De Bal Rolt Weer Officieel!

De bal rolt weer officieel!

Fase 1 is voor de meeste teams gestart afgelopen zaterdag. Ook dit seizoen speelt de jeugd in drie of vier fases, de eerste fase duurt tot en met zaterdag 8 oktober. Een fijne bijkomstigheid van het fase-voetbal is dat er snel geswitcht kan worden van niveau en dat er op deze manier veel gelijkwaardige voetbalwedstrijden gespeeld kunnen worden.

Net als vorig seizoen publiceren we elke maandag een verslag over de jeugdopleiding van PH. Hierin vermelden we nieuwtjes, updates en uiteraard de ingestuurde wedstrijdverslagen. Wij beseffen ons goed dat in deze tijd van leven de meeste mensen geen weekverslagen lezen, echter is deze rubriek voor veel (oudere) mensen écht waardevol. Zij vinden het fantastisch om op deze manier toch betrokken te blijven bij de club waar ze wellicht vroeger zelf hebben gevoetbald. Mede daarom schrijven we ook dit jaar elke week een weekverslag over de jeugdopleiding!

Wout Brama Toernooi

In het vorige weekverslag hebben we jullie nog een link met foto’s van Stefan van Vlijmen beloofd. Bij deze: https://img.gg/PXalNZ5.

Informatieavond ouders

Maandag 12 september om 18:45 is er een informatieavond voor ouders gepland. Hierin vertelt Tim over een nieuw document (afspraken/beleid/communicatie) en zal hij een onderdeel uit het nieuwe technische beleidsplan presenteren.

Lijkt het je interessant om hier meer over te horen, kom dan op maandag 12 september om 18:45 in de kantine.

Dropbox

Ga de PH-dropbox omgeving bekijken! In de WhatsApp groepen vind je de weblink.

Enorm veel interessante informatie wat je kan gaan gebruiken met je team.

Uitslagen wedstrijden

Voor een uitleg over het doorgeven van uitslagen kunnen trainers terecht bij de administratie.

Wedstrijdverslagen

Zoals in de introductie van dit verslag al vermeld blijven we dit jaar elke maandag een weekverslag publiceren. Het zou geweldig zijn als hier zo veel mogelijk wedstrijdverslagen te lezen zijn. Via de WhatsApp groepen stuur je een (kort) verslag.

Enkele ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

In de vroege ochtend verzamelden de jongens van PH jo8-1 zich voor een uitwedstrijd naar jo8-2 van avc Heracles. Aan het begin de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het een erg makkelijke wedstrijd ging worden. Na max 5 min spelen was het dan ook wel 4-0. Quinn onze keeper heeft in de eerste helft 1 ding gedaan, lekker Chillen in de goal. In de tweede helft hebben er onze keeper in de spits gezet, soort van fantasie opstelling. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 1-13.

Hopelijk voor de uitdaging volgende week een sterkere tegenstander!

PH JO8-3:

Vanochtend heeft jo8-3 een uitwedstrijd gespeeld tegen ON jo8-5.

Ons team had er onwijs veel zin in, en iedereen was enorm enthousiast om weer eens een wedstrijd te mogen spelen. Ze waren er helemaal klaar voor! Na de eerste aftrap duurde het ongeveer 30 seconden tot de eerste goal werd gemaakt door PH. Binnen de eerste 10 minuten zat de tweede er ook al in. De tegenpartij schoot er vervolgens ook nog eens twee in en zaten we al gauw op een gelijke stand. Van beide kanten werd er gestreden, en mán wat waren ze toch goed!  We hebben dan ook de wedstrijd mogen winnen met 7-8 🥳

Een prima begin van het nieuwe seizoen!

En een nieuwe teamfoto mocht natuurlijk niet missen he. (zie omslag)

PH JO13-1:

Na het winnen van het Wout Brama Toernooi vorige week, begon JO13-1 vandaag vol goede moed aan het nieuwe seizoen. De tegenstander vandaag was Tubantia JO13-1 uit Hengelo. Het geel zwarte leger ging voortvarend van start en zette de Hengelo-ers meteen onder druk. Het duurde dan ook niet lang voor de 1-0 voorsprong op het bord stond. Tubantia ging hierna uit een ander vaatje tappen en kreeg meer grip op de wedstrijd. PH leek hierdoor van slag en begon fouten te maken. Tubantia profiteerde hier tot twee keer toe van en ging daardoor met een 1-2 voorsprong de rust in. De tweede helft werd een spektakelstuk. PH deed de wedstrijd kantelen en maakte de 2-2 en 3-2 vlak achterelkaar. Tubantia leek verslagen, maar niets was minder waar. Door wat geklungel in onze defensie maakte Tubantia vlak voor tijd de terechte 3-3 gelijkmaker.

PH JO15-1:

PH-STEVO 7-0.

Vanaf minuut 1 hadden wij het overwicht in deze partij. Zeker de eerste helft was echt heel goed. Vanuit achteren wisten we constant een vrije man in de as te vinden, of een extra man in de as te creëren met een verdediger. De jongens hebben lef, durf maar vooral plezier getoond. De 3-0 was echt een fantastische goal waarin we eerst 3 minuten balbezit hadden en uiteindelijk met een splijtende pass door de as konden scoren. Rust stand 5-0. Ook de tweede helft was gewoon goed. We gingen alleen iets meer met de bal lopen maar desondanks ook gewoon heel veel mooie aanvallen gecreëerd.