skip to Main Content
sportvereniging PH
Eigen Doelpunt Rupen Kost ZA3 Twee Punten

Eigen doelpunt Rupen kost ZA3 twee punten

Vandaag stond de nietszeggende wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst op het programma. Op deze zonovergoten dag werd een relaxt potje voetbal op de mat gelegd. Uiteindelijk mocht Hellendoorn zich de meest gelukkige noemen door in de laatste minuut de gelijkmakende treffer binnen te werken.

Trainer K. van Duiven had vandaag de beschikking over 16 spelers. Zelf vond de begripvolle trainer het een goed plan om naar Hamburg af te reizen op de dag dat wij vieren bevrijd te zijn van onze nare Oosterburen. De volgende namen kregen het vertrouwen van hun trainer; Q. de Vries; R. van Ruth, S. Dijkstra, M. Laarman(’46 R. Meijer), R. Sipaan; T. van Vlijmen(’70 T. Haghuis), R. Haghuis, T. Haghuis(’46 T. Brama); J. Potijk(’46 T. Jansen), B. Brama(’46 P. Hofland), J. Brama(’46 W. Hilgerink).

Vanaf het eerste fluitsignaal was direct duidelijk dat het voetballende gedeelte van de kant van PH moest komen. Dit is voor de helden van ZA3 geen verrassing meer met de beste voetballer van PH binnen de gelederen. Meerdere mooie aanvallen werden niet omgezet in een doelpunt. De meest opvallende kans kwam op naam van de beste klager van PH; T. Haghuis. Na een mooie pass van zijn broer kwam hij 1 op 1 met de keeper. De klager vond een lob de beste optie en mikte over het doel. Daarna kreeg PH een lesje in effectiviteit. De eerste keer dat een speler van Hellendoorn over de middenlijn kwam leverde de eerste treffer van de wedstrijd op. Nadat Rupen vergat de bal weg te schieten stond er op de 5 meter 1 speler wel erg vrij. Verbazingwekkend was het niet dat deze man net uit de rug kwam lopen van Remco. PH ging vervolgens gewoon verder waar het mee bezig was voor de tegentreffer. Al snel stond het weer gelijk. Een schot van Joost werd niet goed verwerkt door de keeper van Hellendoorn. De rebound was een prooi voor Mas; 1-1. Na een korte drinkpauze in de 45e minuut floot de scheidsrechter af voor de rust.

De tweede helft werd er 1 van 2 eigen doelpunten. Eerst werd een passje van Wouter in het eigen doel gewerkt door de verdediger van Hellendoorn. Even later kopte Rupen een hoekschop van Hellendoorn achter de verbouwereerde Quirijn. Goed nieuws voor PH aangezien NtH voor elke goal van Rupen een bedrag doneert aan het team. In de 58e minuut sloeg de schrik toe langs de kant. De normaal altijd zo subtiel ogende Jansen leek zijn knie ernstig te verdraaien. Achteraf bleek het allemaal met een sisser af te lopen. Jeroen vond dit jammer voor Tom; “misschien hadden ze bij een eventuele operatie zijn benen weer recht onder zijn romp kunnen zetten”.
In de rust had Thijs verkondigd aan de Lange dat hij een stiftje zou doen wanneer hij 1 op 1 met de keeper zou komen. Halverwege de 2e helft was het zover. De uitvoering van de veteraan was niet om aan te gluren. Het ‘stiftje’ verliet nauwelijks de grasmat en de keeper raapte de bal dan ook rustig op. In de 80e minuut kwam PH alsnog op voorsprong door een goede actie en dito afronding van Mas. De buit leek binnen, ware het niet dat in de laatste minuut Hellendoorn nog een keer over de middenlijn kwam. Op onverklaarbare wijze kreeg de aanvaller een vrije doortocht richting Quirijn. De net teruggekeerde keeper kon de late gelijkmaker niet voorkomen. Misschien nog wel het meest opvallende van de wedstrijd was het aantal speelminuten van Wouter. De flegmatieke buitenspeler speelde de volle 45 minuten en was van top tot teen intens rood. Na afloop was de rossige man niet voor commentaar beschikbaar. Het duurde ongeveer 3 uur voor hij überhaupt zijn ademhaling weer onder controle kreeg.

Graag wil ik ook Heerschop nog even benoemen in dit verslag.

Uw reporter B. Brama

Wistjedatjes:

