PH 1 Ging Voor Goud Maar Wordt Gestaakt

PH 1 ging voor goud maar wordt gestaakt

Een bijzondere middag voor de mannen van Hodes en Provoost: opening van een nieuw veld, een verstoorde warming-up, een vroege rode kaart, goals, wedstrijd gestaakt en hervat en toch uiteindelijk definitief gestaakt vanwege lichtuitval terwijl we midden op de middag aan het voetballen waren. Inderdaad maar één woord: bijzonder.

1. Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Lennart Mannes, 8. Arthur JR Provoost (45. Alen Ramic), 10. Koen Lubbers, 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Hesselink, 11. Sander Bekhuis

Na een heerlijk ritje via dorpjes waarvan menigeen nog nooit gehoord had en de wijze lessen van Andre Piljic in ons achterhoofd kwamen we aan bij het sportpark van IJVV. Een historische middag volgde, vooral ook omdat dit de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van het hoofdveld van sportpark Den Uithoek zou worden. Festiviteiten alom, een fanfare werd opgetrommeld en zorgde voor wat leuke deuntjes. Erg hinderlijk en zeer onsportief dat zij hun mars continu op de helft van PH doorliepen waardoor de warming-up van PH enkele keren onderbroken werd.

PH begon voortvarend aan de wedstrijd, het liet de bal gemakkelijk gaan en kon telkens gevaarlijk worden via de zijkanten of loopacties in de diepte door de as. Al na 3 minuten had Sam Hesselink de bal voor het intikken op een strakke voorzet van Mart Bekhuis, maar hij mistte de bal en weg was de kans. Kort daarna draaide diezelfde Sam weg bij zijn tegenstander en kon richting het doel ware het niet dat de centrale verdediger van IJVV Sam naar beneden trok en hem de doorgang belette. Toen de hand naar het kontzakje ging wist iedereen genoeg: doorgebroken speler en een rode kaart. Na 12 minuten kwam PH op voorsprong. Een hoekschop van Sam werd op prachtige wijze met de hak verlengd door Koen Lubbers richting de 2e paal waar Stefan op dito wijze afrondde met zijn mindere linkerbeen. Er leek dus niets aan de hand voor de bezoekers, maar zoals wel vaker bij PH gaf het de goals erg gemakkelijk weg. Een vrije trap rond de middellijn werd lang gegooid, Lennart Mannes schatte de bal verkeerd in en kon de bal alleen nog maar schampen waardoor de bal voor de voeten van Bel viel. Deze lobde over keeper Kroeze heen en trok de stand gelijk. Na een half uurtje spelen kwam PH voor de 2e keer op voorsprong, Sam Hesselink knikte een voorzet van Rick Olde Olthof tegen  de touwen. Toch kon het niet met een voorsprong gaan rusten, want na 38 minuten was de stand weer gelijk. Balverlies op het middenveld leidde de counter in, waar Lars eerst nog wist te redden was de rebound een prooi voor de spits.

De tweede helft stond eigenlijk alleen maar in het teken van licht aan licht uit. Ondanks dat we gewoon overdag voetbalden, had IJVV er voor gekozen om de lichtmasten aan te doen. Deze nieuwe installatie was nog nooit op volle sterkte getest en dat hadden ze beter wel kunnen doen. Blijkbaar konden de lampen het vermogen niet aan want meerdere keren vielen de lichten uit waardoor de scheidsrechter het nodig vond om de wedstrijd te staken. Nogmaals: het was half vier ’s middags. Na de korte onderbreking spraken we af dat als de lampen nogmaals uitvielen, ze uit zouden blijven en we het restant van de wedstrijd zonder kunstlicht zouden volbrengen. Toen Koen Lubbers zijn man voorbij snelde en richting het doel kon vielen de lampen weer uit. Koen had de 3-2 op zijn schoen maar de scheidsrechter floot af: hij had toch besloten om de wedstrijd definitief te staken vanwege nachtblindheid van twee van de IJVV-ers. Nachtblindheid midden op de dag, nogmaals: bijzonder. De foutloos fluitende scheidsrechter Steinhauser maakte daarmee toch één cruciale fout: hij was vergeten dat het gewoon ’s middags was en het daglicht voldoende was om door te kunnen voetballen. Opmerkelijk was een opmerking van een van de supporters van IJVV, die er helemaal niets van snapte dat de wedstrijd gestaakt werd: ‘We voetballen hier al 10 jaar zonder licht op het hoofdveld en er is nog nooit gestaakt’. Of dit een bewust saboterende actie was van de thuisploeg zullen we nooit weten, dat het hen goed uitkwam moge duidelijk zijn.

Via deze weg willen wij iedereen die PH een warm hart toedraagt fijne feestdagen, een prettig uiteinde en een fantastisch 2020 wensen. Tot volgend jaar!

Doelpuntenmakers: Stefan Olde Olthof & Sam Hesselink