skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Deelt Punten In Topper Met Bergentheim

PH 1 deelt punten in topper met Bergentheim

Voor PH is afgelopen zaterdag een einde gekomen aan de ‘perfect-score’ die het tot dan toe had. Gevoed door de luidruchtige bank van Bergentheim, namen met momenten irritaties en randzaken de overhand in het zwaarbevochten gelijkspel. In de slotfase had de Almelose ploeg de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken, maar dat was eerlijk gezegd ook teveel van het goede geweest. PH Almelo 1 – Bergentheim 1: 2-2.

Opstelling: Dyon Esink, Hugo Seckel, Daan Morsink, Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof, Ferhat Ayhan, Guy van Straaten (75. Jelmer van Harn), Koen Lubbers, Sam Hesselink (55. Jeroen Schwarte), Maxim van Straaten, Sander Bekhuis (65. Abdullah Aykutlu)

Onze trainer Roy Bouck is dit seizoen begonnen aan zijn TC-II opleiding en één van de onderdelen van deze opleiding is de opdracht: het coachen van een wedstrijd. Voor die opdracht werd Roy voorafgaand, gedurende en na de wedstrijd gefilmd en wederom was hier de hoofdrol weggelegd voor onze gangmaker Guy van Straaten die zijn boze Willem II imitatie weer eens van stal haalde. Dan de wedstrijd…

Zoals gezegd, veel bombarie aan Bergentheimse kant (vooral inderdaad langs de kant) waarmee ze probeerden PH uit haar spel te halen. Het was een gelijkopgaande strijd, waarbij Bergentheim een aantal keren dreigend door kwam via de zijkant maar niet tot echte kansen kon komen in het eerste bedrijf. PH benutte haar eerste kans wel direct, al was het pas in de rebound dat het doelpunt viel. Maxim kopte een hoekschop richting doel en die werd fantastisch gered door de keeper en belandde voor de voeten van Ferhat Ayhan. Deze had een miraculeuze omhaal in huis en zette daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Toch bleef Bergentheim ook gevaarlijk en had het op gelijke hoogte kunnen komen ware het niet dat Dyon Esink een van richting verandert schot nog net tot corner kon verwerken.  In de omschakeling lagen grote mogelijkheden voor de thuisploeg, maar was het ontzettend slodig in het uitspelen van de overtalsituaties. Was de passing hier nauwkeuriger geweest dan had het de wedstrijd voor rust al kunnen beslissen. Eén grote kans volgde, vlak voor rust, na goed doorzetten van Sander Bekhuis die zijn directe tegenstander de bal ontfutselde en op de goal afging. Normaal gesproken is zo’n buitenkansje wel aan Sander besteed, alleen ditmaal niet. Zijn schot mistte precisie en ging voorlangs.

Na rust een goede fase van Bergentheim (en/of een slechte fase van PH), waarin het zelfs de voorsprong nam. Bij de eerste goal had Dyon wat meer kunnen doen, al mocht de aanvaller van Bergentheim wel redelijk vrij uithalen aan de rand van het strafschopgebied. Bij de tweede tegentreffer werd er wederom niet adequaat ingegrepen aan Almelose zijde; er kon een voorzet gegeven worden, die werd weggekopt waarna hij nogmaals kon worden voorgegeven en via de kluts bij de tweede paal belandde, Daan zette nog een sliding in maar was te laat en de linkerspits van Bergentheim kon de bal binnenwerken. Zuur, maar nog tijd genoeg om de rug te rechten en dat deed PH. Koen Lubbers, die vandaag wederom goed gebruik maakte van zijn extra paar longen, slenterde door de verdediging van Bergentheim en werd binnen het strafschopgebied neergelegd door de keeper. De leidsman twijfelde kort maar besloot te fluiten. Stefan Olde Olthof nam zijn verantwoordelijkheid en maakte geen fout vanaf 11 meter. Daarna kon de wedstrijd wederom beide kanten op en had Dyon een geweldige redding in huis op een inzet van dichtbij. In de laatste 10 minuten drie (grote) kansen voor PH, maar de kopbal van Maxim en de twee schoten van, de sterk ingevallen, Jeroen Schwarte mistten het doel (op een haar na). Een eerste puntendeling tegen een goede ploeg, waar iedereen na afloop wel mee kon leven.

 

Man of the Match: Dyon Esink

Doelpuntenmakers: Ferhat Ayha en Stefan Olde Olthof

 

Uitslagen speelronde 9:

PH Almelo 1 – Bergentheim 1                               2-2

vv Hellendoorn 1 – ASV’57 1                                     2-2

DES 1 – Quick’20 1                                                      0-2

OZC 1 – Kloosterhaar 1                                               1-1

Blauw Wit’66 1 – Juliana’32 1                                   1-2

Mariënberg 1 – Voorwaarts V. 1                                2-0

SVVN 1 – Wilhelminaschool 1                                   2-1

 

De stand in de 3e klasse D

Back To Top