skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Eerste Overwinning PH ZA3 Ooit In De 3e Klasse Is Een Feit

Eerste overwinning PH ZA3 ooit in de 3e klasse is een feit

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Een week later dan gepland (daar heeft u uitgebreid over kunnen lezen), maar de eerste wedstrijd van PH ZA3 in de 3e klasse is een feit. Zoals bekend is PH afgelopen seizoen kampioen geworden en gepromoveerd. Een nieuwe klasse met nieuwe teams, maar ook zeker oude bekenden. Dit belooft dan ook een zeer interessant seizoen te worden voor PH. De verwachtingen zijn hoog. Trainer Thijs van Duiven gaat voor een plek in de top 5.

De aftrap stond gepland om 14:30 uur in Nijverdal bij SVVN. Eenmaal aangekomen kregen we te horen dat de wedstrijd enkele minuten later zou gaan beginnen i.v.m. een herdenking/minuut stilte voor Bennie(nee niet onze Bennie) een zeer gewaardeerd lid van SVVN die afgelopen week overleden is.

Om 14:35 uur was het dan zover. De wedstrijd was begonnen. PH begon de wedstrijd in de volgende opstelling.

Wouter Haarhuis, Tim van Vlijmen(45. Gijs Gasthuis), Rik Meijer, Dennis Wennink, Rupen Sipaan(70. Wouter Hilgerink), Twan Haghuis, Thijs Brama ©, Remco Haghuis(45. Patrick Hofland), Tom Jansen(45. Dewi Perik), Bart Brama(60. Joost Brama) en Philip Tigrinate.

Na de eerste 5 minuten leek het er niet op dat dit een gemakkelijke overwinning zou gaan worden voor PH. SVVN had het overwicht en het betere veldspel. Al resulteerde dit niet gelijk in grote kansen. PH kwam, naar mate de eerste helft vorderde, steeds beter in hun spel en kwam er voetballend steeds vaker uit. Dit resulteerde dan ook in enkele kansen en uiteindelijk viel zelfs de 0-1 voor PH. Een mooie aanval opgezet door Twan en uiteindelijk ook afgemaakt door diezelfde Twan.

1-0 was ook gelijk de ruststand en PH verliet het veld onder luid applaus van de meegereisde supporters en reservespelers. Dit tot grote verbazing van onder andere de keeper van SVVN die aangaf niet te snappen dat de mannen van PH een staande ovatie ontvingen, terwijl hij vond dat SVVN de bovenliggende partij was.

In de rust was het tijd voor 3 wijzigingen bij PH. Onder andere Dewi Perik mocht aan de aftrap verschijnen. Hij vond het zeer vreemd dat hij gepasseerd was, dit bleek ook wel door een opmerking die hij voor de wedstrijd maakte. “de trainer denkt volgens mij dat ik nog steeds op vakantie ben, een andere reden voor deze wisselbeurt kan ik me niet voorstellen”  Natuurlijk weten wij de echte reden wel, een “fantastische” eerste helft tijdens de bekerwedstrijd tegen DOS ‘37.  Dat Dewi hierdoor geprikkeld was om zich te laten gelden tijdens de 2e helft werd al heel snel duidelijk.

De 2e helft was nog niet begonnen of PH stond alweer op een 0-2 voorsprong na een aanval uit het boekje. Een lange rush langs de zijlijn, zowaar een assist (een van de weinige) van Dewi Perik en een prima afgeronde goal van Patrick Hofland. PH was voortvarend begonnen aan de 2e helft. Inmiddels was het ook al enige tijd begonnen met regenen. Het was alsof de weergoden wisten dat Mooiweer voetballer Patrick op het veld was gekomen. Het kwam nu echt met bakken uit de hemel. Volgens Patrick heeft het nog nooit zo hard geregend.

Toen trainer Thijs van Duiven terug liep naar het veld en halverwege was, is hij maar weer teruggelopen naar de kantine. De wisselspelers stonden met z’n allen op de bank in de dug-out, niet perse om droog te blijven, maar vanwege de vele muizen die opeens verschenen voor de dug-out. Even leek het erop dat de wedstrijd weleens onderbroken zou kunnen worden, maar de oom van Rupen vond het nog niet hard genoeg regenen om de wedstrijd te staken. Gelukkig maar achteraf. PH rook bloed en ging op zoek naar de 0-3. Met een assist van Thijs Brama en een fantastisch afstandsschot van Rik Meijer stond de 0-3 dan ook snel op het scorebord. Rik vond dat het ondertussen allemaal wel een beetje erg makkelijk ging op deze manier, dus dacht hij dat hij SVVN wel een handje kon helpen. Nadat Rupen de voorzet van de rechtsbuiten niet meer kon blokkeren, onderschepte Rik de voorzet wel.

