skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Jeugdopleiding Fase 3 Week 3

Jeugdopleiding Fase 3 week 3

De handschoenen en mutsen kunnen alweer bijna in de kast. Zaterdag 4 februari gaat in de boeken als een prachtige dag waar de zon volop scheen. In dit verslag lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en de ingestuurde wedstrijdverslagen. Veel lees plezier!

Updates:

Trainers academie

Afgelopen week is de trainers academie gestart. Donderdag stond de eerste kennisdeling avond op het programma.

We hebben het gehad over de rol van een trainer/coach. Het is belangrijk dat trainers structuur bieden, stimuleren, elke speler aandacht geven en de spelers ook verantwoordelijkheid geven.

Deze week gaan de deelnemers voor het eerst meekijken in de praktijk bij een aantal jeugdteams. Veel plezier jongens!

PHoorjaarstoernooi

Op woensdag 1 maart staat het inmiddels bekende vakantietoernooi op het programma. Voor de nieuwe leden: iedere woensdag in de vakanties organiseren we een intern toernooi. Geef je op bij je trainer!

Inleveren papieren briefjes

Heb jij het briefje met gegevens al ingeleverd bij je trainer? Over een aantal weken gaan we via de Voetbal NL app communiceren, zorg er dus voor dat wij de juiste gegevens van je hebben. Zo mis je niks!

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1: PH jo8-1 speelde vanmorgen tegen stadsgenoot ON jo8-2.

We starten de wedstrijd met een snelle 1-0 voorsprong.

Deze stand bleef het een poosje. Na foutje achterin werd het 1-1. Na een paar prachtige aanvallen met goed combinatie voetbal viel er  jammer genoeg geen goal uit. De jongens bleven strijden en kwamen op een terechte 2-1 voorsprong, snel volgde ook de tegengoal de 2-2. Na rust gingen we iets dieper spelen, dit pakte goed uit. 3-2 door een mooi afstandsschot.  In de laatste min scoorden we nog de 4-2. Volgende week uit naar Reutum, hopen de ongeslagen status voort te zetten 💪

PH JO8-2: Jo8-2 moest deze ochtend naar het verre MVV ‘29.

De jongens hadden er zin in deze ochtend. Zo kwamen we in de eerste tien minuten mooi voor met 0-2.

Ze dachten dit doen we wel even. Helaas werden ze wat overmoedig en scoorde MMV 2 maal en was de stand weer gelijk.

MVV kreeg daardoor moed en werd het 4-2 waardoor de strijd in onze jongens weer naar boven kwam. Rust stand na 20 minuten 4-4

Het werd in de laatste 20 minuten een mooie pot met goeie acties van beide teams maar bij PH wilde de bal er niet in.

We hadden veel meer schoten op doel maar mvv scoorde wel en wij helaas niet.

Ze hebben ervoor gevochten maar met een eindstand van 11-4 was het verschil duidelijk.

Goed voetbal gezien maar een topkeeper van de tegenstander heeft MVV gered.

Volgende week beter maar zeker trots.

PH JO8-3: Ook de jo8-3 heeft vanochtend een thuiswedstrijd mogen spelen tegen Oranje Nassau. In het begin was het echt een waardeloos potje voetbal. De kinderen waren nog niet helemaal wakker, speelden continu op een kluitje met elkaar, concentratie was ver te zoeken in het begin. Hierdoor kreeg de tegenstander de kans om 0-1 voor te staan.

Tijdens de korte rust iedereen bij elkaar gehaald, en ze eens goed opgepept. Het heeft de kinderen goed gedaan, en wat was het mooi om te zien hoe anders ze gingen voetballen.

