skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Geeft Het Weg Tegen Sv Gramsbergen 1

PH 1 geeft het weg tegen sv Gramsbergen 1

PH 1 is ook in haar tweede bekerduel puntenloos gebleven. Op bezoek bij de plaatselijke voetbalclub uit Gramsbergen stond het zonder groots te spelen door twee doelpunten van Koen Lubbers binnen 30 minuten op een 2-0 voorsprong. Nog voor de thee maakte gramsbergen de aansluitingstreffer en in het eerste kwartier na de rust boog het de achterstand om tot een 3-2 voorsprong. In de slotfase zocht ph de aanval en kreeg het legio kansen om minimaal gelijk te spelen, maar grote kansen waren niet aan de bezoekers besteed vandaag.

opstelling: 1. Arjen Nijenkamp, 2. Mart Bekhuis, 3. Arthur jr provoost, 4. Stefan Olde Olthof (c), 5. Rick Olde Olthof, 6. kubilay coban, 7. Mart Bekhuis, 8. Alen Ramic, 9. Sebastiaan Bruns, 10. Koen Lubbers, 11. Scott Cameron

Vorige week was de verslaggever van dienst afwezig, maar hoorde het van doorgaans wel ingelichte bronnen dat PH een prima wedstrijd speelde en de verdedigende organisatie goed op orde had. Deze lijn trachtte trainer Bjorn Hodes vandaag door te zetten door dezelfde principes te hanteren en de ruimtes in eerste instantie klein te houden. De wedstrijdbespreking werd opgeleukt met beschuit met roze muisjes: Rick Olde Olthof gefeliciteerd met jullie dochter Liv.

PH begon nog wel aardig aan de wedstrijd, gramsbergen had moeite de verdedigende stellingen van PH te slechten en was erg slordig aan de bal. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op het hoofd van Stefan Olde Olthof. Zijn kopbal van dichtbij belandde helaas in de handen van de keeper. Daarna werd het niveau steeds minder, ondanks dat kort daarna Koen Lubbers met een geweldige rush vanaf het middenveld de Almeloërs op voorsprong had gezet. Gramsbergen kreeg meer grip en was dreigend via de zijkanten en door fouten in de opbouw bij PH maar had het vizier niet op scherp, vond Arjan en de paal op zijn weg of werd op het laatste moment nog onschadelijk gemaakt. PH kwam zelfs op een 2-0 voorsprong, wederom Koen Lubbers. Ditmaal knikte hij een voorzet van de zijkant tegen de touwen. Niks aan het handje dus zou je zeggen, maar nog voor de rust kwam de thuisploeg met de zogeheten “anschluss-treffer”.

Na de rust was PH niet scherp, integendeel. Gramsbergen kwam beter in de wedstrijd en kwam binnen het uur nog op voorsprong. Bij de derde goal vlagte Bas Lubbers vanwege buitenspel, maar de leidsman besloot dat hij het beter kon zien vanaf de middenlijn. Bas, die de onmogelijke taak op zich heeft genomen om grootheid Duane John Letteboer op te volgen als vaste grensrechter van PH, had sowieso al niet zijn middag. De heenweg mistte Bas een afslag waardoor de gehele ploeg een klein kwartiertje aankwam op sportpark ’t Hoge Holt. PH verschoof van formatie, zocht de aanval en creëerde alleen al in het laatste kwartier drie niet te missen kansen. Maar, anders zou de titel van dit wedstrijdverslag nergens op slaan, werden deze kansen niet verzilverd en trok het puntloos weer richting De Veenelanden. Volgende week rest de laatste bekerwedstrijd voordat het voor de competitie de strijd aan mag gaan met SV Enter. Deze week gas geven op het trainingsveld, fitter worden en strijdend die laatste bekerwedstrijd aan gaan is het devies.