Jeugdopleiding Fase 4 Week 4

Jeugdopleiding Fase 4 week 4

Een zonnige zaterdagochtend in mei waar weer veel competitiewedstrijden op het programma stonden. Om 08:30 trapten de eerste teams de wedstrijden af. In dit weekverslag lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en alle ingestuurde wedstrijdverslagen. Veel leesplezier gewenst!

Updates:

Trainersacademie

Inmiddels zitten de jongens uit de trainersacademie in fase 3, de laatste fase. Hierin lopen zij ook weer stage bij een team waar ze veel verantwoordelijkheid krijgen om praktische zaken zelf uit te voeren. Veel plezier en succes de laatste fase boys!

Vrijwilligerswerk – FC Twente/Heracles academie

Afgelopen vrijdag werd er bij Oranje Nassau een eindtoernooi van het Regioplan van de FC Twente/Heracles academie gespeeld. Een groot compliment aan de inval-trainers die hebben geholpen tijdens dit toernooi. Daarnaast werd er afgelopen zondag een O8-toernooi voor de hele regio gehouden. Ook hier waren weer tal van vrijwilligers van PH actief. Ook dit verdient een groot compliment, bedankt allemaal!

Familiedag zaterdag 3 juni

Zaterdag 3 juni wordt weer een leuke en sportieve dag voor het hele gezin van onze leden!

De ouders nemen het op tegen de kinderen en strijden om de overwinning. En voor de jongste voetballers (onderbouw) hebben we ook nog een verrassing: na het ouder-kind voetbaltoernooi kunnen ze helemaal losgaan op het springkussen paradijs op het hoofdveld.

Maar dat is nog niet alles!

Vanaf 13.00 uur gaan we verder met midgetgolf voor teams en een pubquiz voor jong en oud!! Ook komt er een geweldige DJ om de sfeer erin te brengen, het feest duurt tot ongeveer 20.00 uur. Dus waar wacht je nog op? Trommel je vader, moeder, broertjes en zusjes op en kom gezellig naar onze club voor een dag vol sport, spel en plezier!

Schrijf je snel in en beleef een onvergetelijke dag bij onze voetbalclub!

Einde van het seizoen

Voor de meeste teams staat de laatste wedstrijd gepland op zaterdag 27 mei. Zoals eerder vermeld zijn we druk bezig met alle voorbereidingen op het komende seizoen. We verwachten daar volgende week klaar mee te zijn en het complete voorbereidingsprogramma te delen.

In de week van 29 mei is iedereen een weekje vrij (geen trainingen) zodat iedereen weer fris en fruitig op de familiedag kan verschijnen op zaterdag 3 juni.

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

Jo8-1 speelde vammorgen uit tegen ON jo8-1. De boys starten de eerste 10 min erg sterk 0-3. ON maakte er 1-3 van al snel was de stand 3-3. PH stond niet goed in de organisatie, na rust werden we weer sterker en toverden we de aanvallen uit het boekje met geweldige doelpunten,

Af en toe een foutje achterin, goed keeperswerk,  al met al een geweldige pot voetbal. Alle trainers feliciteerden elkaar met deze geweldige wedstrijd.

Eindstand 6-6

PH JO8-2:

Jo8-2 moest vanochtend naar la première.

Dit zou een zware wedstrijd worden tegen 12 jongens die eigenlijk 1 of 2 klasses hoger moeten voetballen.

Onze jongens wisten dit ook en waren in het begin best onder de indruk.

Het stond na 10 minuten ook 5-0

De tweede tien minuten ging het iets beter we kregen wat kansjes maar het resulteerde helaas niet in doelpunten.

Bij de tegenstander lukte dit wel na 20 minuten 10-0

In deel drie werden ze echt wat feller en na het eerst doelpunt kregen ze er echt zin in en na dertig minuten was het 11-5.

Na een woordenwisseling met de andere trainer over dat er bij ons door sommige jongens slidings ( netjes op de bal) werden gedaan ging de wedstrijd prima.

Eindstand 13-7.

Onze penalty killer Frank stopte 9 van de twaalf penalty ‘s

Een trotse trainer zeker om de inzet van de jongens en hoe ze met de wedstrijd/ tegenstander om zijn gegaan

PH JO8-3:

Op deze zonnige zaterdagochtend speelde jo8-3 een thuiswedstrijd tegen ASV jo8-1.