Maar in plaats van de bal weg te werken uit het strafschopgebied, besloot hij de bal in het eigen doel te werken. 1-3. SVVN kreeg hierdoor weer een beetje hoop en dacht de 2-3 ook nog te kunnen maken. Toch was het PH dat de voorsprong verder uitbreidde. Dewi zocht in het strafschopgebied de tegenstander op en werd aangetikt. Penalty voor PH. Niet iedere scheidsrechter zou hiervoor fluiten, maar de scheidsrechter had denk ik nog wat goed te maken met ons. Even daarvoor werd Dewi namelijk ook al onderuit geschopt in het strafschopgebied. Dit was 100% een penalty, maar werd op dat moment weggewuifd door de scheids. Dewi zelf mocht aanleggen voor de penalty. In heel Nijverdal en omstreken was bekend dat dit weleens een Panenka zou kunnen worden, maar blijkbaar was alleen de keeper hiervan niet op de hoogte. Hij dook richting zijn linker hoek en een onvervalste Panenka was het resultaat. 1-4 voor PH. Hierna was Perik nog bij enkele opstootjes betrokken. Zo werd hij beschuldigd van het in de kruis graaien van de rechtsback. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit ook maar enigszins waar zou kunnen zijn. De reactie van de rechtsback was dan ook erg onfatsoenlijk. Wat hij gezegd heeft laat ik maar achterwege. De speler van SVVN liet het hier echter niet bij zitten en kon zich niet langer beheersen. Hij maakte een tackle zonder enige intentie om de bal te spelen. De gele kaart werd getrokken. Terecht. Al raakte hij hem uiteindelijk niet vol. Nou worden de Oscars pas op 20 februari 2020 uitgereikt, maar Dewi liet na de charge op hem zien dat hij zeker een nominatie verdient voor een academy award. Trainer Thijs van Duiven hield het niet langer en pieste zowat in zijn broek. Nat was deze toch al, dus veel had dat ook niet uitgemaakt. Uit respect voor de tegenstander verstopte hij zich achter de dug-out zodat zijn reactie niet zichtbaar was voor de tegenstander. Hoorbaar was het trouwens wel.

Vlak voor tijd maakte SVVN nog de 2-4 uit een vrije trap. De muur werd niet helemaal correct neergezet door onze doelman en dit werd dan ook gelijk afgestraft door de speler van SVVN. 2-4 was tevens ook de eindstand.

Al met al een prima middag voor PH en de eerste 3 punten in de 3e klasse zijn een feit. Dit heugelijke feit werd nog lang gevierd in de kantine.
A.s. donderdag speelt PH de inhaalwedstrijd tegen Quick ’20. Tenminste als de slappe zakken niet weer afbellen op het laatste moment. U bent allen van harte welkom op sportpark Veenelanden vanaf 20:00 uur.

Uw reporter voor deze week.
Rupen Sipaan

En dan nog even dit…….

Dat Twan Haghuis bijna wekelijks afwezig is tijdens de training op donderdagavond is al bekend. Maar de reden hiervan nog niet. Altijd werd er gedacht dat hij gewoon een lamzak, luilak, lapzwans, leegloper, lamlul, slapkous en lanterfanter was. Dat is ook natuurlijk wel zo, alleen was dat niet de reden van zijn afwezigheid. Het blijkt dat hij druk bezig is met een nieuwe website. Twan blijkt een fervent aanhanger van gebakken vis en kibbelingen te zijn. Na meerdere tests en proeverijen te hebben uitgevoerd zal hij binnenkort starten met de website Visadvisor. Hier zal hij zijn bevindingen weergeven en de vishandels en kraampjes beoordelen. Een klein voorproefje hierop. De viskraam op de Skelf krijgt maar liefst een halve vischelinster.

Den Drijver op de markt ontvangt maar liefst 5 vischelinsterren.

Het team was zaterdag bang dat Rupen wellicht niet zou komen opdagen. Dit omdat afgelopen zaterdag de open dag was bij het AZC. Gelukkig was dit niet het geval en was Rupen netjes op tijd aanwezig. Hij gaf aan de gehele ochtend al aanwezig te zijn op de open dag. Hij stond hier achter een kraampje, verse haringen weg te geven in het kader van het inburgeringsproces. Het werd een groot succes.

Jelle heeft vorige week een leuk bedrag gewonnen met LMS. Natuurlijk wordt het grootste gedeelte opgedronken, maar ook is een gedeelte gereserveerd voor het kopen van een nieuwe televisie. Volgens Mike zou dit wel een Curved televisie moeten zijn, omdat hij hem anders niet mee de winkel uit krijgt onder zijn armen.

Bart gaf aan vorige week een EMS training gedaan te hebben. Boog wist niet precies wat hiermee bedoelt werd. Dit blijkt een training van 20 minuten te zijn. Je trekt hiervoor eerst een bodysuit aan. Door dit pak staat de EMS training van 20 minuten gelijk aan een normale training van 2 uur in de sportschool. Dit leek Boog ook wel wat, zodat hij wat meer vrije tijd over zou houden. Wij denken trouwens dat het beter is dat hij dit niet gaat doen. Daar de kans op blessures al erg groot is voor hem bij het aantrekken van het pak.

Bij aanvang van de tweede helft regende het dermate hard dat de Turkse scheidsrechter zijn notitieblokje afgaf bij de dug-out van PH met de vraag of wij de score, kaarten en wissels bij wilden houden. Op dat moment zat er niemand op de bank bij PH met kennis van het ‘Türk alfabesi’, het ideale moment dus om Rupen naar de kant te halen zodat de scheidsrechter de juiste score op het wedstrijdformulier zou krijgen.

Trainer Thijs van Duiven heeft helaas 2 belangrijke bekerwedstrijden moeten missen door zijn vakantie. Een rondreis door Europa. Enkele plaatsen/landen die hij bezocht heeft zijn Koosovo, Koosica, Koostenrijk, Koos en enkele Koosta’s in Spanje.