skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Diploma Behalen & Stage Lopen Bij Sv PH Almelo

Diploma behalen & stage lopen bij sv PH Almelo

Heb je geen (vmbo)diploma en wil je graag verder in de dienstverlening of zorg? En heb jij feeling met het verenigingsleven van een voetbalclub? Dan is de Entreeopleiding Assistent dienstverlening en zorg in combinatie met een stage bij sv PH Almelo misschien iets voor jou. Bij sv PH Almelo zijn twee stageplaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met reageren!

Voor wie

De Entreeopleiding Assistent dienstverlening en zorg van het ROC van Twente is voor alle mensen van 18 jaar en ouder in Almelo, die geen diploma hebben, maar wel een toekomst voor zich zien in de zorg of dienstverlening. De opleiding is bij uitstek geschikt voor vroegtijdige schoolverlaters, jonge moeders, Wajongers, mensen met faalangst of met een allochtone achtergrond.

Inhoud opleiding

De Entreeopleiding dienstverlening en zorg duurt één jaar. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Naast de praktijkuren ga je één dag per week naar school en besteed je ongeveer vier uur per week aan zelfstudie.

De 16 wekelijkse praktijkuren bestaan uit een stage bij sv PH Almelo . Studenten worden dan bijvoorbeeld ingezet als gastheer op de vereniging, draaien bardiensten, verrichten schoonmaakwerkzaamheden en ondersteunen bij maatschappelijke activiteiten en projecten.

Tijdens de lessen krijgen de studenten de volgende vakken: loopbaan en burgerschap, Nederlands, rekenen en vaktheorie.

Begeleiding

De student krijgt begeleiding van een vast contactpersoon van sv PH Almelo. Ook het ROC van Twente zorgt voor een vast contactpersoon voor iedere student. Studenten die de opleiding met goed resultaat afronden, ontvangen een mbo-diploma niveau 1. Na deze opleiding kun je blijven werken als assistent in de dienstverlenende sector en zorg. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld een mbo-opleiding niveau 2.

Kosten

De studenten kunnen op kosten van sv PH Almelo de eenjarige Entreeopleiding volgen.

Leslocaties

De lessen van deze praktijkgerichte opleiding vinden plaats bij drie Almelose voetbalverenigingen: Oranje Nassau, ASV’57 en PH Almelo. Rustige, goed bereikbare locaties waar studenten optimaal kunnen leren. Op deze manier zorgen deze drie Actief Betrokken Clubs in samenwerking met het ROC van Twente, Mantelzorg Almelo, Carrint Reggeland, De Twentse Zorgcentra en gemeente Almelo voor participatie, activatie, lokale en maatschappelijke betrokkenheid en natuurlijk mbo-diploma’s voor de studenten die inmiddels doorgaan naar een vervolgopleiding (mbo niveau 2) of een baan hebben.

Meer informatie

In januari 2020 start deze opleiding. Ben je benieuwd of deze opleiding en stage bij sv PH Almelo iets voor jou is? Neem dan contact op met Petra Bruggeman via p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl of bel 06 40151281.

Back To Top