1-4.

 

JO19-1 (vorige week)

De gehele week getraind op principes. Beweging zonder bal, vrije man in de as, spelen met ruimtes(in de bal en beweging in de diepte).

Vanaf minuut 1 hebben we de wedstrijd gedomineerd, we waren heer en meester en dit zorgde er dan ook voor dat we veelvuldig de bal hadden. De tegenstander speelde veelvuldig de lange bal en in tegenstelling tot de Zweef hadden we hier vandaag totaal geen moeite mee. Door goede positionering en wellicht tactische aanpassingen stonden we steeds goed.

In de eerste fase van de wedstrijd moesten we eigenlijk het tempo omhoog schroeven. We speelden een iet wat te laag tempo waardoor we eigenlijk te weinig deden met het percentage balbezit.

Voor de drink pauze komen we mooi op 1-0.

In de drink pauze vertelt dat als we nog meer gaan spelen met kort en diepte en op hoger tempo dat we nog meer kansen gaan krijgen.

Rust 3-0

In de rust verscheen famillie otter en kon er gewisseld worden. Pim N had last van een bloedbaar(hele week gebeukt bij defensie) en Yuri was de gehele week ziek geweest. Desondanks hebben beide heren het fantastisch volgehouden.

De 2e helft was er voor Kloosterhaar geen houden aan en was het al snel 5-0. Ik denk met iets meer concentratie kunnen we zo 10 keer scoren. Misschien wel gemoeten. Mooi voor Luca W dat hij wederom een goaltje mag meeprikken. Dani en Luca sluiten geregeld matig aan vanuit de 17-1 en laten wekelijks zien dat ook zij dit niveau goed aankunnen. Wij zijn erg dankbaar voor jullie inzet.

Kloosterhaar bleef ondanks de dikke nederlaag respectvol en netjes voetballen. Complimenten voor de tegenstander.

Deze week weer verder met waar we gebleven waren en dan wacht Excelsior 19-2 thuis op ons.

 

6-0 EINDSTAND

 

Back To Top