skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Draait Wedstrijd In 8 Minuten Om

PH 1 draait wedstrijd in 8 minuten om

PH heeft afgelopen zaterdag een uitstekend resultaat geboekt tegen het altijd lastige Vroomshoopse Boys. Vorig seizoen werd er nog twee keer verloren van de mannen van Jonkman en Harmens. PH was dus gewaarschuwd, maar na een half uur spelen leek het er niet meer op dat de bezoekers met een resultaat richting Almelo zouden terugkeren. Binnen 8 minuten zette PH de wedstrijd op zijn kop en trok de wedstrijd naar zich toe. Vroomshoopse Boys 1 – PH Almelo 1: 2-3.

Opstelling: 1. J. van der Elst, 2. J. van Harn (75. S. Bruns), 3. L. Mannes, 4. S. Olde Olthof, 5. J. van den Hof, 6. N. van Vlijmen (45. R. Olde Olthof), 8. K. Lubbers, 10. A. Ramic, 7. S. Hesselink (30. R. Droste), 9. K. Stokkingreef 11. K. Coban

Een gekke gewaarwording, een leeg sportpark de Bosrand als decor voor een voetbalwedstrijd in een land dat bekend staat om zijn vrijheden. Een wedstrijd bekijken in de buitenlucht, waar afstand nemen normaliter geen probleem hoeft te zijn, maargoed. Als veredeld camping elftal verzamelden we ons in privékleding (het Craft-schip met trainings- en presentatiekleding lijkt gestrand in de haven van TeamSportfabriek) op de parkeerplaats van PH, waar Sebastiaan Bruns alle voorzorgsmaatregelen had getroffen om veilig richting Vroomshoop af te reizen.

 

Gesteund door het goede resultaat en het vertrouwen in de speelwijze waarmee dat resultaat behaald werd, begon PH ook vandaag met het vroegtijdig storen van de opbouw van de thuisploeg. Toch mistte het vandaag de intensiteit en anticipatievermogen om Vroomshoop het hier vroegtijdig lastig te maken. Direct spel, veel lange ballen, duels en het gevecht om de “tweede bal” is wel typerend voor de wedstrijd van vandaag. Daarin had Vroomshoop een licht overwicht in de eerste helft, het fysiek sterke team won veel van die duels en zochten in de diepte naar dreiging voor de goal van de wederom goed keepende Joerjen van der Elst. Een standaardsituatie opende de score, Ernst-Jan Heideman torende boven Koen Lubbers uit en verlengde de bal in de lange hoek. Een grote domper die in dezelfde minuut nog groter werd. De aftrap van PH werd door Sam Hesselink in één keer op goal geschoten, maar keeper Kok had hier goed het zicht op. PH sloot aan en Vroomshoopse Boys koos voor een lange bal, die leek gemakkelijk weg te koppen door Stefan Olde Olthof ware het niet dat hij onder de bal door dook. De stuit viel precies voor de voeten van de aanvallende middenvelder Leon Dogger die de bal onberispelijk langs Van der Elst schoot. Kort daarna opnieuw een tikje voor de bezoekers, topscorer Hesselink moest lichtgeblesseerd en zwaar teleurgesteld het veld verlaten voor snelheidsmonster Rick Droste. De tussenstand was aanleiding om wat meer teruggetrokken te spelen om zodoende wat meer ruimte te krijgen voor de omschakeling, zeker met de snelheid van Stokkingreef en Droste. Die twee zorgden vlak voor rust bijna voor de aansluitingstreffer, maar de poging van Droste (die tussen een schot en voorzet in leek te zitten) schoof voorlangs en Stokkingreef kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te prikken.

 

PH stak in de rust de koppen bij elkaar, immers met één doelpunt zaten we weer volledig in de wedstrijd en wisselde trainer Hodes voor de tweede maal. Nick van Vlijmen werd vervangen voor Rick Olde Olthof. Nog een speler die de verdedigers van Vroomshoop op snelheid veel pijn kan doen en dat deden de beide Rickjes. Toch had ook PH een standaardsituatie om die zogeheten “anschlusstreffer” te maken. Een schermutseling waarbij Rick Olde Olthof de verdedigers van Vroomshoop probeerde te irriteren, waarbij Robin Drenthen zo gretig was om zich uit de tent te laten lokken. De wederom jonge, maar wederom uitstekend leidende scheidsrechter Mulder kon niet anders dan Robin Drenthen de rode kaart geven vanwege slaan. De bal op de stip en met 10 man verder, cruciaal moment dat deze strafschop erin ging. Stefan Olde Olthof kreeg de kans om zijn fout goed te maken en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. Toen ging het snel: in de 51e minuut stond het 2-0 voor Vroomshoop en in de 59e minuut stond er een 2-3 stand op het scorebord. Eerst dus de stafschop en 3 minuten daarna knalde Rick Droste een voorzet van Rick Olde Olthof onberispelijk via de onderkant van de lat binnen. De Vroomshoopse Boys leken de kluts kwijt en daar profiteerde Kevin Stokkingreef dankbaar van. Hij snoepte de bal af en punterde de bal onder keeper Kok door, grote blijdschap aan de kant van PH. Doordrukken zou je denken, maar dat lukte niet. PH liep teveel achteruit en maakte teveel verkeerde keuzes aan de bal, waardoor Vroomshoop ook nog enkele dreigende situaties wist te creëren. In de slotfase moest Stefan Olde Olthof nog eenmaal aan de noodrem trekken aan de rand van het strafschopgebied, maar de vrije trap die hieruit volgde werd voorlangs geschoven. Daarvoor had PH al verder afstand kunnen en moeten nemen van Vroomshoop, maar kansen voor Droste en Bruns waren een prooi voor doelman Kok.

 

Doelpuntenmakers: S. Olde Olthof, R. Droste & K. Stokkingreef

 

Sebastiaan Bruns heeft vanaf de eerste dag van deze maand een nieuwe baan, hij gaat op de personeelsafdeling van bouwbedrijf Dura Vermeer werken. Fijn voor hem, maar ook fijn voor ons: we kunnen nu met een gerust hart de weg op.

 

Rick Olde Olthof, die een uitstekende invalbeurt kende, was vandaag wederom onderwerp van gesprek. Ditmaal niet vanwege zijn afwezigheid, maar hij was vergeten zijn voetbaltas van zijn eigen auto te verplaatsen naar de auto waarmee hij naar Vroomshoop afreisde.

 

PH moest het doen zonder de gebroeders Bekhuis, die werkten onder leiding van Paulus een pittig trainingskamp af in de Italiaanse zon. De resultaten van deze flitsende buitenspelers mogen er zijn:

 

Back To Top