DSC 6513

PH 1 begint overtuigend aan de competitie

23 september 2017, een historische dag voor PH Almelo: de eerste wedstrijd in de zaterdagcompetitie. Op bezoek bij Daarleveen kwamen de mannen van Bouck en de Grave geen moment in de problemen en won het maar liefst met 9-0.

 Na vijf minuten hadden de bezoekers uit Almelo al op voorsprong kunnen komen, de jongste Bekhuis-telg omspeelde de keeper knap maar schoot met zijn mindere linker de bal op de paal. Na een kwartier was het wel raak, Sam Hesselink schoot de bal via de binnenkant van de paal onberispelijk binnen. Kort daarna werd het 2-0 voor de bezoekers, Stefan Olde Olthof kopte een corner knap binnen. Daarleveen, dat veel wijzigingen had ondergaan ten opzichte van vorig jaar, hield het vooral bij tegenhouden en wist welgeteld een doelpoging te doen in de gehele wedstrijd. PH had een duidelijk overwicht en ook legio kansen, maar de afwerking liet nog te wensen over.

 De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste, met het verschil dat er nu wel regelmatig gescoord werd. Na de 0-3 en 0-4 (beide gebroeders Bekhuis) werden er wat verse krachten ingebracht.: Donny verving Mart en Abdullah loste Sander af. Deze lieten gelijk van zich spreken want Abdullah was de man van de assist bij de 0-5 van Koen Lubbers. Nadat Guy ook zijn doelpuntje had meegepakt mocht ook hij gaan douchen en kwam Arthur het veld in. In de 20 resterende minuten werd er nog drie keer gescoord, het was duidelijk dat Daarleveen geen weerstand kon bieden aan PH vandaag. De bezoekers keerden tevreden huiswaarts. PH kan zich richten op een nieuwe trainingsweek met als doel een driepunter tegen Avereest, dat ook goede zaken deed door met 8-1 te winnen van MVV’69.

 Doelpuntenmakers: Sam Hesselink (2x), Donny Luierweert (2x), Stefan Olde Olthof, Koen Lubbers, Guy van Straaten, Mart Bekhuis en Sander Bekhuis (allen 1x)