skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Hard Onderuit Tegen ASC’62

PH 1 hard onderuit tegen ASC’62

PH heeft zichzelf een slechte beurt bezorgd na een totaal verdiende maar ook zo onnodige nederlaag tegen de gasten uit Dalfsen.  PH 1 – ASC’62 1: 0-3.

1. Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Arthur JR Provoost (45. Abdullah Aykutlu), 4. Jelmer van Harn (60. Mart Bekhuis), 5. Rick Olde Olthof, 6. Stefan Olde Olthof, 8. Guy van Straaten, 10. Alen Ramic, 7. Sam Hesselink, 9. Koen Lubbers, 11. Sander Bekhuis (80. Andre Piljic)

Wederom wisselingen in de basisopstelling: Mart Bekhuis had een hele trainingsweek gemist vanwege studie en moest dus op de bank beginnen, zijn plek werd ingenomen door Jelmer van Harn. Hierdoor kwam Stefan Olde Olthof op het middenveld te spelen en schoof Koen Lubbers een plekje door naar de spitspositie.

PH startte prima aan de wedstrijd, ASC’62 ging terug en liet de Almeloërs het spel maken. In die fase had PH al op voorsprong kunnen komen, maar mistte de bezetting en scherpte voor de goal en de bezoekers dankten de keeper voor een aantal prima reddingen. ASC’62 probeerde PH uit het spel te halen, met verbaal en fysiek geweld. Een grove charge van de centrale verdediger op Rick Olde Olthof werd slechts met geel bestraft waar er eigenlijk maar één kleur kon volgen voor de schandalige overtreding. Wonderbaarlijk genoeg kon Rick de wedstrijd hervatten. De scheidsrechter had sowieso moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden, want kort daarna gaf hij zomaar een strafschop aan ASC’62 terwijl voor iedereen zichtbaar was dat dit een klassieke ‘schwalbe’ betrof. Een 1-0 voorsprong, koren op de molen voor de bezoekers die zich nog irritanter konden gedragen, het spel konden vertragen en verder inzakten. PH leek op gelijke hoogte te komen, maar een handsbal van de keeper buiten de 16 voorkwam dit. De scheidsrechter trok in dit geval wel de juiste kleur, de keeper kon vertrekken. ASC had geen wisselkeeper bij zich, dus een speler trok het keeperstenue en  de handschoenen aan en nam de plek in onder de lat. Hij pakte de vrije trap prima en hield tot de rust zijn doel schoon.

In de rust werd Arthur Junior gewisseld voor Abdullah Aykutlu, meer aanvallende impulsen dus. Maar die nummerieke meerderheid viel al snel weg na de 2e gele kaart voor Alen Ramic. 10 tegen 10 en nog steeds een speler op goal; niks aan de hand zou je denken. Maar ASC vertraagde en irriteerde, PH kwam niet in het spel en leek als maar slordiger te worden. Toen een levensgrote kans van Koen Lubbers oog in oog met de keeper er ook niet in ging wist je dat het een moeilijke middag ging worden voor PH. Helemaal nadat ASC op 0-2 was gekomen. Sander Bekhuis was gewisseld met positie van Rick Olde Olthof en speelde linksback, hij kreeg de bal aangespeeld van Stefan Olde Olthof maar de bal werd hem afgesnoept. Stefan stapte in en kwam te laat, bij de voorzet naar de spits was geen verdediger van PH  te bekennen. PH zette nogmaals aan maar vergat daarbij op goal te schieten, opvallend dat het aantal doelpogingen op één hand te tellen was. In de slotfase werd het nog erger voor de thuisploeg, balverlies op het middenveld werd keihard afgestraft.

Vergeleken met de wedstrijd tegen WVF was PH onherkenbaar. Na 10 wedstrijden staat PH nog steeds in de onderste regionen, waar het met nog twee wedstrijden te spelen voor de winterstop een grote sprong naar de middenmoot kan maken maar bij teleurstellende resultaten ook verder in de problemen gedrukt kan worden. Uithuilen, de rug rechten en vol goede moed naar de volgende thuiswedstrijd, tegen ZAC. Samen doen we alles samen!

Back To Top