skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Deelt Punten Met DKB 1

PH 1 deelt punten met DKB 1

Afgelopen zaterdag was het opnieuw een uitwedstrijd voor de mannen van Bouck en De Grave en opnieuw wist de Almelose koploper niet de volledige buit mee te nemen richting Sportpark de Veenelanden. Tijdens het bezoek aan het prachtige sportcomplex van de Krimse Boys kwam PH niet verder dan 1-1.

Maar liefst acht (!) afwezigen deze zaterdag, vanwege vakantie, blessures en werk, waardoor er een basisplaats werd ingeruimd voor o19-1 (voormheen A-junioren) speler Rick Droste. Ook op de reservebank zagen we vandaag nieuwe gezichten; Jurre van het Hof, Tomas Wijnen (2e elftal) en Jorn Nijhof (o19-1) vonden een plekje naast de reservekeeper Wouter Haarhuis. Goed en mooi om te zien dat PH nog steeds over voldoende spelers bezit met de potentie om binnen een aantal jaren vaste basisspeler voor het eerste van PH te worden.

PH nam na zo’n 20 minuten de leiding in de wedstrijd. Een vrije trap van Guy van Straaten belandde via de kluts voor de voeten van Daan Morsink, deze schoot de bal uit de draai op fraaie wijze binnen. De assistent scheidsrechter dacht aan buitenspel, maar aangezien de bal via een DKB-er bij Daan terecht kwam kon er van buitenspel natuurlijk geen sprake zijn. PH koos ervoor om DKB wat te laten komen en op gezette momenten druk te zetten, wat ertoe leidde dat DKB veelvuldig de lange bal achter de verdediging van PH kon spelen. Zonder dat DKB gevaarlijk werd uit dat soort momenten strafte het slordig balverlies van PH direct af. Een kaats van Abdullah terug het middenveld in werd onderschept waarna de spits werd aangespeeld, met 3 mensen om zich heen frommelde hij zich een weg naar de goal en schoof de bal met zijn linker in de lange hoek. Kort daarvoor had Rick Droste PH op 0-2 kunnen zetten, na een goede loopactie en dito steekpass kon Rick alleen op de keeper af. Deze bleef goed staan en pareerde de inzet in de korte hoek. Ook vlak voor rust was het diezelfde Rick Droste die wederom door kwam, maar ook ditmaal bleef een doelpunt uit: hij schoot de bal op aangeven van Sam Hesselink hoog over.

In de rust pepte trainer Bouck de ploeg op, er moest immers gewonnen worden! Op de motivatie in de tweede helft was dan ook niks aan te merken, over het voetbal des te meer. Een paar kleine kansen wist PH te produceren, waaronder een volley van Guy van Straaten maar daartegenover stonden ook twee goede mogelijkheden van DKB. In de laatste minuut dacht PH er toch met de volle winst er vandoor te gaan, maar een doelpunt van Guy van Straaten werd afgekeurd vanwege buitenspel (volgens ooggetuige Frans Stevens terecht). Ondertussen was bekend dat Avereest niet gewonnen had bij Rijssen Vooruit dus dat de voorsprong in tact blijft. Het betekent, gezien het feit dat PH op basis van doelsaldo niet meer te achterhalen valt, dat PH nog één driepunter nodig heeft om het kampioenschap binnen te hengelen. Daarvoor krijgt PH komende zaterdag allereerst de kans tegen Sportclub Rijssen.

Back To Top