Onze toppers zijn van een achterstand van 0-1 naar een eindstand van 4-2 gegaan 👌

PH JO8-4: Vandaag mochten we uit tegen De zweef jo8-5. Met een flinke dosis energie en goeie moed kwamen we met een prachtgoal van Aron al op voorsprong 0-1 binnen 5 minuten. Vlak voor de eerste rust kwam de 0-2 wederom door Aron. Na de rust kwam De Zweef terug met een onverwachte goal op 1-2. Vlak daarna kwam de gelijkmaker 2-2. Daarmee gingen we de rust in. Na de lange rust bleef het een tijdje stabiel. Daarna volgde een goal van ons jongste speler David H hiermee kwamen we op de 2-3 dit hielden we met goeie verdediging vast tot op de laatste minuut toen kwam De Zweef terug met 3-3 dit is dan ook de eindstand.

PH JO9-2: Jo9-2 mocht vandaag uit bij ON. Vanaf het begin van de wedstrijd was de focus goed en werd er zeer goed samen gespeeld met als resultaat dat er al gauw doelpunten vielen.  Bijna iedereen heeft de kans gekregen te scoren met een mooie 2-17 als eindresultaat (volgens de spelers,  ben de tel verloren 😀).

PH JO9-5: Vandaag hebben we een thuiswedstrijd gehad. Tegen Oranje Nassau.

Het begon goed met een 1-0 stand. Maar na een tegengoal verloren ze de aandacht. Uiteindelijk hebben ze daardoor helaas verloren met 1-6.

PH MO11-1: Vanmorgen speelde MO-11 thuis tegen NEO MO-11-1. Fanatiek begonnen de meiden aan de wedstrijd en resulteerde snel in een paar kansen, maar de bal wilde er niet in. NEO kwam langzaam iets terug en kwamen zelfs op voorsprong. Dat liet PH niet op zich zitten en knalde de bal na een mooi opgezette aanval in het net! De wedstrijd bleef in evenwicht maar na 49 minuten stond het toch ineens 1-2. Kom op meiden, nog 10 minuten om wat terug te doen en er volgde een gevecht wat resulteerde in een dik verdient gelijkspel. (P)Hulde voor de meiden.💪🏼

PH JO11-2: Vandaag mochten de boys and girl tegen SVZW. In fase 2 ook tegen dit team gevoetbald. Uitslag 5-5.  Nu maar eens kijken wat het vandaag wordt. Nou de 1e kwart was top, door goed samen spel kwamen we al gauw op en 4-0 voorsprong. Tijdens het 2 kwart kwam SVZW knap terug naar een 4-3 stand door een pechgoal aan onze kant, een uit positie situatie en een mooi afstand schot. Voor het 3e kwart het team weer moed ingesproken en ja hoor de kansen kwamen er weer voor ons. Helaas wilde de goal niet vallen. Vlak langs de paal (meerdere keren) en goede reddingen van hun keeper. In het 4e kwart waren de knollen bij iedereen een beetje op doordat zo voortdurend gestreden hebben. Helaas viel de 4-4 uit een mooie counter en een onhoudbare goal voor onze keeper. Hartstikke trots hoe ze geknokt hebben en gelukkig niet verloren. Op naar volgende week

PH MO13-1: Vandaag stond de, op papier, lastige uitwedstrijd tegen Quick ’20 MO13-2 op het programma. Zij hadden de openingswedstrijd van de competitie met maar liefst 9-2 gewonnen terwijl wij de eerste wedstrijd nipt met 2-1 hadden verloren.

Vandaag stond er vanaf het begin een PH team dat elkaar goed steunde en keihard werkte. De eerste helft was redelijk gelijk opgaand. Helaas kwam Quick ’20 door een ongelukkig eigen doelpunt op 1-0. PH was echter geen moment van slag en vocht zich terug naar 1-1 door een doelpunt van Lenthe. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft was PH nog scherper en feller als voor rust en kwam onze verdediging geen moment onder druk. Terwijl voorin het ene na het andere doelpunt werd gemaakt. Wies maakte de 1-2 en 1-3. De 1-4 was van Angel, de 1-5 kwam van de voet van Esmee, de 1-6 werd binnen geknald door Ilse en het slotakkoord was voor Julia met de 1-7.

3 punten mee naar Almelo: een échte teamprestatie!