De tweede fase van het seizoen is van start gegaan. Met uitstekende temperaturen werd er afgelopen zaterdag weer gevoetbald. De tweede fase, tevens de laatste fase voor de winterstop, is daarmee van start gegaan. In de november/december maanden organiseren we natuurlijk weer veel activiteiten voor de jeugd. Meer informatie over activiteiten vind je volgende week in het weekverslag.

A.s. donderdag staat er weer een coördinatoren overleg op het programma. Wil je graag iets inbrengen? Meld dit voor donderdag bij een coördinator en we bespreken het tijdens ons overleg.

PH wil graag iedereen zoveel mogelijk gelijke mogelijkheden bieden. Mede door deze reden gaan we na de winterstop beginnen met een interne voetbalschool voor jeugdspelers t/m de O13 leeftijdscategorie. Zoals de reden al verklapt is de interne voetbalschool voor iedereen die lid is van PH, ongeacht in welk team je voetbalt. Je moet zelf graag één keer per week extra willen voetballen. Later meer hierover.

Oefening van de week

Elke dinsdag delen we een oefening van de week. De oefenvorm van de week bevat altijd de juiste voorwaarden die wij aan een oefenvorm stellen. De oefenvormen worden opgeslagen in de Dropbox omgeving van PH. De link hiernaartoe staat in de beschrijving van de groepsapps die wij gebruiken.

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

Jo8-1 speelde thuis tegen Deto jo8-1. Na een paar minuten was het 1-0 voor PH. We waren overduidelijk de betere. Veel kansen voor ons maar hun keeper hielt stand. 2de helft kwam deto iets meer tot voetballen, er kwam iets meet ruimte. PH maakte terecht de 2-0 en de  3-0. Nog 10 min te gaan, na een fout in de verdediging werd het 3-1 en al snel volgede de 3-2. We moesten dit even verwerken. Gelukkig deden we dit op tijd en beter dan Heracles. We sleepten wel de 3 punten binnen.

PH JO8-2:

jo8-2 niets vandaag uit bij la première.

Tegen een team van 12 spelers.

De tegenstander begon erg veel aan de wedstrijd en waren veel fanatieker op de bal het stond al snel 3-0

Onze jongens begonnen toen toch wat beter te voetballen en was het na tien minuten 3-2.

De tegenstander had echt een paar talenten in het team en toen die er allemaal in stonden liepen ze snel uit naar 8-3.

De tegenstander bleef wel veel feller op de bal en daardoor moesten we afsluiten met een verlies van 13-5.

Genoeg gezien voor de training. En volgende week vol aan de bak

PH JO8-3:

Vanochtend heeft jo8-3 een thuiswedstrijd gespeeld tegen MVV jo8-2.

De kinderen hadden er enorm veel zin in!

De eerste 10 minuten hielden ze het spannend en bleef het bij 0-0.

Tijdens de korte rust kwamen we erachter dat we onze motivatie yell niet hadden gedaan vlak voor de aftrap, dus hebben we die uiteraard luid en duidelijk laten horen samen 👏  En wat heeft dit gewerkt! Al gauw stonden we met 4-0 voor.

We merkten na de 30 minuten dat de kinderen wel vermoeid raakten en het verdedigen wat minder werd. De tegenstanders hebben op dat moment nog wat goals erin kunnen krijgen.

Het was een zeer spannende en leuke wedstrijd vanochtend.

De wedstrijd is afgefloten met een eindstand van 6-5 🥳⚽️

PH JO9-2:

Jo9-2 ging vandaag uit naar deto,eerst nog wat onwennig maar toen de 1-0 tegen viel gingen ze beter hun best doen, het werd dan ook snel 1-1 maar de 2-1 tegen was al in de maak helaas verloren! Maar de onze toppers hebben goed hun best gedaan helaas met 3-6 verloren. Op naar volgende week 👍🏻😁

PH MO11-1:

MO11-1 kreeg vandaag Wilhelminaschool MO11-1 op bezoek. De eerste wedstrijd na de vakantie begon nog onwennig. De meiden kwamen niet lekker in de wedstrijd en we kwamen snel op achterstand. In de onderlinge duels was de tegenpartij net wat feller en intensiever. Hierdoor liepen we achter de feiten aan kwamen we nauwelijks aan aanvallen toe. Helaas met 1-10 verloren, hoewel PH niet veel slechter was. Ook onze keepster heeft er voor gezorgd dat de uitslag niet groter was, de keeperstrainingen begint z’n vruchten af te werpen.

