skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Met Speels Gemak Langs ASV’57 1

PH 1 met speels gemak langs ASV’57 1

Na een valse start speelde het ASV’57 1 in de eerste helft helemaal zoek en stond er bij de eerste drinkpauze al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Die drinkpauzes waren overigens niet overbodig, want er was een subtropisch temperatuurtje dat zich over het hoofdveld (en ook andere velden hoor) van sportpark de Veenelanden voltrok. ASV’57 had geen antwoord op het positiespel en het bespelen van de ruimtes door PH en was blij dat het rust was. Na de rust schakelde PH nog weer een tandje terug en liep het desondanks uit naar een grote overwinning. PH 1 – ASV’57 1: 9-3

Opstelling: Lars Kroezen, Hugo Seckel, Bob van den Elst, Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof, Ferhat Ayhan, Sam Hesselink (70. Guy van Straaten), Koen Lubbers (65. Ivan Munoz), Mart Bekhuis (55. Abdullah Aykutlu), Maxim van Straaten, Jeroen Schwarte

In de wedstrijdbespreking was er kampioensgebak van Bakkerij Lubbers, het smaakte heerlijk en ondertussen kwam een afgevaardigde van sponsor ING ons feliciteren met het behaalde kampioenschap. De beste man pakte zijn moment of fame en hield zoals Emiel Ratelband in zijn beste jaren een motivatiespeech om het seizoen niet als een spreekwoordelijke nachtkaars uit te laten gaan. Guy van Straaten sloot de bespreking zoals altijd af met een mop en ondertussen had pupil van de week Valentijn de Visscher toch gekozen om tegen het team van zijn vader te scoren. Zoals aangekondigd wederom wisselingen in de basisopstelling, de jongens die wat minder gespeeld hebben dit seizoen krijgen in de staart ook de kans om minuten te maken en te laten zien wat ze waard zijn. Dat ze dit niveau beheersen bleek gister zeker en biedt perspectief voor de komende jaren.

PH begon goed aan de wedstrijd maar na 5 minuten was het ASV dat de voorsprong nam. Nick Visser strafte geklungel in de verdediging van de thuisploeg koeltjes af. Kort daarna was het wederom Nick Visser die door de verdediging van PH snelde, maar zijn schot belandde via de binnenkant van de paal terug in de handen van keeper Kroezen. PH was wakker geschud en schakelde bij en er werd wederom flink gescoord. Door de vele doelpunten is de verslaggever het overzicht van wie waar en wanneer scoorde helemaal kwijt, het schijnt zo te zijn gegaan: de 1-1 kwam van de voet van Maxim van Straaten die uithaalde na een klutssituatie, de 2-1 was een binnengewerkte rebound door Sam Hesselink na een schot van Jeroen Schwarte, de 3-1 werd opgezet vanuit het middenveld en voorgegeven door Koen waarna Maxim binnenwerkte, de 4-1 was een steekbal van Jeroen op Mart die via de keeper de bal bij Maxim bracht die binnentikte. Vooral Koen Lubbers was met zijn loopacties in die fase een ware plaag voor de verdediging van ASV, die moeite had om het allemaal bij te benen. Vlak voor de thee werd het 5-1, ditmaal was het Sam Pesselink die van 11 meter mocht aanleggen. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en behaalde daarmee zijn 2e ster in het doelpuntenklassement. Die had topscorer Maxim van Straaten al enige tijd geleden behaald, maar ook voor hem de felicitaties: hij behaalde met zijn 2 doelpunten de 3e ster.

In de tweede helft lag het tempo, mede door het warme weer, beduidend lager waardoor ASV het allemaal net wat makkelijker kon bijbenen. Het duurde dan ook een tijdje voordat PH het net aan de andere kant kon laten bollen, maar in de 71e minuut kopte Jeroen Schwarte een voorzet van Hugo Seckel tegen de touwen. Daarna was het de beurt aan onze Abdullah ‘Appie’ Aykutlu die met twee treffers en een assist zijn sterkte invalbeurt bekroonde. Eerst rondde hij zelf een fraaie aanval via de rechterkant af met een heerlijke knal van de rand van het strafschopgebied en daarna legde hij de bal klaar voor Jeroen Schwarte die daarmee ook zijn 2e mocht maken. Ook dit jaar is de magische grens van 100 doelpunten behaald, de eer kwam toe aan Appie die met een fraai wippertje zijn tegenstander omspeelde en de keeper kansloos liet. Na afloop reikte een afgevaardigde van de KNVB de kampioensmedailles uit en werd er wederom een klein feestje gevierd met de aanwezige supporters!

Doelpuntenmakers: Maxim van Straaten, Jeroen Schwarte, Sam Hesselink en Abdullah Aykutlu (allen 2x) en Mart Bekhuis