De eerste 20 minuten verliep het enorm moeizaam voor ons. Er werd niet samengespeeld, en ze bleven continu op een kluitje voetballen. We stonden al gauw met 0-3 achter. De tegenstanders vonden het ook nodig om zoveel mogelijk tijd te rekken, wat best vervelend was voor ons. Tijdens de korte pauze hebben we even de kinderen erbij gehaald en gezegd dat ze het niet mochten opgeven maar gewoon met plezier door voetballen, en goed samenspelen. De laatste 20 minuten hebben ze gestreden! Mede dankzij de prachtige goals van Arda, Miray en Finn raakten ze steeds enthousiaster. Helaas mistten ze een heleboel kansen en eindigde de wedstrijd met een achterstand van 3-5.

PH JO8-4:

Op deze prachtige morgen mocht PH jo8-4 uit tegen Gramsbergen jo8-5. Met goede moed gingen we op pad. Vandaag was iedereen top fit en goed wakker 🌞. Dit was dan ook al gauw te merken in het sterke spelen.

Binnen de eerste minuten scoorde David de 1-0. We gingen de eerste rust dan ook in met 3-0 dankzij ons David. Na de rust kwamen we alleen maar verder op voorsprong met een aantal mooie goals van Lisa, David, Aron en Mees. Met een fantastische eind stand van 15-0 vertrekken wij weer na Almelo! ⚽️

PH JO8-5:

Jo8-5 was vanmorgen in Hellendoorn om het op te nemen tegen mo8-1, Hoewel we op volle sterkte waren en ook sterk begonnen, was dit team toch (letterlijk en figuurlijk) een maatje te groot voor onze jongens, uiteindelijk toch door goed samen te werken en door zeer goed keeperswerk van Dyon de schade beperkt gehouden tot 5-3….

PH JO9-2:

Jo9-2jm mocht vandaag een thuiswedstrijd spelen tegen jo9-1jm mvv Hellendoorn,we begonnen gelijk sterk aan de wedstrijd en het was dan ook al snel 1-0, maar iets te overmoedig werdt het al snel 1-1, koppies er weer bij en voetballen en dat deden ze, er werden verschillende hattricks gemaakt en de eindstand was dan ook 13-1 goed gespeeld trots op de boys en dame💪🏻👍🏻⚽️

PH MO11-1:

Vanmorgen om 9:20 mocht MO11 thuis aantreden tegen SVO BDE uit Emmen. ’t was druk bij PH, waardoor we een beetje chaotisch begonnen. Op het veld werd nog hard gestreden door 2 PH teams en snel tijdens de penalty’s het halve veld opzetten… Om 9:35 klonk ons het beginsignaal! We begonnen goed en drongen goed aan. Uit het niets scoren we doordat de keeper van SVO de bal niet goed uit neemt. 1-0. Hierop zakken we in en al gauw komen we gelijk en zelfs op achterstand. In de rust de koppen bij elkaar en gezegd dat we (meer/sneller) druk moeten zetten, actiever gaan spelen en eigen positie houden. Want daar scheelt het aan. Gelukkig pakken de meiden de tips op en beginnen ze te voetballen zoals ze kunnen, maar ze soms vergeten. Als snel maken we gelijk en met fanatiek voetbal lopen we bij SVO weg en sluiten af met 7-3 winst! Gelukkig, want de trainers voelde in het 2de kwart de bui al hangen 😱..

De tegenstander nog wel een dik compliment gegeven voor hun vette tenue (zwart met roze en roze sokken) en hun geheel uit meiden/vrouwen teams club!

PH JO11-2:

Vandaag op deze heerlijke zonnige dag mochten onze boys en dame lekker uitslapen want we verzamelden om 9:30 bij PH om vervolgens 10:30 te gaan aftrappen bij VV Delden!!

Eerste kwart was beetje onwennig voor de kids omdat sommige spelers net op een iets andere plek stonden dan dat ze gewend zijn maar uiteindelijk door goed doorgaan kon Sill de 1-0 maken, in de rust tussen de eerste en 2de kwart samen met Mark ( vader Cas ) aangegeven dat ze de bal meer moesten laten lopen en dat ze wat meer de rust moesten houden i.p.v. heel snel de bal weg te schieten!! 2de kwart hebben we de marge iets vergroot waardoor het met rust 2-0 stond🎉🎉, in de rust wederom samen de kids toe gesproken dat ze vooral vanaf het middenveld + de aanval meer moesten gaan samen spelen!! In de 3de en 4de kwart waren ze heerlijk bezig, heerlijke combinaties / samenspel gezien en als klap op de vuurpijl stond Fabian voor 1x in de spits en die maakte zoals hij het zegt een pannadoelpunt 😁🎉 en dat was ook het laatste moment want toen VV Delden de aftrap nam floot de scheidsrechter af en hebben onze toppers uiteindelijk met 9-0 gewonnen!!

Al met al hebben wij een heerlijk zonnig ochtendje in Delden gehad!!