skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Gewoon Weer Opnieuw

Gewoon weer opnieuw

PH 3 – Hulzense boya’s 3

13 mei 2023, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen! Exact 6 jaar geleden speelden we óók tegen de Hulzense boys en scheurde Eeeeric zijn achillespees af. Het was een prachtige dag om nooit te vergeten, want dit gebeurde tijdens het feest vieren doordat er in 17 jaar zaterdagvoetbal eindelijk een kampioenschap werd behaald.
Vandaag, op een zonovergoten Veenelanden, speelden we voor bacon en beans en uiteraard het publiek. Het was een dorstige middag met veel blote beentjes en zonnebrillen. Ook waren onze geliefde sponsoren uitgenodigd en in groten getale aanwezig. Na de wedstrijd zou er op het dakterras gezamenlijk wat Chinees naar binnen geschoven worden. Dan zou je denken, dat wordt loten wie er bij mag zijn! But niks is farther van de truth. Het werd weer scharrelen! Gelukkig wilde toekomstig teamgenoot Stefan o.O een goede helft mee doen waardoor we uitkwamen op 12,5 spelers. U leest later meer over de afwezigen.

De opstelling: Wouter(K), Jelle, Stefan, Sjoerd, Rupen(C), Yorick, Niek, Twan(whyalways), Patrick, Bart, Robin.
Ruud en Joost mochten jaloersmakend vanaf de bank toekijken.

Tijdens de warming-up kregen beide teams al snel in de gaten dat het een zware wedstrijd zou worden. Hulzen vanwege een zichbaar imponerende warming-up aan de kant van trainerKoos en PH vanwege het warme weer.

*Tijdens dit verslag kan enig detail zijn gemist vanwege een zonnesteek van ondergetekende tijdens de wedstrijd.
M. Zanjani blies op zijn fluit en dat zorgde voor een rommelige start. Ouderwets snel balverlies door onzorgvuldigheid en ongeduld. Hulzen kon daarentegen ook geen potten breken, want het stond achterin als een huis. PH had het betere van het spel, het ontbrak echter aan de laatste en helaas beslissende pass. Totdat Little een hoge diepe bal kreeg van iemand(?), hij bedankt diegene daarvoor, nam hem mee in de 16 en werd ongenadig in de rug gebeukt. Iedereen was het er unaniem over eens, penalty! Behalve de scheidsrechter…
Daaropvolgend werd er slecht omgegaan met de kansen, Boog stond niet op scherp, Bettus raakte geen bonk en Little verprutst een mooie steekbal van de Lange, die vakkundig werd gekeerd door de keepah. Ook Sjoerd kreeg nog een goede kans na een mooie diepe bal van Stefan. Maar de goed diep gelopen Dijk tikte de bal uit een stuit op de lat. Met 0-0 richting het bier en de ranja.

TrainerKoos sprak aanmoedigend: “Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.” De 2e helft (want Koos hoeft geen help):
Olde bleef genoodzaakt achter en Ruud kwam er voor hem in. Ook daarna bleef PH zoeken naar de openingstreffer. Met wat meer rust aan de bal werd de druk steeds groter op het doel van Hulzen.
Dit resulteerde al snel in een bal voor de verdediging langs op de diepgaande Lange, die vervolgens werd ingehaald door een achteruitlopende Boog en op zijn beurt de bal adequaat kon binnenschuiven. Een dik verdiende 1-0!
Niet veel later veroverde Little de bal op eigen helft, Lange werd ingespeeld en gaf hem weer diep op Lit die met al zijn overgebleven krachten naar de goal sprintte. Boog liep goed mee en kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt. 2-0, de kous is af.
Joost kwam na een uur in het veld voor de Lange. Vervolgens werden er nog enkele kansen verprutst en werd er nog weinig gevoetbal. Op de linksback van Hulzen na, was de energie nog ver te zoeken. Lit vroeg nog een publiekswissel aan een kwartier voor tijd, maar dit wist Boog te verpesten door een zogenaamd ‘ijsbeentje’. Lange kwam er voor hem in om het publiek nog even te vermaken. Daarna werd iedereen verlost en wie floot voor het einde? In ieder geval Zanjani.

Uw reporter, Twan ‘Little’ Haghuis

Wistudatjes

Stefan mocht vandaag al een beetje sfeer proeven tussen de sterren van PH 3. Dit deed hij zeer verdienstelijk in de 1e en 3e helft. We kijken dan ook uit naar een prachtige toekomst samen. Niet alleen op sportief gebied, maar ook op dorstigheid blijkt het een goede keuze!

Vuller was weer eens afwezig nu zijn knie het niet meer doet. Eerst dachten we dat hij bezig was om na Hans on Tour een nieuw record te vestigen met zijn bekende Band ‘Sinas’. Dit hadden we nog kunnen accepteren. U leest hieronder wat meer info over zijn band en records.

Het bleek echter dat hij een zeer belangrijke verjaardag had van de kleine van de overbuurman van een vriendin van zijn vrouw. We vergeven het hem de laatste keer, aangezien het zo goed als naaste familie is.

Dat Wutru onder vuur stond moge duidelijk zijn, de laatste 17 vrije ballen vlogen erin en mocht de vorige wedstrijd 10x uit het netje vissen, iets wat voor Boog niet te bevatten is. Onze 5-jarige vriend Jazz, zoon van de Lange, werd als 2e keeper aan de selectie toegevoegd om wat druk op te voeren. Dit bleek een goede zet, Wutru behield zowaar de 0!!

Toen tijdens 3e helft het Chinees bezorgd werd en alle bakken op tafel werden gezet, kreeg Rupen de schrik van zijn leven. Dit is logisch aangezien we allemaal honger hadden. Het was echter de aller laatste bak rijst met de verlossende tekst ‘zonder varkensvlees’, zo kon alsnog iedereen zijn maagje vullen.
De afwezigen Dewi, Remco en Dennis die onderdeel zijn van de stoere groep ‘Gremma-boys’ (e.g. Gamma-boys), gingen een weekend weg naar Dublin. Het ging direct mis, Chef en Bennie stapten de ‘verkeerde’ trein in. Per ongeluk zou u denken met de aanwezigheid van Bennie. Men heeft echter achterhaald waar de reis naar toe ging via hun iPhone, opent u daarvoor deze link: https://goo.gl/maps/1Msb4pTGFdVR3pk86?coh=178572&entry=tt

De beweegreden moge duidelijk zijn middels deze (col)anoniem gestuurde foto. Ze hebben het in ieder geval leuk gehad!

We hadden in de 3e helft nog over het STAP-budget, een extra bijdrage voor een opleiding om aan het werk te komen. Rupen en Gijs vonden dit ook een geweldig concept. “Mijne is al op”, “Ja mijne ook al, maar ik heb er wel lekker van gedronken”. Wij keken hen verbaasd aan, ware het niet dat ze het over het STAM-budget hadden.

Back To Top