Jeugdig PH Verliest Onnodig Van Vroomshoopse Boys

Jeugdig PH verliest onnodig van Vroomshoopse Boys

PH 1 is afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op bezoek bij Vroomshoopse Boys haalde de ploeg van trainer Hodes haar niveau, met name in de eerste helft, niet en deed zichzelf flink te kort door vlak voor tijd een knullige tegentreffer te incasseren. In een stevig duel was het de thuisploeg dat aan het langste eind trok: 3-2.

1. Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Lennart Mannes, 4. Jelmer van Harn, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Andre Piljic, 10. Mart Bekhuis (75. Bob Smienk), 7. Ivan Munoz (65. Guy van Straaten), 9. Sam Hesselink, 11. Rick Droste (45. Stefan Olde Olthof)

PH kon geen beroep doen op Sander Bekhuis, Alen Ramic, Abdullah Aykutlu en Arthur JR Provoost (allen geblesseerd) en moest (mede) daarom terugvallen op jeugdig talent. Daarentegen maakten Bob Smienk en Stefan Olde Olthof wel weer deel uit van de wedstrijdselectie en krikten de gemiddelde leeftijd vanaf de bank wel weer wat op. PH begon onthutsend zwak aan de wedstrijd en schakelde al snel van druk zetten naar inzakken omdat het in die beginfase flink zoekende was. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor PH, via een omschakelmoment kreeg Ivan de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied. In plaats van een schot op doel probeerde hij Sam Hesselink te bereiken maar de pass mistte precisie en weg was deze grote kans. Kort daarop schoot Andre Piljic verwoestend op de lat. Maar de eerlijkheid biedt te gezeggen dat deze kansen volledig tegen het spelbeeld in waren, het was dan ook terecht dat Vroomshoop na een klein half uur spelen op voorsprong kwam, al had het daar wel de hulp van een eigen doelpunt voor nodig. De voorzet werd weggetikt door Lars Kroezen en belandde op de voet van Hugo Seckel die niet meer kon reageren en de bal in het lege doel zag verdwijnen. Binnen 5 minuten leek de wedstrijd gespeeld toen de Boys op 2-0 kwamen. Wederom een aanval via de rechterkant, een prima voorzet en dito afwerking zorgden voor blije gezichten bij het thuispubliek. Ondanks dat er weinig goed ging in de eerste helft wist PH toch te scoren, een lange bal van Lars Kroezen belandde prompt voor de voeten voor Sam Hesselink. Die kapte zijn tegenstander keurig uit en schoof de bal langs de keeper in de korte hoek.

In de 2e helft werd PH sterker en was het de bovenliggende partij, zeker nadat het kort na rust op gelijke hoogte was gekomen door Koen Lubbers. Hij strafte een fout van de keeper genadeloos af. PH was op zoek naar de voorsprong en had hier ook meerdere mogelijkheden en kansen voor, maar de afwerking was onvoldoende en de scheidsrechter zag niets in de (lichte) overtredingen in het strafschopgebied. Ook een geweldige uithaal van Sam Hesselink was niet genoeg voor de voorsprong, een geweldige redding van de keeper voorkwam dit. De wedstrijd werd harder en er volgden veel overtredingen en gele kaarten. Ondanks dat PH sterker was in de 2e helft, ging Vroomshoop er met de volle buit vandoor. Een vrije trap werd voor de goal geslingerd, niet weggewerkt door PH en via de kluts stuiterde de bal voor de voeten van Koen Lubbers. Deze had meer tijd dan hij dacht, maar mistte de bal waardoor de aanvaller de bal voor het intikken had en dat dus ook deed. PH probeerde nog wel in de laatste 5 minuten maar kon niet meer, ook niet toen Jesper Derks nog een rode kaart kreeg na een schandalige overtreding op Andre Piljic aan de zijlijn.

Uitslagen:

ZAC 1 – ASC’62 1                                                             5-1

Enter Vooruit 1 – Sparta Enschede 1                       1-1

VSCO’61 – WVF 1                                                            1-2

Vroomshoopse Boys 1 – PH 1                                    3-2

Den Ham 1 – Hulzense Boys 1                                    1-1

IJVV 1 – OWIOS 1                                                          2-4

Be Quick’28 1 – Quick’20 1                                         5-2