skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Korte Voorbeschouwing PH Za3: Kampioen?

Korte voorbeschouwing PH za3: Kampioen?

Aanstaande zaterdag, 18 mei, speelt PH za3 de een-na-laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

PH za3 speelt in Losser, tegen het tweede elftal van de Achilles Juliana Combinatie ’96, ook wel bekend als AJC ’96 2. Deze wedstrijd zou nauwelijks de geschiedenisboeken halen maar door het opvallende verlies van De Esch 3 uit bij Excelsior ’31 kan PH za3 dit weekend kampioen worden.

De Esch 3 verloor met 2-1 in Rijssen. Onze scout beschreef deze wedstrijd als volgt: “2-1, zwaar onverdiend, eerste helft duurde maar 35 minuten, De Esch klaagde niet eens en was zeer amicaal met de scheids”.

Er heerste even de angst dat de wedstrijd een andere uitslag op papier zou krijgen maar dit zouden de Oldenzalers nooit doen. Zij wilden tenslotte alleen op eigen kracht kampioen worden. Eigen kracht betekent in hun geval trouwens dat ze een speler uit het eerste mee laten spelen in een eerdere wedstrijd, een speler die al 19 wedstrijden in de zaterdag 2de klasse heeft gespeeld. Dat is vergelijkbaar met het meenemen van Stefan Olde Olthof door ons, al is het de vraag of dat een versterking zou zijn geweest.

Hoe dan ook. De Esch heeft nu 6 punten minder dan PH met nog 2 wedstrijden te gaan. Het was achteraf misschien leuker geweest om de laatste wedstrijd, thuis, kampioen te worden (tegen de Esch) maar nu dient die gelegenheid zich aanstaande zaterdag al aan. 1 punt is voldoende, 3 punten is de verwachting.

Hoe dan ook, AJC ’96 2 dus. AJC is opgericht in 1996, een combinatie tussen Achilles en Juliana. Dat betekent dus dat dat Hendrik met zijn dochter, Juliana gaat spelen. Dat klinkt wat vreemd maar de trouwe lezer van de geschiedschrijving van PH za3 weet dat wij geen blad voor onze mond nemen.

AJC is net als PH 2 jaar geleden overgestapt van het steeds troostelozer wordende zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. Zij werden het eerste jaar geen kampioen maar dit jaar hebben ze een prima uitgangspositie. Het eerste dan natuurlijk. Het tweede elftal staat momenteel 7de, in de zeer brede middenmoot. De thuiswedstrijd tegen AJC eindigde in een eenvoudig 6-1 overwinning voor de mannen van Van Duiven.

De vooruitzichten zijn dus prima:

– Er worden 21 graden voorspeld

– Sjoerd de Colombiaan is terug

– Mike is afwezig

– De achillespezen staan strak gespannen

– Nikus heeft zijn Bengaalse lucifers al enige tijd klaarliggen

– Jelle is in vorm

– Hulsink is gretig, alleen nog even een wedstrijd spelen

– Dewi heeft na 18 wedstrijden eindelijk door wat samenspelen betekent

– PH za 3 heeft nog nooit een kampioenswedstrijd verspeeld

– De beste voetballer van PH, de man die alles kan met de bal, speelt in PH za 3

– Ajax is kampioen geworden

– PSV niet

Wij roepen alle supporters en niet-supporters op om zaterdag om 14:15 klaar te staan voor het eerste fluitsignaal. De wedstrijd zal worden gespeeld op Sportpark ’t Hannekerveld, Bookholtlaan 1 te Losser.

De NS heeft gemeld bussen in te zetten. De bovenleiding tussen Almelo en Losser was onvoldoende uitgerust om de grote aantallen verwachte fans aan te kunnen, geruchten gingen namelijk dat Rupen zijn hele familie had uitgenodigd. Mocht u niet zo’n fan zijn van het openbare vervoer (Wouter?) dan ligt er sinds kort ook asfalt richting West-Duitsland.

Na het laatste fluitsignaal wordt er een klein, bescheiden feestje verwacht, op verzoek van de burgemeester van Losser zal dit feestgedruis gauw verplaatsen naar Almelo. De bierkraan op de Veenelanden zal past rusten als Jelle aangeeft dat er niets meer bij past. Tegen die tijd heeft Twan al meer doner op dan hij de afgelopen jaren aan vrouwen heeft gehad en heeft Sjoerd al 28 keer  verteld dat hij moeite heeft om weer in het Nederlandse ritme terug te komen.

Omdat wij in oktober 2018 al aan zagen komen dat het kampioenschap zou gaan tussen De Esch en PH hebben we toen al bepaald dat we 25 mei, na de wedstrijd tegen De Esch de kampioensschaal uit laten reiken. Dit soort gebeurtenissen moet je natuurlijk goed en tijdig organiseren. Er is uiteraard weer een zanger geboekt, er zal wat bier zijn en wellicht ook nog enkele gegrilde hapjes. Op verzoek van succesKoos Van Duiven is er trouwens bepaald dat deze zanger in geen geval Lil’ Kleine mocht zijn, ook al had de penningmeester van za 3 voldoende budget om de grote kleine man uit Amsterdam te boeken. Geruchten gaan dat Koos het niet zo heeft op mensen uit Amsterdam. Volgens de gebroeders Tigrinate moest Koos niet alle Amsterdammers over 1 kam scheren, omdat hij er toevallig 2 kent.

Back To Top