skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Ook In Topper De Baas

PH 1 ook in topper de baas

PH overklaste Quick’20 in de eerste helft en de bezoekers mochten haar keeper en de paal danken dat het in die fase bij 1-0 bleef, met een aantal prachtige reddingen hield hij Quick’20 in de eerste helft op de been. Al had het zelf via de penaltystip ook op gelijke hoogte kunnen komen. PH maakte vlak voor rust de 2e, waarna het in de tweede helft terugzakte (werd gedwongen) en probeerde te profiteren van de ruimte die Quick’20 moest weggeven. Dat deed het nog één keer en daarmee werd de eindstand PH 1 – Quick’20 1: 3-0.

Opstelling: Lars Kroezen, Hugo Seckel, Ferhat Ayhan, Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof, Bob Smienk, Guy van Straaten, Koen Lubbers, Mart Bekhuis (65. Sam Pesselink), Maxim van Straaten (85. Bob van den Elst), Sander Bekhuis (70. Jeroen Schwarte)

Een prachtig zonnetje, een lekker veld, veel publiek, twee goede voetballende ploegen, alle ingrediënten voor een leuke middag en dat werd het. De spelers van o13-1 stonden klaar met de vlaggen toen beide ploegen het veld betraden en aan de overkant stonden de boys met het vuurwerk klaar. Op het moment dat de pupil van de week bezig was met zijn slalom richting de goal werd de sfeer gemaakt en was dat het startsein voor de Almeloërs om er een mooie pot van te maken. Trainer Bouck had de ploeg geattendeerd op de verdedigende kwetsbaarheid bij standaardsituaties en daar kwam ook het eerste doelpunt uit. Guy van Straaten slingerde hem voor, Stefan Olde Olthof kopte hem richting het doel. De keeper pakte de bal maar in zijn val belandde de bal achter de doellijn. PH tankte hiermee vertrouwen en bleef gevaarlijk. Een heerlijk afstandschot van Koen Lubbers werd door de keeper uit de bovenhoek getikt en een kopbal van Maxim van Straaten werd met een katachtige reflex nog uit het doel gewerkt. Daarna was de keeper wel aan de grond genageld, maar stuiterde de vrije trap van Sander via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Ondertussen had Quick de stand gelijk kunnen trekken, na een overtreding in de zestien volgde een strafschop. Maar de slap ingeschoten penalty was een prooi voor Man of the Match Lars Kroezen. Vlak voor rust werd goed druk zetten door Koen Lubbers beloond: hij snoepte de verdediger van Quick’20 de bal af en gaf meteen een steekpass naar Maxim. Deze kwam daardoor één-op-één met de keeper en lobte de bal over hem heen.

Vlak na rust kreeg Quick’20 wederom een (makkelijk) gegeven strafschop, de scheidsrechter zag vasthouden. Ditmaal mocht een andere Oldenzaler aanleggen en deze faalde niet, maar doordat een van zijn teamgenoten te vroeg in liep keurde de scheidsrechter het doelpunt terecht af. Daarna kreeg Quick’20 niet de herkansing, maar gaf de scheidsrechter een vrije trap aan PH. Groot ongenoegen bij de bezoekers, grote verbazing bij de thuisploeg. De prima fluitende leidsman gaf na afloop toe hier de mist in te zijn gegaan. Quick’20 ging in de laatste 20 minuten in een 1-3-3-4 formatie voetballen en gooide daarmee ook de achterhoede open. De ingevallen Sam Hesselink was een van de eersten die profiteerde van de ruimte door met de bal aan de voet op te stomen richting de goal, hij passeerde zijn directe tegenstander met een heerlijke panna maar schoot de bal daarna met buitenkant links jammerlijk (hoog) over. De krachten vloeiden bij beide ploegen weg, waardoor er grote ruimtes op het veld ontstonden. Ruimtes waar de technische voetballers van Quick’20 wel raad mee weten en daarmee PH ook terugdrukten. Opvallend detail dat oude rot Ferhat Ayhan de wedstrijd soeverein uitvoetbalde (zelfs nog een aantal hoogstandjes uit de hoed toverde) en dat onze jonge fit geachte Hugo Seckel nog behandeld moest worden met krampverschijnselen (tip: misschien een paar extra loopjes voor deze jongen komende dinsdag?). Het slotakkoord was toch voor PH: Rick Olde Olthof stoomde weer eens op langs de linkerkant en legde de bal breed, voor Maxim was het daarna een koud kunstje om de bal binnen te tikken. PH wederom drie punten en toen naar het scorebord in Mariënberg kijken, want bij puntverlies van Bergentheim zou het al zo ver kunnen zijn. Maar helaas, die deden hun plicht in de kanaalderby dus wordt het feest (minimaal) nog één week uitgesteld.

Na afloop was er wederom live muziek, ditmaal was door de kornuiten van ZA3 de neef van onze alom bekende Appe Stuiver gestrikt. Ondanks dat de sfeer er lekker in zat, was onze vlagger Duane van mening dat de zanger meer van het vaderlandse lied moest zingen. Logisch, omdat op dat moment een nummer van Frank van Etten te horen was, een zanger die duidelijk bekend staat om zijn buitenlandse repertoire. Wederom een geslaagde middag met een gezellige afsluiter in de kantine, volgende week moet de ploeg het afmaken op bezoek bij Hellendoorn en dan is het wederom feest!

Man of the Match: Lars Kroezen

Doelpuntenmakers: Maxim van Straaten (2x) & Stefan Olde Olthof