 • Dat ZA3 niet de favoriete tegenstander is van veel teams is vrij logisch. Vooraf weten de tegenstanders dat ze kansloos zijn tegen de kwalitatief sterke voetballers van PH. Maar het team van De Gazelle uit Deventer heeft wel een erg grote angst. Dit team doet er werkelijk alles aan om maar niet naar Almelo te hoeven afreizen voor een flinke nederlaag. Na meerdere keren afgezegd te hebben wegens ‘te weinig man’. Ook voor de dinsdag 8 mei hebben ze te kennen gegeven te weinig man te hebben. Wat ontzettend vreemd is gezien het feit dat in de TC Tubantia het bericht verscheen dat ze een prijs hebben gewonnen om een wedstrijd in de Adelaarshorst te spelen en jawel; deze wedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 8 mei. Inderdaad de datum waarom ze eigenlijk richting de Veenelanden zouden moeten…
 • 2 weken geleden werd Mas op zondag wakker en rook aan de mouw van zijn jas. Hij kwam tot de conclusie dat hij de avond ervoor sambucca had gedronken. Volgens de klager moet je het wel gedronken hebben als je mouw er naar ruikt. De altijd oplettende Jelle vroeg zich af wat Mas dan wel allemaal tijdens Carnaval moet hebben gedronken. Uiteindelijk wist Mas iedereen te overtuigen met de slogan; “mouwdrinking is ook drinking”.
 • Vorige week ging een deel van de selectie naar Hengelo om daar de verjaardag van de Koning te vieren. Mas had niet door dat het zo mooi weer was en kwam met de winterjas bij Dijk. De altijd zorgzame Dijk bood Mas een zomerjas aan om mee te nemen naar Hengelo. Hij was echter vergeten te vermelden dat Mas de jas ook mee terug moest nemen. Naar verluid is een inwoner van Hengelo uiterst tevreden met zijn nieuwe zomerjas.
 • Na een gezellige Koningsdag in Hengelo gingen Jurre, Bettus en Dijk met de taxi naar het station in Almelo. Hier zijn Jurre en Bettus uitgestapt om vervolgens met de fiets via Bar Biertje huiswaarts te keren. Dijk had een ander plan en bleef in de taxi zitten om via de pinautomaat huiswaarts te keren. De volgende dag kon hij met de bus naar het station om zijn fiets op te halen.
 • Vanaf deze week is er een nieuw bordeel op de Schelhorst. Bordeel de Gouden Staaf heeft zijn deuren geopend. De eigenaar is zeer tevreden met zijn nieuwe pand. Naar verluid zal er binnenkort een immens grote opening zijn.
 • Deze week kwam vanuit de familie Haghuis het bijzondere verzoek om in de basis te staan. Hun oom en tante zouden samen met Doom en Yvo komen kijken. Dat het fenomenale in de familie zit bleek een aantal jaren geleden al. Op een late maandagavond in café Big Bulls beweerde oom Henk dat hij 177 heeft uitgegooid. Dat is zelfs meervoudig dartkampioen M. van Gerwen nog nooit gelukt.
 • Het aantal volgers van de Spotify lijst van Joost blijft gestaag groeien. De Nederlandse Rap valt echter niet bij iedereen in de smaak. Zo is Rupen geen fan van deze muziek. Of dit te maken heeft met de taal is niet bekend. Joost overweegt Rupen tegemoet te komen met een Turkse Wrap.
 • De grote afwezige de laatste weken is gastspeler Jurre. Het team vraagt zich massaal af waar de Adonis uithangt. Het blijft gissen of hij een nieuwe vlam heeft ontmoet of dat hij terug is naar zijn eigen team. Mocht iemand iets van hem vernemen dan horen wij het graag!
 • De schoonvader van Jansen blijkt een aparte manier van telefoneren te hebben. Wanneer hij een gesprek voert met iemand aan de andere kant van de lijn zet hij zijn telefoon op luidspreker. Op zich is dat nog niet bijzonder. Wat de man vervolgens doen met zijn hand is wel wat vreemd. Jansen wist te vermelden dat zijn schoonvader met zijn hand een telefoon nadoet en de duim bij zijn oor houdt en de pink bij zijn mond. Het moet een bijzondere aangelegenheid zijn om de Albergenaar te zien bellen.
 • De Lange was de 1e helft de grote afwezige. Hij was vissen en meldde zich daarom pas in de rust om alsnog een helftje te voetballen. Hij probeerde nog wel op tijd te komen, maar zoals iedereen wel weet vist de Lange graag in alle vijvers. Men vraag zich nu af of zijn geringe conditie te maken heeft met het feit dat hij de ziekte van vijver heeft opgelopen.
 • Op 9 juni wordt de jaarlijkse familiedag bij PH gehouden. Overdag zal er een 7 tegen 7 toernooi gehouden worden en vervolgens een Hollandse Avond inclusief zanger. Organisator Rupen is zijn opties aan het bekijken. Hij wist zijn teamgenoten al wel te vermelden dat hij meerdere hengeltjes uit had gegooid. Of hier ook lijntjes aan vastzaten kon hij niet zeggen.
 • Dat de volumineuze Jelle pas op latere leeftijd voetballer is geworden blijkt een opmerkelijke reden te hebben. Bij een aanmelding op 5 jarige leeftijd kreeg Jelle te horen dat de jongste voetballers beginnen bij de mini’s. Tot grote teleurstelling van de vlezige torpedo bleek hij hier niet voor in aanmerking te komen. Dit zit de ronde flankspeler zo diep dat hij ‘overweegt’ om voor zijn soortgenoten de maxi’s op te richten binnen de vereniging. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Neem dan contact op met de omvangrijke Potijk.
 • Vrijdagavond is FC Heerschop voor de 3e keer kampioen geworden van de speedsoccercompetitie van Soccer Inside Enschede. Clubeigenaar M. Laarman kan zijn geluk niet op; “Dit is de ultieme beloning na maanden van hard werken. Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens”.
Back To Top