PH 1 Dicht Bij Een Stunt Tegen Quick’20

PH 1 dicht bij een stunt tegen Quick’20

PH 1 wist haar huid duur te verkopen tegen gedoodverfde titelfavoriet Quick’20 uit Oldenzaal. Via twee zeer ongelukkige momenten kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong, dat het die in de slotminuten verder uitbouwde was alleen nog interessant voor de statistici: Quick’20 1 – PH 1 3-1.

Opstelling: 1. Arjan Nijenkamp, 2. Jurre van den Hof, 3. Lennart Mannes 4. Stefan Olde Olthof ©, 5. Sem Dijkers, 6. Koen Lubbers, 8. Alen Ramic, 10. Ivan Munoz Bosa, 7. Mart Bekhuis (78. K. Coban), 9. Kevin “Potlood” Stokkingreef (80. S. Bruns), 11. Rick Droste (70. Sam Hesselink)

PH gaf Quick’20 de bal en trok zich terug op eigen helft, het wachtte geduldig op de fouten die de thuisploeg zou maken om vervolgens in de tegenaanval tot kansen te kunnen komen. Dit strijdplan werkte vandaag nagenoeg perfect. Zeker, Quick’20 beschikt over een aantal enorm vaardige spelers maar PH verdedigde gegroepeerd en de thuisploeg was niet bij machte om dit met hoog baltempo uit elkaar te spelen. Vanzelfsprekend had Quick’20 hierdoor een (optisch) overwicht, maar PH was in de eerste helft een aantal gevaarlijk dichtbij de voorsprong via de gelanceerde Rick Droste. Ook Quick’20 was natuurlijk met momenten dreigend, maar buiten een aantal lage voorzetten kon PH de aanvalsdrang van de Oldenzalers goed neutraliseren. Het was dus ontzettend zuur dat de scheidsrechter een fopduik van spits Issy Wevers beloonde met een strafschop. Dit buitenkansje werd binnengeschoten door aanvoerder Jelle Leenders, al was Arjan Nijenkamp nog dichtbij. Dat de (overigens uitstekend fluitende) leidsman in de rust zijn excuses maakte aan de Almelose ploeg vanwege deze foute beslissing, kon niets meer afdoen aan de achterstand.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet, al had het een lange fase na de gelijkmaker Quick’20 bij de ballen maar vergat het door te knijpen. Die gelijkmaker viel ook uit een strafschop, Kevin Stokkingreef werd in de 53e minuut hardhandig naar de grond gewerkt door de keeper in het strafschopgebied. Ook hier trad de aanvoerder aan voor het elfmeterschot, Stefan Olde Olthof stuurde de keeper de andere hoek in en prompt stond het gelijk. Een stuntje, zou het dan toch? Lang leek het erop, zeker toen Kevin Stokkingreef na een uur spelen oog in oog met de keeper stond maar de grote teen van deze doelman voorkwam een voorsprong voor PH. Kort daarna was een evengrote kans niet besteed aan Rick Droste, ook ditmaal was de keeper de winnaar van dit één op één duel. Quick’20 dankte invaller Lennart Jansink die een prachtige vrije trap op de lat knalde, maar via de rug van doelman Nijenkamp toch in het doel belandde na 78 minuten te spelen voor een hernieuwde voorsprong. PH moest daarna wat meer de aanval zoeken, het wisselde maar wanneer de thuisploeg ruimte krijgt weet het daar wel raad mee. In een omschakelmoment besliste Jip Kemna deze wedstrijd met een droge knal in de 85e minuut.
PH 1 voelt zich als een losgeschudde fles ketchup, als het er eenmaal uitkomt dan vloeien de punten rijkelijk. Een kwestie van blijven kloppen en werken, te beginnen volgende week thuis tegen WVF.

Man of the Match: Ivan Munoz Bosa