skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Brama-loos PH 3 Bezorgt Vroomshoopse Boys Een Drama

Brama-loos PH 3 bezorgt Vroomshoopse Boys een drama

Verslaggever: Gijs Gasthuis

De titel verklapt het al een beetje. Ondanks dat de ‘vrome’ tegenstander met ‘hoop’ aan de wedstrijd begon, moesten de Boys toch hun meerdere erkennen in de Mannen van TrainerKoos. Erg opvallend was zowel de aanwezigheid van De beste voetballer van PH als de afwezigheid van de gebroeders Brama. Beide had een bijzondere reden, daarover later meer. Nu eerst maar eens naar de wedstrijd.

De Wedstrijd

“De opstelling: Wouter op de goal, Jelle, Skup, Bennie, Onne, middenveld Lit, Ruud, Bossen, voorin Boog, Phillip en Perik” Wissels: Hans en Gijs.

Huh? Was dat nou de Beste voetballer van PH die de opstelling opnoemde? Jazeker! Na de teleurstellende resultaten van afgelopen weken besloot TrainerKoos om stagiair Bugs voor de groep te zetten. De laatste weken schijnt Bugs afwezig te zijn geweest om in het diepste geheim zich voor te bereiden op deze dag met een prachtig resultaat als gevolg. De oproep van vorige week om uit te kijken naar een terugtrekken haarlijn en nog wat woorden in het Latijn kan dus de prullenbak in. Bugs is back!

PH begon net zo sterk aan de wedstrijd als dat het zonnetje brandde op de kale koppies. Er werd goed gevoetbald met veel dreiging. Beetje zoals Chelsea ook voetbalt alleen dan wel goed en met dreiging. Zo ging er een minuut of 10 voorbij en de zon besloot zich nog maar even een klein minuutje achter een wolk te verstoppen. Er was voor PH geen wolkje aan de lucht en vlagger Fred was al meerdere keren een stoel aangeboden.

Na kwartiertje wist Onne goed voor zijn man te komen en de bal bij Perik in de voeten te koppen. Deze gaf met een hakje de bal terug aan de opstomende Onne. Een strakke voorzet en een overstapje van de immer gretige Boog leidde tot een niet te missen kans voor Lit. Die hij niet mistte. Voetbal kan zo simpel zijn. 0-1!

De wedstrijd kabbelde voort en zowaar lieten de Boys ook nog wat van zich horen. De plaatselijke Ali kwam goed door aan de linkerkant en de tot nog toe weinig in het spel betrokken Wutru wist het schot in de korte hoek goed te keren. Dit schudde PH wakker! Onze Baguette-bakker Philip wist met een strakke pass via de paal Boog te bereiken. Die de bal kon in pissen. 0-2! Jaahaa dat pissen kan je aan Boog wel overlaten. Kort daarna was het de beurt aan Philip zelf om het doelnet in beroering te brengen.  Na een goede pass van Little vanaf de middenlijn stond Philip vrij voor de keeper die de bal simpel in het hoekje plaatste. 0-3.

De concentratie zakte een beetje weg bij PH. Dit resulteerde in een goede pass van Bossen op eigen zestien in de voeten van de spits van Vroomshoop. Deze wist met een vlammend schot de arm van Wouter te doen strekken maar veel spannender dan dit heeft Vroomshoop het in de eerste helft niet gemaakt. Verder beweerde Little nog dat ie een Box-to-Box player was, was er nog een ‘Heini’ buitenspel momentje, maakte Perik nog een handsballetje en wist Phillip nogmaals het net te bereiken. We begonnen op de bank inmiddels de tel kwijt te raken. 0-4. Rust.

In de rust maakte Bugs Mourinho duidelijk dat Hans de plek van Skup in zou nemen en dat Little plaats mocht maken voor Onne wiens plek ingevuld werd door Gijs. Na dit bepaald te hebben nam Koos Bugs mee naar de kantine voor een gerstenatje, de rest besloot lekker bij de dug-out te blijven.

De tweede helft moest ik helaas zelf als linksback fungeren. Waardoor ik wat minder aantekeningen kon maken. Daarom even een korte opsomming van wat er gebeurde:

  • 0-5 stiftje van Ruud die de keepers voor de voeten van Perik verwerkte, intikkertje.
  • 0-6 Philip scoorde wederom na een goede assist van Boog
  • 1-6 Onze linksback besloot in te stappen terwijl hij niet de laatste man was. Zijn tegenstander wist Wouter in de korte hoek te verschalken.
  • Perik mistte nog een kans of 6 die hij menigmaal zelf creëerde.
  • 1-7 Perik wist na een goede combinatie tussen Boog en Philip de bal in het netje te schieten
  • Na een fantastische buitenkant punt van Jelle stond Philip vrij voor de keeper, helaas wist hij dit keer niet te scoren. Phillip: “Ik had de knol’n kapot”.

Fuut, fuut, fuuuuuuuut!

Wist-je-datjes

Wist u dat er een Vroomshoopse Boys Damesteam is?

Little schijnt soms zo dronken te zijn dat hij niet meer weet dat hij Nederlands kan praten. Afgelopen zaterdag schijnt het weer raak te zijn geweest. Hij noemde de Vroomshoopse Boys onder andere de Holy Shit Boys..

Bij PH3bestaat inmiddels het vermoeden dat Tom ‘Lord’ Jansen hetzelfde traject aan het volgens is als dat Bugs afgelopen weken heeft gedaan? De beste man die eerder altijd met de auto naar de training gaat omdat hij geen ruggengraad heeft, is al weken niet gespot op de Veenelanden.

Volgens een niet zo oplettende toeschouwer van de wedstijd van PH4 zou Rupen op het veld te zien zijn geweest. Achteraf bleek dat het Han Lubbers was die een bal op de neus had gekregen.

De familie Brama was afwezig omdat de knapste van het stel Joost Sambrama binnenkort in het huwelijksbootje stapt. Daarvoor moest uitgerekend op de dag van de wedstrijd een vrijgezellenfeest worden gehouden. Of dit bewust gepland was door stagiair Bugs is onbekend. We hopen dat Joost een fantastische dag heeft gehad en wensen we hem veel succes met de rest van zijn leven. Hieronder nog even een sfeerimpressie.

Back To Top