De Lange V3

Nipte overwinning van PH ZA3 op Hulzense Boys

PH ZA3 heeft zaterdag een nipte maar vanzelfsprekende overwinning geboekt op de Hulzense Boys. De ploeg van trainer Koos van Duiven – of beter gezegd: een bepaalde vleugelflitser – had het vizier niet op scherp staan waardoor uiteindelijk een magere 2-1 op het scorebord stond.

Coach Koos stuurde zaterdagmiddag de volgende elf spelers de wei in: Curry, Heerschop, Hans (45e Saric), Sjaan (45e Ranutelli), Vlijmpje (45e joost), Bugs, Mas, Vleestorpedo (85e Hans) , Bettus, Joost (20e Philip).

Op Sportpark Veenelanden begon PH ZA3 erg matig aan het duel met de rood-witten uit Hulsen, sinds mei dit jaar de favoriete tegenstander van de Almeloërs. Destijds won PH een rechtstreeks duel om het kampioenschap, met als gevolg een historische titel voor de mannen van Duiven.

Zoals gezegd begon PH dus niet al te best aan de wedstrijd, hetgeen inmiddels bijna een traditie begint te worden. De tegenstander maakte het spel en PH moest zich beperken tot verdedigen op eigen helft, maar kon niet voorkomen dat enkele rood/witten een paar keer het doel van Curry onder vuur namen. Gelukkig weet onze gastkeeper heel goed in welke wedstrijden hij uit moet blinken, want met een aantal fraaie reddingen voorkwam hij een Hulzense treffer. Niet veel later had PH ZA3 ook geluk: een schot van dichtbij van de tegenstander ging rakelings naast het doel.

Na iets meer dan een kwartwedstrijd kwam PH ZA3 (als een echte diesel) wat beter op gang, al was de 1-0 in de 25e minuut vooral te danken aan uiterst knullig uitverdedigen van de Hulzense linksback, die aan de rand van het veld werkelijk schitterend over bal heen maaide en kolderiek struikelde over z’n eigen benen, waarna Philip er met het leer vandoor kon. De bonkige opstomende rechtsbuiten gaf vervolgens uitstekend voor Bettus, die een niet te missen kans zoals wel vaker vakkundig om zeep hielp. Gelukkig voor de spits werd de bal nogmaals ingebracht en prompt belandde deze wéér voor de voeten van de Almelose spits; deze benutte keer benutte hij buitenkansje wel (1-0). Op slag van rust had de equipe van Van Duiven de score kunnen verdubbelen; een schot van Bettus werd echter ternauwernood gekeerd en een poging van Philip spatte op de lat uitéén. Ruststand: 1-0.

Aan het begin van het tweede bedrijf was het sterrenensemble van PH ZA3 even niet bij de les, hetgeen helaas op een repeterende kwaal begint te lijken. Een prachtige redding van Curry voorkwam gelukkig dat de Hulzense Boys langszij kwamen. Het hachelijke moment schudde de geel/zwarten wakker, want PH ZA3 greep wederom het initiatief. In de 52e minuut was het bugs – de beste voetballer van PH, de man die alles kan met een bal – die met een geweldige pass de vrijstaande Jelle wist te bereiken, maar onze cultheld faalde oog in oog met de Hulzense keeper.

Na ruim een spelen was onze Vleestorpedo wederom het eindstation na een prachtige PH-aanval (opgezet door Bettus en Bugs), die deze keer de hoeken voor het uitkiezen had. Ook deze grote kans was echter niet aan onze robuuste gelegenheidsaanvaller besteed (schot op de lat). De verdiende 2-0 kwam er niet veel later dan toch: een voorzet van Jelle werd beheerst binnengeschoten door Bettus. Daarmee leek de overwinning op zak, ware het niet dat de Hulzense Boys – de ploeg die dus vorig seizoen op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde – meteen iets terugdeed (2-1).

De aansluitingstreffer zorgde niet voor paniek bij het team van Van Duiven. Sterker nog, het was PH ZA3 dat in het restant van de wedstrijd het spel dicteerde. Dat leverde zelfs legio kansen op (te veel om hier allemaal uit te schrijven), onder meer voor Bettus en natuurlijk voor onze vleestorpedo. Gescoord werd er niet meer, met als resultaat een magere maar verdiende 2-1 overwinning. PH ZA3 heeft na 7 wedstrijden nog geen punt verspeeld en blijft op koers voor titelprolongatie. Volgende week wacht de kraker tegen SVZW.

 

   Laatste nieuws

  • Trainer koos was verbaasd dat Hulzense Boys voor aanvang van de wedstrijd geen erehaag vormden om spelers op een eervolle manier te feliciteren met het kampioenschap van het seizoen 2016-2017. Gaandeweg bleek dat Hulzense Boys 90 minuten lang een erehaag vormde richting eigen doel. Helaas resulteerde dit mede door vleestorpedo niet in veel doelpunten.
  • #Metoo: Helaas is ook PH getroffen door een pijnlijke #metoo affaire: Voorafgaand aan het duel vroeg Jelle aan de scheidsrechter of hij “Even z’n ballen mocht voelen.” De scheidsrechter stemde wonderbaarlijk genoeg in met dit curieuze verzoek, waarna Jelle constateerde “Lekker zacht.” We verwachten dat er over een jaar of 10 aangifte tegen Jelle wordt gedaan en het bestuur denkt alvast na over passende maatregelen.
  • Wouter liet aan het begin van de derde helft weten het voortaan ‘iets rustiger aan te willen doen’, als het gaat om de hoeveelheid alcoholinname na een duel. Of hij hierin slaagt valt nog maar te bezien. Afgelopen zaterdag had hij er al meteen de nodige moeite mee,  aangezien hij na 2 uur acte de présence in de kantine een intiem maar eenzijdig ‘gesprek’ had met jawel, een glas bier.
  • Trainer Koos was uiterst tevreden met de instelling van Rupen. De linksback kwam twee weken geleden als enige trainen en werd in het daarop volgende duel meteen op de bank gezet. Afgelopen week kwam Rupen niet trainen én te laat voor de wedstrijd. Van Duiven: “Het is goed om te zien dat Rupen het zo snel oppakt. Zo’n fantastische instelling heb ik natuurlijk beloond met een basisplaats.”
  • Little Mas is zaterdag benoemd tot meest luie draak van de week. De mini Haghuis deed woensdag niet mee met speedsoccer omdat hij ‘donderdag zou gaan trainen’. Vervolgens ging ‘ie niet trainen omdat hij ‘wilde gaan hardlopen’. De enige meters die hij uiteindelijk gemaakt heeft zijn die van de eet- naar de slaapkamer.
  • Naast parttime aanvaller bij PH en parttime Hovenier, is de Lange tegenwoordig aan het bijbeunen als dartsanalist op RTL7. Een functie die hem op het lijf geschreven is, aangezien hij onlangs zelf raak heeft geschoten en bovendien als geen ander weet hoe je 69 uit moet gooien.