PH 1 Onderuit Tegen Quick’20 1

PH 1 onderuit tegen Quick’20 1

PH heeft afgelopen zaterdag geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning op Enter Vooruit. Een bezoek aan sportpark de Vondelsweide leidde tot een teleurstellende middag voor de ploeg van Hodes en Provoost. Waar vorig seizoen PH twee keer de overwinning naar zich toe trek, was ditmaal Quick’20 de sterkste. Met name in de eerste helft zakte PH ver onder haar niveau en kwam de terechte achterstand niet meer te boven ondanks een prima 2e helft. Quick’20 1 – PH Almelo 1: 4-2.

1.Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof (45. Ivan Munoz Bosa), 6. Guy van Straaten, 8. Alen Ramic (65. Lennart Mannes), 10. Andre Piljic, 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Hesselink, 11. Sander Bekhuis

Quick’20 was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij, PH was zoekende naar de juiste formatie en kwam eigenlijk telkens overal te laat. Het kreeg hierdoor nauwelijks druk op de bal en de thuisploeg kon naar hartenlust combineren. De voorsprong voor Quick’20 was op dat moment dus ook volledig terecht. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht, op rand van buitenspel ontving de Quick-aanvaller de bal in de 16 meter en het was een koud kunstje om binnen te prikken. Een slechte eerste helft met ‘slechts’ 1-0 achter de rust in gaan, zou het enige positieve zijn geweest ware het niet dat het vlak voor rust nog 2-0 werd. Een voorzet vanaf de zijkant kon vrij worden ingekopt, wederom zwak verdedigd door de Almeloërs.

Hodes besloot in de rust risico te nemen door eerder 1 tegen 1 te spelen en op het middenveld koppeltjes te maken. Dat pakte goed uit, vlak na rust kwam PH terug in de wedstrijd door een prachtig doelpunt van de ingevallen Ivan Munoz. Hij knalde met zijn mindere rechterbeen de bal in de bovenhoek na een voorzet van Mart Bekhuis. PH was op dat moment de betere en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg daartoe ook kansen, maar een persoonlijke fout in de achterhoede (een te korte terugspeelbal van Jelmer van Harn naar Lars Kroezen werd onderschept door de spits van Quick’20) maakte dat de marge weer 2 werd. Toch bleef PH op dat moment nog steeds doorgaan en kwam ook voor de tweede keer terug in de wedstrijd. Ditmaal was het Mart Bekhuis die een fout van de Oldenzaalse doelman afstrafte. Doordrukken zou je zeggen, maar wederom slecht verdedigen leidde tot de 4-2 en de definitieve nekslag voor de bezoekers. Een diepgaande middenvelder werd niet opgepakt, bereikte de achterlijn en kon de bal terugleggen op een ander inlopende middenvelder die de bal voor het intikken had. PH probeerde nog wel aan te zetten maar dit mocht niet meer baten.

‘Welkom in de 2e klasse’ werd er gekscherend geroepen in de PH-kantine na afloop. En dat klopt: deze ploeg moet zich beseffen dat er op dit niveau meer gevraagd wordt, met name in defensieve arbeid en de bereidheid om ‘vieze’ meters te maken. Dat PH over voldoende individuele kwaliteit bezit moge duidelijk zijn, maar voor wat betreft de verdedigende organisatie en meedogenloosheid in de duels is er nog veel winst te halen. Werk aan de winkel dus!

Doelpuntenmakers: Ivan Munoz Bosa, Mart Bekhuis