PH JO11-2:

Vandaag moest JO11-2 een potje spelen thuis op echt gras tegen juventa.

Tijdens het eerste kwart zagen we al dat de teams aan elkaar gewaagd waren.

De wedstrijd ging daardoor aardig op en neer maar helaas voor ons kwam juventa op voorsprong en stonden we na het 1e kwart met 1-0 achter. Na een omzetting in het 2e kwart kwamen we al snel op gelijke hoogte. Jammer genoeg wisten we dit niet vast te houden ondanks een aantal mooie kansen voor ons. Uiteindelijk stonden we aan het begin van het 3e kwart met 3-1 achter. Tijdens het 3e kwart zagen we dat er een aantal spelers van ons er al aardig doorheen zaten qua conditie maar ze bleven ondanks de vermoeidheid doorgaan. Zo maakte we in het 3e kwart 1 goal en kregen we er ook 1 om onze oren.

In het 4e kwart probeerde we nog een tandje bij te zetten maar helaas hierdoor vielen een aantal gaten waardoor we op 5-2 achter kwamen. We gaven niet op en we maakte de aansluitingstreffer om in het laatste gedeelte nog even volgas te gaan. We hebben met elkaar geknokt maar toch uiteindelijke met 5-3 verloren. Jammer toppers, volgende week een nieuwe kans

PH MO13-1:

MO13-1 tegen UD. W MO13-1, moesten weer op echt gras voetballen, meiden waren er niet blij mee, maar ja hadden hierin geen keus, is de eerste minuten kwamen we snel al met een achterstand van 1-0. Meiden lieten het niet op zich zitten en we kwamen in de eerste helft met 1-2 voor. Maar in de tweede helft werd de verdediging  zwakker vielen er veel gaten en positiespel was weg. Uit eindelijk hebben we de wedstrijd verloren met 4-3.

PH JO13-1:

JO13-1 mocht vandaag fase 1 starten thuis tegen SDC JO13-1. In een nieuw systeem begonnen de boys voortvarend💨 . Binnen 10 minuten stond dan ook een verdiende 1-0 voorsprong op het bord door een doelpunt van Milo Tuparia 🎉 . Ondanks dat het bij vlagen wat onwennig oogde stond het defensief als een huis. Daarmee gingen we dan ook meer dan terecht met 1-0 voorsprong rusten.

Na de thee werd het er helaas niet beter op. We kwamen niet meer aan het voetballen en konden de bal ⚽️ maar moeilijk in bezit houden. De tegenstander rook dat er iets te halen viel en kreeg een paar dotten van kansen. Uiteindelijk bracht dat dan ook de verdiende gelijkmaker op het bord. Vlak voor tijd kregen wij nog een dot van een kans, maar het was Milo Tuparia die zijn bal net voor langs zag gaan. Eindstand 1-1!

PH JO17-1:

Zaterdag de eerste wedstrijd gespeeld in een klasse hoger. De wedstrijd was thuis tegen sv Almelo.

We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en stonden al binnen 5 minuten achter met 0-1.

Dit schudde ons wakker en we gingen wat beter spelen. We kwamen dan ook volledig terecht op 1-1.

Een mooie steekpass van Luca werd goed ingeschat door Gilano die achter de verdediging wegliep en beheerst scoorde.

Sv Almelo kwam nog sporadisch over de middenlijn. Bij de ene uitval die ze hadden stond onze keeper Cas ze in de weg met een geweldige redding.

Wij raakten ondertussen de paal en de lat na een paar goede aanvallen. We konden  alleen nog gestopt worden met overtredingen.

Dit resulteerde in veel vrije trappen.

Bij een van deze vrije trappen aan de rechterkant op de rand van de zestien meter ging

Dean achter de bal staan en schoot de bal strak in de kruising.

We gingen dus met een terechte voorsprong rusten.

In de rust besproken om het spel simpel te houden en de bal rond te proberen te laten gaan, want voetballend waren we veel beter.

Helaas lukte het ons niet meer om te voetballen de 2e helft, mede doordat onze tegenstander ook niet meer probeerde te voetballen en veel fysiek geweld gebruikte om ons af te stoppen.

De beste kansen waren nog wel voor ons, maar het bleef bij 2-1.

Een goede start dus in de 1e klasse waar we zeker goed in mee gaan doen.