skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Komt Dramatische Eerste Helft Niet Te Boven En Verliest Opnieuw

PH 1 komt dramatische eerste helft niet te boven en verliest opnieuw

PH heeft afgelopen zaterdag een historische nederlaag geleden in de 2e klasse H, namelijk de eerste thuisnederlaag ooit op de zaterdag. PH zakte in de eerste helft door de ondergrens tegen een ploeg met veel kwaliteit, wat resulteerde in een 0-3 ruststand. In de rust werd uitgesproken dat het anders moest en dat ging het. Toen het binnen het uur ook op het scorebord kwam groeide het geloof in een resultaat, maar kort nadat Stefan Olde Olthof de aansluitingstreffer had gemaakt scoorde Sparta de 4-2 uit een corner en was het met nog 10 minuten te spelen eigenlijk wel gedaan. Toch probeerde PH nog een keer aan te zetten, maar gaf daarbij zoveel ruimte weg dat uiteindelijk werd afgestraft door Sparta met een 6-2 eindstand als gevolg. PH Almelo 1 – Sparta Enschede 1: 2-6.

1. Dyon Esink (35. Lars Kroezen), 2. Lennart Mannes, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Alen Ramic, 10. Andre Piljic, 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Hesselink (45. Ivan Munoz Bosa), 11. Sander Bekhuis (70. Abdullah Aykutlu)

Sparta Enschede verspeelde vorig seizoen op de laatste speeldag de titel, maar gaat ook dit seizoen hoge ogen gooien. Het combineerde makkelijk, was scherp in de duels en speelde prima positiespel en creëerde mogelijkheden en kansen. PH was niet bij machte om hier een passend antwoord op te geven, mistte energie en duelkracht en liep letterlijk achter de feiten aan. De 1-0 liet dan ook niet lang op zich wachten, een steekbal vanuit het middenveld naar een naar binnengetrokken buitenspeler die afrondde. De tweede goal was een omschakelmoment waar PH de bal makkelijk verloor, de linksbuiten werd weggestuurd en die was zelfs voor onze snelle linksback Rick Olde Olthof niet meer in te halen en schoot aan de binnenkant van de paal binnen. Bijzonder zuur omdat de linksbuiten buitenspel stond op het moment van aanspelen, maar dit bleef ongemerkt door het arbitrale trio. Wederom een aanval van Sparta, ditmaal via de linkerkant. Keeper Dyon probeerde de voorzet te plukken, maar liet bij het neerkomen de bal los. De bal belandde vervolgens voor de voeten van de linksbuiten van Sparta die een pijnlijke 3-0 tussenstand noteerde. Ook hier was er sprake van buitenspel volgens dezelfde ooggetuige (iets minder duidelijk dan bij de 2-0) maar ook ditmaal werd het niet geconstateerd door de wedstrijdleiding. Extra zuur voor Dyon was dat hij bij deze actie geblesseerd raakte aan zijn heup en niet verder kon. Gelukkig was Lars Kroezen, die daarvoor al bij het 2e had gespeeld, paraat om hem te vervangen. Kon PH hier dan niets tegenover stellen? Jawel hoor, een aantal grote kansen voor de Almeloërs maar het vizier stond ook in de voorhoede niet op scherp.

Na de rust gooide de thuisploeg de schroom van zich af, nam wat meer risico en domineerde het bij vlagen de wedstrijd. Helemaal nadat PH voor het eerst het thuispubliek kon laten juichen na een rake kopbal van Koen Lubbers op een afgemeten voorzet van Sander Bekhuis. Kort daarna werd Ivan Munoz Bosa gevloerd binnen het strafschopgebied, de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dat deed hij dan ook. Stefan Olde Olthof pakte de bal en bracht de spanning verder terug. Dat was het moment om door te drukken, Sparta was op dat moment ook de weg kwijt en had geen antwoord op de nieuwe energie die PH aan de dag wist te leggen. Doordrukken was het devies, maar PH werd geslacht via een standaardsituatie. Alen Ramic werd weggehaald bij de eerste paal en was daarna te laat om zijn man het scoren te ontnemen. Op dat moment probeerde PH nog wel, maar de ruimte werd goed bespeeld door Sparta en strafte twee keer balverlies op het middenveld genadeloos af.

 

Man of the Match: Alen Ramic

Doelpuntenmakers: Koen Lubbers & Stefan Olde Olthof

Back To Top