skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Jelle Wint Loting En Za3 Wint Van HSC’21

Jelle wint loting en Za3 wint van HSC’21

Afgelopen zaterdag stond de overwinning tegen HSC op het programma. De waarschijnlijk laatste wedstrijd van het kalenderjaar, eindigde met 3-1.

De afmeldingen voor deze vermoedelijke jaarafsluiter waren gering, waardoor er vooraf een loting moest plaatsvinden om het aantal spelers tot 16 te reduceren. Onze bonkige vleestorpedo, die het gedeelte ‘torpedo’ niet meer waar kan maken sinds de lockdown-lpg’tjes, verzorgde de zeer vermakelijke loting. Niet geheel toevallig was Jelle als eerst ingeloot en waren Rupen en Hans uitgeloot.

De wedstrijd begon uiteindelijk een half uur later. HSC belde dat ze een auto-ongeluk hadden en later zouden zijn. Za3 zag zijn laatste kantinemiddag voor de avondlockdown in rook opgaan en de scheids zijn middagje sauna.

Bij aankomst vertelde de leeftijdsgenoten van onze keeper dat ze met 3 eigen auto’s een kopstaart botsing hadden.

PH begon met de volgende opstelling: Wutru, Vlees (45’ hiv), Skup ((45’ Bossen)( 60’ Joost)) Dijk, Little (35’ Boog), Bugs (45’ Vuller), Bennienie, Pipo, Lange, B en Prieriek.

Met veel druk zetten, liet de jeugdige koploper direct zien dat ze voor een overwinning kwamen. PH kwam daardoor moeizaam aan voetballen en liet de bal aan HSC. Daardoor was niet geheel toevallig de eerste goal een counter uit het boekje. Wutru legde de bal vlak voor de 16 van HSC waardoor Perik alleen nog zijn tegenstander moest uitspelen en daarna feilloos binnenschoot.

In de 1-1 zat meer voetbal maar ook wat geluk. Een rebound viel precies voor de aanvaller die daarna keurig binnenschoot. Little vond het inmiddels wel tijd voor de winterstop en werd gewisseld.

Met 3 verse krachten probeer PH in de 2de helft weer aan het voetballen te komen. Bossen waarschuwde de trainer gelukkig wel: “als ik niet in de basis sta, moet je een wissel achter de hand houden”. Hij verliet na 10 minuten het veld weer. En naarmate de 2de helft vorderde, zakte ook de energie bij HSC. Maar ook het ontbreken van de verlichting, ontregelde de jochies. De geel-zwarten kwamen beter aan het voetballen, wat resulteerde in 2 kansen voor B en een voor De Lange. Het was echter een standaardsituatie die PH op 2-1 bracht. Vuller liet met een wonderschone Krul zien waarom, hij moest starten, aldus Vuller. De ban leek gebroken en HSC ging zelfs lange ballen spelen, waar niemand op liep. Het enige gevaar voor eigen goal kwam van ondergetekende, die met een punter bijna zijn eigen keeper passeerde. Blijkbaar kan Wutru toch een bal tegenhouden. Wat volgde was de 3-1 die nog mooier dan de eerste 2 doelpunten was. Niet alleen de razendsnelle counter startend bij Bennie, maar ook de voorzet van Perik en met name het afronden uit de lucht van Vuller was prachtig.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek op het programma die ten tijde van dit schrijven al definitief is geschrapt. Tot ergens medio April.

Nr. 11

Wist je ditjes

Voor Rupen S. was het niet helemaal een teleurstellend weekend. Hij verscheen dan wel niet op het wedstrijdformulier, vol trots liet hij zijn nieuwe klokje zien die hij dit weekend had bemachtigd.

 

Tijdens de wedstrijd werd er regelmatig naar de scheids geroepen dat hij moest opschieten. “De pizza’s waren immers al besteld”. Nikus zichtbaar genietend van zijn, pizza Jalapenos, kon zijn geluk niet op toen hij eindelijk boven was. Gelukkig zaten er geen pepers op, dat lust hij niet.

Ons team heeft de afgelopen jaren flink wat versterkingen gekregen. Ook Jurre zijn team heeft zijn broodnodige versterking binnen. Ranu zal per direct het team van Jurre voorzien van de nodige afwezigheid. Met een uitgebreide speech heeft hij afscheid genomen van ons team.

Vleestorpedo, tegenwoordig spelend met een haarband, of was het toch een zwemband…? gaat komend jaar samenwonen. De verliefde gamer zal bij Mau intrekken. Het wekelijks verhuizen van zijn gameconsoles werd hem teveel.

 

 

..

Back To Top