skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Kraker In Almelo

Kraker in Almelo

Zaterdag neemt PH het in Almelo op tegen Den Ham. Een absolute kraker gezien de ranglijst. PH staat op de 6e plaats met slechts één punt meer dan Den Ham dat op de 7e plaats staat in de 2e klasse H. Bij winst kunnen de mannen uit Almelo naar boven (blijven) kijken maar bij een verliespartij voelt het nog steeds de hete adem in de nek van de onderste regionen. De verschillen zijn immers klein.

Den Ham is de laatste opponent in de heenronde van de competitie. De club, ook komende uit Den Ham, is sinds de promotie in het seizoen 2010 / 2011 niet meer weg te denken uit de 2e klasse H. Dit seizoen verzamelde Den Ham 16 punten door zowel vier keer te winnen, gelijk te spelen als te verliezen met een doelsaldo van 14-21. Deze statistieken zijn goed voor een 7e plaats.

PH heeft de afgelopen wedstrijden de weg naar boven weer ingeslagen. Waar op voorhand van de competitie de doelstelling ‘top 6’ werd uitgesproken werd deze aan het begin van de competitie als snel van tafel geveegd. Toch hebben de mannen uit Almelo hun rug gerecht en de eerste competitiehelft afgesloten met een plek in de top 6. In 2020 zal PH er alles aan doen om deze plek vast te houden en iedere wedstrijd strijden voor drie punten.

De afgelopen week was een drukke week voor PH. Afgelopen zaterdag stond het restant van de gestaakte wedstrijd tegen IJVV op het programma. In de uiteindelijke 30 minuten die werden gespeeld scoorde Sander Bekhuis op werkelijk fraaie wijze het enige doelpunt en dus wist PH met 3-2 te winnen. Op dinsdag werden twee wedstrijden afgewerkt. De jongere spelers van PH moesten het in de Beltona-competitie opnemen tegen Avanti Wilskracht. Deze wedstrijd werd met 2-1 verloren en daarmee is de Beltona-competitie ten einde. De oudere garde nam het in een oefenwedstrijd op tegen stadsgenoot Oranje Nassau. In de eerste helft werd PH helemaal weggespeeld en was de ruststand 3-1 in het voordeel van ON. Toen het ook nog 4-1 werd leek ON de wedstrijd makkelijk uit te spelen. Niets was minder waar want Sam Pesselink wist door middel van een penalty, een intikker en een weergaloze vrij trap (uit een onmogelijke hoek) die in de winkelhaak belande de stand gelijk te trekken tot 4-4. De donderdag kwam de groep weer bij elkaar en werkte het een training af als voorbereiding op de wedstrijd tegen Den Ham.

Bij PH zijn er voor zaterdag een aantal twijfelgevallen. Naast dat Rick Droste geblesseerd is zijn Sander Bekhuis (lies) en Guy van Straaten (griep) een twijfelgeval voor zaterdag. Dit betekent dat trainer Bjorn Hodes eventueel vast kan houden aan de formatie die de afgelopen weken succes opleverde. Benieuwd welke elf namen aan de aftrap staan? De wedstrijd, lees kraker, PH – Den Ham staat onder leiding van Dhr. L.C. Meijer en wordt om 15;00 afgetrapt op Sportpark Veenelanden door pupil van de week Cas Kroeze van JO 8-1. Komt allen kijken want PH kan u steun zeker gebruiken in deze kraker!

Na de wedstrijd PH – Den Ham zal in de kantine onder leiding van Sander Bekhuis weer de PH ZA 1 TOTO 13 worden uitgedeeld. Voor de fanatiekelingen onder ons, die zich graag willen inlezen om de winst te pakken in ronde twee van de TOTO 13, verwijs ik u door naar de onderstaande afbeelding. Succes iedereen!

Back To Top