skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Is Officieus Kampioen!

PH 1 is officieus kampioen!

Afgelopen zaterdag wist PH 1 op overtuigende wijze te winnen van Sportclub Rijssen, waardoor de voorsprong op runner-up Avereest gegroeid is tot 6 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan en een doelsaldo van +64 t.o.v. Avereest, kan PH alleen nog in theorie achterhaald worden. De wedstrijd tegen de ploeg uit Rijssen eindigde in een 6-0 overwinning voor de ploeg van Bouck en de Grave.

Op een 4e klasse niveau waardig bijveldje waar je U tegen zegt werd de warming-up volbracht, gelukkig was de wedstrijdmat een stuk groener. PH begon voortvarend aan de wedstrijd, want binnen 2 minuten was het al 0-1 voor de bezoekers: een aanval via de rechterkant leidde tot een voorzet van Abdullah Aykutlu die bij Koen Lubbers belandde, deze verlengde de bal (onbewust) richting Sam Hesselink die met zijn rechterbeen de bal keurig in de lange hoek schoot. Toen het na een kwartier op gelukkige wijze op 0-2 kwam (een voorzet van Jeroen Schwarte belandde plots in de verre hoek achter de keeper) wist PH dat het niet meer mis kon gaan deze middag, mede gezien het grote verschil in kwaliteit tussen beide ploegen. Aan alle twijfel werd nog voor de rust een einde gemaakt, want Sander Bekhuis zorgde met een weergaloze trap aan de rand van het strafschopgebied voor de 0-3. Ondertussen had Sportclub Rijssen één goede kans gecreëerd, maar Lars Kroezen pareerde de inzet uit de hoekschop van dichtbij. PH liet de eerste helft, vanwege goed keeperswerk en egoistische aanvaller(s), meerdere kansen onbenut.

In de rust gaf trainer Bouck de complimenten aan de ploeg voor de goede start van de wedstrijd en ook het algehele niveau was een stuk hoger dan de weken hiervoor. Ook werd de ploeg geattendeerd op het geheime ingrediënt wat de drankjes na een wedstrijd een stuk lekkerder maakt, namelijk de 3 punten met de wetenschap dat je niet meer te achterhalen bent.

De tweede helft ging PH verder waar het de eerste helft geëindigd was: het speelde prima en scoorde evenzoveel als in de eerste 45 minuten. De 0-4 (schuivertje met links onder de keeper door) en 0-5 (harde knal in het dak van het doel) kwamen op naam van Koen Lubbers, die hiermee een stuk dichter bij zijn eerste ster (25 goals in een 1e elftal) kwam. Ook bij de 0-6 was Koen Lubbers betrokken, ditmaal als aangever op de prima spelende Aykutlu. Deze ontving de bal vanuit een klutssituatie en liep door richting de goal. Oog in oog met de uitstekend spelende keeper van Sportclub Rijssen faalde onze Appie niet en bepaalde hij de eindstand op 0-6. Te vermelden waard was de poging van Sportclub Rijssenaar Maxime van Straaten (broer van PH-er Guy van Straaten), maar zijn halve omhaal belandde zo’n halve meter naast het doel van keeper Lars Kroezen.

Door deze overwinning valt PH niet meer te achterhalen en speelt het aankomende zaterdag voor het eigen publiek de officiële kampioenswedstrijd tegen SVV’56. Voor eigen publiek wil PH 1 nogmaals voor de overwinning gaan en wil het ook de laatste twee wedstrijden winnend afsluiten. Via deze weg willen wij als PH 1 alle leden en sponsoren van uitnodigen om bij deze kampioenswedstrijd aanwezig te zijn. Mocht u het nog niet in uw agenda genoteerd hebben, doe dit dan bij deze. Aanvang wedstrijd 14.30! Het officiële feestprogramma start om 20.00 uur, maar het vermoeden is dat de tap hiervoor ook al wel rijkelijk vloeit.

Doelpuntenmakers: Koen Lubbers (2x), Sam Hesselink, Sander Bekhuis, Abdullah Aykutlu en Jeroen Schwarte (allen 1x).

De stand in de 4e klasse D:

Back To Top