skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Kan PH Vroomshoopse Boys Van De Periodetitel Afhouden?

Kan PH Vroomshoopse boys van de periodetitel afhouden?

Komende zaterdag staat op Sportpark de Veenelanden de laatste wedstrijd van periode twee op het programma. PH ontvangt daarin Vroomshoopse Boys. In de vorige ontmoeting wisten de Boys uit Vroomshoop, met een vleugje geluk, in de slotminuten een driepunter uit het vuur te slepen. Naast revanchegevoelens vanuit PH staat er nog iets belangrijks op het spel: de winst van periode twee!

 In de heenwedstrijd had PH de eerste helft weinig te vertellen en keek het al snel tegen een 2-0 achterstand aan. De wedstrijd leek daardoor vrij simpel in het voordeel van Vroomshoopse Boys te eindigen maar toen Sam Hesselink vlak voor rust de aansluitingstreffer maakte en Koen Lubbers in de tweede helft de stand gelijk trok, drong PH aan op een overwinning. Deze overwinning kwam niet want door defensief gestuntel ging Vroomshoopse Boys in de slotminuten er alsnog met de overwinning vandoor: 3-2.

De competitie is inmiddels 14 wedstrijden verder. Vroomshoopse Boys staat op een 3e plaats met 28 punten en een doelsaldo van +7. Vroomshoopse Boys heeft de laatste vijf wedstrijden in competitieverband niet meer verloren en vlak voor twee weken durende (rust)pauze versloeg het in de derby Den Ham overtuigend met 2-0. In die twee weken dat er geen competitiewedstrijd was gepland oefende Vroomshoopse Boys tegen 3e klassers OZC en Oranje Nassau, deze wedstrijden werden ook overtuigend gewonnen.

PH staat, ondanks dat het nog steeds wisselvallig is in zowel spel als uitslagen, op een keurige zesde plaats en heeft een gat geslagen richting te plekken van degradatievoetbal. In zestien gespeelde wedstrijden behaalde het 23 punten maar blijft het steken op een negatief doelsaldo. PH boekte evenals Vroomshoopse Boys in de wedstrijd voor de twee weken durende pauze een overtuigende overwinning. Het dwong Enter Vooruit tot wanhoop, gaf geen kans weg en was zelf uiterst effectief in de afronding wat resulteerde in een 3-1 overwinning. In die twee weken speelde PH een tweetal oefenwedstrijden tegen de zondag afdeling van zowel ATC’65 als Achilles’12. Hierin wist ATC’65 PH op een punt te houden en moest Achilles’12 het onderspit delven.

Zoals in de TC Tubantia stond: Vroomshoopse Boys staat op pole position om de periodetitel te veroveren. Maar dat moet dan nog wel ‘even’ gebeuren tegen de tegenstander uit Almelo. Dat Vroomshoopse Boys ‘even’ de periode gaat winnen in Almelo wordt nog een hele opgave. PH heeft namelijk de punten hard nodig om zich veilig te spelen (ja, dit is nog steeds de doelstelling) en aansluiting te houden met de top vijf van de competitie. Tevens heeft PH nog wat goed te maken tegen Vroomshoopse Boys en kan het bij een als dit, dat, zus of zo-scenario de lachende derde worden in periode twee, al houdt niemand daar bij PH rekening mee. Het is natuurlijk te mooi om waard te zijn om drie seizoen achter elkaar voor promotie te spelen. Wat wel vast staat is dat de mannen uit Almelo de strijd volledig aan gaan en de wedstrijd tegen Enter Vooruit een goed vervolg geven waarin in team staat die, vooral SAMEN, veel kan bereiken.

Trainer Bjorn Hodes kan zaterdag niet beschikken over de Arthur JR Provoost (blessure), Dyon Esink (vakantie) en Hugo Seckel die herstellende is van een operatie aan de blinde darm. Daarnaast zullen Abdulah Aykutlu en Ivan Munoz Bosa minuten maken in het 2e elftal die tevens een belangrijke wedstrijd spelen tegen Eibergen. Benieuwd welke elf namen trainer Bjorn Hodes aan de aftrap laat verschijnen? De wedstrijd PH – Vroomshoopse Boys wordt om 15;00 afgetrapt door pupil van de week William Grooten en staat onder leiding van Dhr. B.J. Steinhauser.

TOTO 13

Speelronde drie werd verassend gewonnen door trouwe supporter en sponsor van onder andere PH ZA3 Wim Meijer. Wim, namens de selectie van PH 1, van harte gefeliciteerd! Sander Bekhuis zal z.s.m contact met je opnemen om het waanzinnig gewonnen geldbedrag te overhandigen.

Komende zaterdag zal de selectie van PH 1 weer de kantine rond gaan voor het uitdelen van de TOTO 13 speelronde vier. Wilt u zich vast inlezen en kans maken op de jackpot. Het schema is als volgt:

Back To Top