skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Aftrap Trainers Academie

Aftrap trainers academie

Afgelopen week is de eerste interne trainers academie van start gegaan. Onder toeziend oog van FC Noaber, een stichting die vrijwilligerswerk voor jongeren stimuleert, tekenden de jongens de overeenkomsten voor de komende maanden. De volgende jongens die ook bij ons voetballen zijn van start gegaan: Koen van Reewijk, Arjan Otter, Pim Gierveld, Aiden Haarman, Dani Braak, Noud Woesthuis, Rens Woesthuis, Semih Baseren, Rafael Martos, Lars Adema en Jurre Knobben.

Het programma van dat trainers academie bestaat uit kennisdeling-avonden en praktijkavonden.

Elke kennisdeling-avond staat in het teken van een gekozen onderwerp waar de trainers direct mee aan de slag kunnen gaan. Zo ging afgelopen week de eerste kennisdeling over de rol van een trainer/coach. Daarin werd besproken dat een succesvolle trainer/coach over vier kwaliteiten beschikt: structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en verantwoordelijkheid geven. Na een uitleg van deze vier kwaliteiten gingen de jeugdtrainers het veld op. Daar bekeken ze in groepjes een trainer en noteerden hoe deze trainer invulling gaf aan deze kwaliteiten. Vervolgens hebben we deze waarnemingen binnen weer met elkaar besproken. Een leerzame avond!

Tijdens de praktijkavonden gaan de trainers bij een aantal verschillende teams meekijken. Naar mate de trainers academie vordert krijgen ze daar steeds meer verantwoordelijkheden en opdrachten.

Na de trainers academie is het onze doelstelling dat alle trainers volgend jaar zelfstandig een team gaan trainen. Dat lijkt ons een win-win situatie!

De jongens kunnen zo training geven bij de club waar ze ook voetballen en alle spelers krijgen leerzame, uitdagende en plezierige trainingen.

Gedurende de trainers academie publiceren we updates op onze social media kanalen!

Back To Top