skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
15 Jeugdtrainers Nemen Deel Aan KNVB Welkomstprogramma

15 jeugdtrainers nemen deel aan KNVB Welkomstprogramma

Het weer was verschrikkelijk maar dat hield de jeugdtrainers niet tegen om deel te nemen aan het welkomstprogramma van de KNVB afgelopen dinsdagavond. De doelstelling van het welkomstprogramma is het bieden van handvatten aan jeugdtrainers. Daarnaast biedt het een mogelijkheid om andere inzichten op te doen.

De avond bestond uit twee informatieve delen en uit één praktisch gedeelte. Tijdens het praktische gedeelte gingen de trainers met docenten Bert Spekking en Michel Ballast het veld op om een O11 wedstrijd te observeren. Trainer Jorick coachte deze wedstrijd en begeleidde later nog twee oefenvormen.

Na een warme kop koffie gaven de jeugdtrainers een tip en een top aan Jorick. Deze tips en tops werden besproken met elkaar en zo ontstonden er nuttige discussies over een aantal onderwerpen. Een voorbeeld: op dezelfde hoogte als de kinderen praten. Toevoeging daarop is het positioneren van jezelf als trainer zodat in het zichtveld van de kinderen zo min mogelijk afleiding opgemerkt kan worden. Al met al een nuttige avond voor iedereen.

Een aantal deelnemende jeugdtrainers geeft vervolg aan het welkomstprogramma. Woensdag 9 maart start de pupillencursus waar 12 trainers aan deel gaan nemen. De pupillencursus staat onder leiding van Bert Spekking en zijn collega in opleiding Jürgen Schefczyk.

Back To Top