skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Mamacafé Op Het Hoofdveld Bij PH Almelo

Mamacafé op het hoofdveld bij PH Almelo

Als Actief Betrokken Club opent PH de deuren niet alleen voor de spelende leden maar ook voor de inwoners van de wijk. 23 Juni waren de poorten geopend voor de jongste inwoners tijdens het mamacafé.

Het mamacafé is in samenwerking met Loes Opvoedondersteuning georganiseerd. Een mamacafé is een laagdrempelig contactmoment voor jonge ouders om ervaringen en vragen uit te wisselen.
In juni stond de motorische ontwikkeling van de jongste kinderen op het programma.
De mama’s konden onder professionele begeleiding van Berryl (draagdoekconsulente) leren de kinderen te troosten en prettig laten voelen tijdens het draagdoekdansen. Jonge moeders maakten kennis met het dragen van een draagdoek en zagen hoe de kinderen ontspanden. Moeder: “eerst vond ik het heel spannend, maar het is echt super chill”.
De peuters werden samen met hun ouder door Mieke (docent ouder en kind gym Sportbedrijf Almelo) met allerlei spelvormen geprikkeld om deze ook thuis te gaan uitvoeren. De peuters konden onder begeleiding van Mieke en de ouders een parcours afleggen. Ook werden er verschillende dansjes gedanst en obstakels overwonnen. Moeder: “ik wist niet dat mijn dochter al zoveel kon!”

En gezellige ochtend met vele blije gezichten, zeker voor herhaling vatbaar!

De komende maanden zullen er in samenwerking met Loes Opvoedondersteuning  meerdere thema’s voor andere doelgroepen bij de hoorns gevat.

 

Back To Top