PH1 2017 2018 Kleiner

PH 1 doet wat het moet doen op bezoek bij Lemele

Zaterdagmiddag reisde de ploeg van Bouck en de Grave af naar Lemele om daar de strijd aan te gaan met de plaatselijke voetbalvereniging. Nadat Koen Lubbers ons het dorpscafé en de kerk had laten zien, belandden we op het sportpark ’t Zandeinde. Daar deed de koploper wat het moest doen, namelijk winnen: 0-2.

 

De spelersgroep nagenoeg fit en de voorjaarsvakantieganger weer terug betekende keuzes voor trainer Bouck: Hugo Seckel en Lars Kroezen mochten in het tweede minuten maken. Onze jarige aanvoerder Jelmer (een van die vakantiegangers) begon op de bank, voor de rest de bekende namen. PH startte scherp aan de wedstrijd binnen 30 seconden had de bal al in het netje kunnen liggen maar werd nog ternauwernood gered door de keeper. Het doelpunt bleef in de eerste fase uit. PH probeerde het vooral via de zijkanten en met voorzetten, maar deze kwamen lang niet altijd aan, was er af en toe onvoldoende bezetting voor de goal of konden telkens met enig kunst en vliegwerk nog weggewerkt worden. Na ruim een half uur was het dan toch raak; Koen Lubbers schoot de bal met zijn mindere linker in de lange hoek. Opvallend dat de grensrechter ondertussen ook al een zuiver doelpunt van Sam Hesselink ongeldig had verklaard door met de vlag de helpende hand te geven aan de verdedigers. Mede daardoor gingen we rusten met een 1-0 tussenstand.

Lemele, het dorp waar de fietsen nog met de sleutel in het slot gestald worden in het fietsenrek, hield er vanmiddag een negatieve spelopvatting op na. Kenmerkend was de trainer die tijdens de wedstrijd zijn spelers continu stimuleerde om tijd te rekken door blessurebehandelingen aan te vragen, beetje jammer. Kort na de rust werd de wedstrijd beslist door Jeroen Schwarte. Hij verlengde een vrije trap van Guy van Straaten: met een schitterende voetbeweging liet hij de keeper kansloos. Verder weinig hoogstaand voetbal vanmiddag, maar zoals een PH fenomeen bij terugkomst in de kantine terecht zei: ook 2-0 levert drie punten op. En zo is het maar net!

Doelpuntenmakers: Koen Lubbers en Jeroen Schwarte (beiden 1x)

Uitslagen en stand in de 4e klasse D:

Lemele 1 – PH 1                                                              0-2

DKB 1 – Avereerst 1                                                      0-2

Sportclub Rijssen 1 – Bruchterveld 1                      0-5

BZSV de Blauwwitters – SVV’56 1                           0-3

Daarlerveen 1 – Rijssen Vooruit 1                           1-4