skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Fitter Juventa Wint Van Gehavend PH

Fitter Juventa wint van gehavend PH

 Woensdag 30 maart 2022 PH3 – Juventa 2 (0-5)

Een doordeweekse wedstrijd, op woensdagavond. De jonge ventjes van Juventa hadden het een paar weken terug op corona gegooid waardoor de oude mannen van Koos, 4 dagen na de winst op Wilhelminaschool weer moesten opdraven. Ondanks de vele afmeldingen was de bank nog goed gevuld. Toch bleek gaandeweg dat 2 wedstrijden in zo’n korte tijd iets te veel van het goede was.

Dat de jochies van Juventa andere prioriteiten hebben, blijkt wel uit onderstaande foto. Inzoomend op links kun je ze al op het veld zien.

De opstelling:

Kenneth; Heerschop (Gaiz 15.) Hans, Dijk, Juspan (Bossen 75.); Little (Bennie 10.), Vuller, Thijs; Bossen (Bettuss 60.), Lange (Joost 70.), Lord (Hulsink 60.).

Opmerkelijke naam in de basis 11 was Juspan die zijn eigen optreden van afgelopen zaterdag tegen Wilhelminaschool omschreef als w(p)anprestatie.

Juventa baarde opzien door te starten met een yell, het bleek een voorbode voor een ellendige avond. Klokslag 20:00 blies Bram Entjes op zijn fluit voor de start van de wedstrijd.

Een rommelig begin, waarbij gevaarlijke situaties voor de goal van gastspeler Kenneth ontstonden. Na even spelen kreeg PH zijn eerste grote kans, Thijs kwam niet goed uit met zijn stappen en kon de corner niet promoveren tot doelpunt. Twannie herinnerde zich na 10 minuten voetbal dat hij verkouden was en liet zich onmiddellijk wisselen, Bennie kwam erin om hem te vervangen. De vloek van Kieks was weer van toepassing. Heerschop had erg veel moeite met zijn behendige tegenstander en gooide na 15 minuten de handdoek in de ring. Hij had genoeg gezien van de hielen van de goed spelende linksbuiten van Juventa, voor hem kwam Gaiz binnen de lijnen.

Na 20 minuten spelen gaf Bossen een mooie pass op Dijk die doorbrak via de rechterkant. Hij hield het overzicht en legde terug op Bossen. Deze ging rakelings naast.
En als je zelf niet scoort, dan valt hij aan de andere kant. De rechtsbuiten glipte langs de verdediging en verschalkte Kenneth in de korte hoek 0-1. Nog geen 5 minuten later, balverlies bij Thijs en slecht wegwerken van Dijk was het alweer 0-2. Het strijdplan (allemaal voor de goal hangen en hopen op een klote goal en dan nog meer de bus parkeren en zeuren) kon de prullenbak in.

 

In de rust was duidelijk te zien dat de spirit van Wouter Hilgerink nog goed in de ploeg zit. Joost vertelde dat de wissels nog even wat langer op de bank willen blijven zitten.

 

In de 2de helft deed PH nog een alles of niets poging om nog terug te komen in de wedstrijd.

PH ging 1 op 1 spelen en zette daardoor de deur wagenwijd open.

Het werd al vrij snel 0-3 nadat de spits ontsnapte aan buitenspel en 1 op 1 niet faalde.

Waren er dan geen kansen voor de veteranen van PH3? Jazeker wel, vooral Vuller had wel een balletje of 3 tegen de touwen mogen werken. Helaas stond het vizier niet op scherp, die van Juventa helaas wel. Na een mooie slalom en (niet) slecht ingrijpen van PH  maakte Juventa 0-4.

In de 75e minuut kwam Juspan akelig in botsing met zijn tegenstander, hij greep direct naar zijn hoofd, waar het bloed uit zijn neus stroomde. Na de wedstrijd werd duidelijk dat zijn neus een kwartslag was gedraaid. Bart had het over mensen die met hun tong hun neus kunnen aanraken en dat het op dit moment voor Juspan een koud kunstje is om met zijn neus, zijn oor aan te raken.

Uit nader onderzoek bleek dat zijn neus een flinke kneuzing heeft, maar dat deze gelukkig niet gebroken is.

De gifbeker moest helemaal leeg. Hans (nog herstellende van zijn hoofdblessure) kon niet koppen, rennen, of skietn. Hij leverde een hoge bal in mijn zijn schouder, Juventa kon onderscheppen en met een steekpass was de schutterende verdediging van PH 3 weer gezien, 0-5.

Er werd ook nog gewisseld in de 2de helft.

 

Al met al een vervelende avond voor de mannen van Koos.

Zaterdag in de herkansing, dan zijn wij te gast in Oldenzaal bij Berghuizen.

 

Voor een hint, zie einde van het verslag.

 

Wist je datjes

– Grote afwezige de laatste wedstrijden is de beste voetballer van PH, Bugs. Zijn gevleugelde uitspraak ‘wat een team’ na weer een afzegging horen we al een tijd niet meer. Onderstaande bericht met daarbij behorende foto kan opheldering geven over zijn grote afwezigheid.

 

–             Er was volgens Joost ook goed nieuws: Ruud Gasthuis stelt zich binnenkort weer beschikbaar voor het sterrenteam van Koos. Ruud kan na 10 april weer meedoen want dan was hij volgens Joost klaar met zijn marathon. Nu vragen we ons alleen af, of Ruud wel fit genoeg is om aan te sluiten als hij zo lang doet over een marathon.

–             Juspan moest zich laten wisselen door een blessure, maar dit heeft alles te maken met een opdracht die hij vrijdags moest uitvoeren.  Direct na de wedstrijd vermomde hij zich en ging hij naar Qatar om de loting van Nederland te beïnvloeden. Op advies van Jelle regelde hij (%#@$) warme ballen om zo de loting voor het WK te beïnvloeden. De opdracht is gelukt, Nederland zit in een vreselijk makkelijke poule. Een beetje zoals onze competitie. Op social media ging onderstaande foto als een lopend vuurtje rond.

–      Vriend en oudgediende van het team Peter Krulper baarde opzien door de groepsapp te verlaten na vele jaren trouwe dienst. Het schijnt dat hij dit weekend een afscheidswedstrijd heeft geregeld. We zien de foto’s wel verschijnen.

–      Naast de vele afwezige spelers, was ook assistent scheidsrechter Fredje vd Belt niet op de afspraak. Deze fijnproever van Italiaanse delicatesse was met zijn schoonzoon een aantal dagen weg. Onderstaande foto kwam de groepsapp binnen, het schijnt dat hij het leuk heeft gehad. De hamvraag is: Wat heeft Boog gedronken?

 

–      SDC heeft 3 punten in mindering gekregen. Het is een mysterie waarom dit het geval is. Jelle heeft naar eigen zeggen de informatie waarom zij 3 punten minder hebben dan vorige week. Het team uit Denekamp zou abdominaal slecht raken. Hij opperde om de KNVB in te lichten van zijn eigen paraatheid van raken en op die manier PH3,  3 extra puntjes te bezorgen.

 

Hint: de eerste afbeelding is een personage uit de Pirates of the caribbean.

 

Back To Top