skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Kampioenschap In Zicht Na Eenvoudige Overwinning PHZA3

Kampioenschap in zicht na eenvoudige overwinning PHZA3

Afgelopen dinsdag stond de uitwedstrijd tegen RKSV De Zweef op het programma. De wedstrijd was eerder dit seizoen afgelast door de barre winterse omstandigheden in Nijverdal waar ze in Winterfell jaloers op zouden zijn. Terwijl de KNVB alle eredivisie wedstrijden eruit gooit om Ajax de rust te gunnen voor de Champions League werden wij door de voetbalbond juist op deze avond ingepland, waardeloos geregeld.

De wedstrijd stond om 18:45 op het schema, dit werd slecht ontvangen door Twan die hierdoor zijn bakkie shoarma van Eser op de parkeerplaats van PH moest opeten. “Ik kon amper een beetje knoflook op mijn shoarm flikkeren” aldus onze kleine middenvelder. Eenmaal aangekomen in Nijverdal werd snel duidelijk dat de laagvliegers uit de 4e klasse er alles aan deden om het ons moeilijk te gaan maken. We moesten namelijk op een bijveld spelen waar het gras de laatste 5 jaar niet gemaaid was. TrainerKoos hield hier rekening mee en stuurde de volgende mensen de wei in:

Opstelling: Sjoerd; Rupen, Rik, Dennis, Jelle (45.Mike); Twan, Thijs, Philip(45. Remco); Dewi (69. Jeroen), Patrick, Gijs.

Direct na fluiten voor het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat PH niks te vrezen had in Nijverdal. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en was eenrichtingsverkeer richting de goal van De Zweef. Na 10 minuten kwam de eerste grote kans van de Almeloërs, Twan schoot hard op de paal na een mooie combinatie aan de rechterkant. 5 minuten later was het dan toch raak voor PH, 1-0 door Philip na een 1-2 met Dewi. Hierna volgde een lange periode met ongekend slecht voetbal waar zelfs FC Twente niet aan kan tippen. Gelukkig in tegenstelling tot die rooin hebben wij onze financiële zaken wel keurig in orde(niet zo gek met zo’n goede penningmeester in ons midden). Op slag van rust kwam toch de 2-0 uit de lucht vallen. Dit keer was het Philip die een actie maakte langs de rechterzijde en Dewi vond in de 16 meter. Dewi kapte natuurlijk eerst weer een man uit waarna hij met links in de rechterbovenhoek schoot.

In de tweede helft liet de keeper van De Zweef zien dat hij uitermate geschikt is voor het G-team van De Zweef. Zo liet de beste man een voorzet los die zelfs Bake geblinddoekt zou vangen (u mag zelf kiezen welke van de Bake’s). Omdat de keeper de bal losliet kwam hij voor de voeten van Dewi die geen moment aarzelde en een omhaal deed, 3-0. 5 minuten na de 3-0 werd er weer eens slecht uitverdedigd door De Zweef. Dewi speelde op rechter zijkant van de 16 makkelijk een verdediger en de keeper voorbij. Vanaf de achterlijn schoot hij toch knap de bal binnen, 4-0. Opmerkelijk moment na de 4-0 was dat Jeroen Hulsink in de 69e minuut zijn rentree maakte voor het kampioenselftal. De flegmatieke alleskunner is namelijk zelden fit genoeg om minuten te maken, “fit genoeg om minuten te maken ben ik altijd, alleen niet op het voetbalveld” aldus Huls. 10 minuten na het invallen van Huls was voor de laatste keer raak voor PH. Remco Haghuis, de beste voetballer van PH, schoot een vrije bal van 30 meter in de goal. De keeper van De Zweef lette weer eens niet op en deed niets om de bal die over hem heen ging tegen te houden. De scheids vond het hierna wel welletjes en floot af omdat hij naar huis wilde om Ajax te kijken. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we er goed voor om het kampioenschap binnen te halen. We spelen op 18 mei nog uit tegen AJC en op 25 mei de kampioenswedstrijd thuis tegen de nummer 2 De Esch. Iedereen die van lekker drinken houdt moet zeker op 25 mei aanwezig zijn op de Venelanden.

Wistjes en Datjes.

Dennis Wennink kreeg afgelopen dinsdag een aparte vraag in het veld. De directe tegenstander vroeg of hij ADHD had omdat hij zoveel onzin aan het uitkramen was. Hierop antwoorde de 5 na beste verdediger van PHZA3 dat hij HSMI heeft. Dokter Thijs stond voor een raadsel en had nog nooit van deze aandoening gehoord. De verwachting is ook dat hij zeer binnenkort opgenomen zal worden.

Slecht nieuws van onze nieuwe aanwinst Robin Bosch. De man van crêpepapier heeft zijn achillespees ingescheurd en heeft de poot weer eens in het gips. Er gaan geruchten dat koning van de wokkel een nieuwe club wil oprichten, Pees Hendrik genaamd. Direct na dit gerucht maakten Eric Tigrinate, Gerben Bake, Jeroen Hulsink, Niek Raeimakers en zelfs Jeroen Wilpshaar bekend dat zij interesse hadden in dit project.

Om dit verlies van Robin Bosch op te vangen en omdat Twan vaker wissel wil staan is TrainerKoos op zoek gegaan naar een vervanger. Na een lange zoektocht is de keuze gevallen op Gijs Gasthuis. De alleskunner stapt volgend seizoen over van PH2 naar PHZA3. Koos over de keuze: “Gijs kan je op elke positie kwijt omdat hij zelf ook niet weet welke positie hij hoort. Daarnaast heeft hij een uitmuntende 3e helft in zich”. Waarschijnlijk is hij alleen op basis het laatste criteria geselecteerd. Succes Gijs!

Jelle de corpulente Frank van Etten imitator zal de komende tijd rustig aan moeten doen. Als gevolg van de vele verzoeken om huisje op wielen te zingen heeft hij een poliep op de stembanden opgelopen. Helaas voor hem is het geen poliepje op wielen. Om op het kampioensfeest toch te kunnen schitteren heeft hij een recept gekregen van dokter Thijs. Elk weekend goed de keel te smeren met een lading bier.

Jeroen Hulsink maakte eindelijk na jaren blessureleed weer zijn eerste minuten voor ZA3. Zelf was hij nog niet echt tevreden met zijn optreden: “Normaal kan ik het wel langer volhouden dan 20 minuten. Maar ik ben dan ook een goed vochtig speelveld met een strakke streep gewend, ik kwam er niet lekker in”. Hopelijk duikt hij de komende tijd beter in de gaten dan hij dinsdag deed.

Jullie vragen je zeker al af waar toch het bericht over Twan Haghuis blijft. Toch keert onze kleine klagende middenvelder terug in deze rubriek. De levende vertolking van de shoarmarol heeft besloten om het organiseren van LMS op zich te nemen. Gezien het aardig wat tijd kost lijkt het een tactische beslissing. “Nu ik de LMS ga organiseren heb ik nog amper tijd om te koken waardoor ik wel shoarma moet bestellen, win-win dus”.

Tim van Vlijmen besloot dat de midweekse wedstrijden niets voor hem waren en ging op vakantie met enkele PH coryfeeën. Op Snapchat was onze liefhebber van het Nederlandse lied op de schouders van de plaatselijke Tarkan te zien. Appe Stuiver was duidelijk: “mocht dat joch 1 keer Tarkan opzetten dan krijgt hij een slag in de nek” Wij hopen ten zeerste dit geen verdere gevolgen heeft voor zijn uitstekende muzieksmaak en hebben vertrouwen in Appe.

Back To Top