PH 1 OPNIEUW KAMPIOEN

Dat PH bij de overstap van het zondag naar het zaterdagvoetbal kampioen zou worden in de 4e klasse was al snel een formaliteit, maar dit seizoen overklast het alle verwachtingen door ongeslagen kampioen te zijn geworden en daarmee te promoveren naar de 2e klasse. Een geweldige prestatie van spelers en staf die afgelopen zaterdag kracht bij werd gezet door nummer 3 Hellendoorn op een grote nederlaag te trakteren. Al voor de rust was een grote voorsprong bereikt (4-0) en deze werd in de tweede helft verder uitgebouwd.

vv Hellendoorn 1 – PH 1: 0-6.

Opstelling: Lars Kroezen, Hugo Seckel, Jelmer van Harn, Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof, Ferhat Ayhan, Guy van Straaten (50. Ivan Munoz), Koen Lubbers, Mart Bekhuis (50. Sam Pesselink), Maxim van Straaten (55. Jeroen Schwarte), Sander Bekhuis

Van een vlekkeloze voorbereiding deze middag was geen sprake, de kledingtas was namelijk in Almelo achter gebleven (toch de zenuwen?). De selectie zat tot 10 minuten voor de wedstrijd nog dansend en zingend in de kleedkamer te wachten tot Han Lubbers (klasse gedaan!) de tas kwam brengen. Persoonlijk nog nooit zo’n voorbereiding meegemaakt en dat voor de kampioenswedstrijd, maar misschien wat het juist wel goed want er ontstond een ontspannen sfeer waardoor iedereen met een lekker gevoel de wedstrijd in ging. Dat bleek ook wel, want na 8 minuten spelen was het 0-1. Sander Bekhuis slalomde van zijn vertrouwde linksbuiten plaats naar binnen heen en schoot de bal keurig buiten bereik van de keeper in de lange hoek. Kort daarvoor had Koen Lubbers de koploper al op voorsprong kunnen zetten maar zijn halve omhaal werd stijlvol gepakt door de keeper. Eén grote kans voor Hellendoorn volgde, maar het schot van de sterk spelende nummer 10 van de thuisploeg rolde voorlangs. Daarna was het volledig PH wat de klok sloeg en niets heel liet van Hellendoorn. Na een klein half uur werd de score verdubbeld door onze topscorer: Maxim van Straaten schoot de bal uit de draai onder de keeper door. Ondertussen stapelden de donkere wolken zich samen boven Sportpark de Voordam en brak er een hagelstorm uit. De scheidsrechter vond het te gevaarlijk voor de spelers en besloot (tijdelijk) te staken. De ploegen naar de kleedkamers en daar hoorde PH de tussenstand van Bergentheim – DES (0-3 op dat moment) en wist het dat het kampioen was. Toch wilde de ploeg met een overwinning afsluiten en nadat de lijnen waren schoongeveegd werd de wedstrijd hervat. Kort na die hervatting scoorde Stefan Olde Olthof twee keer, waar alleen de penalty van telde (de andere werd afgekeurd vanwege duwen). Nog voor de rust werd een nog grotere marge bereikt, ditmaal was het Rick Olde Olthof die de bal na wederom een schitterende aanval binnenknalde.

Na de rust was de grootste uitdaging om de concentratie vast te houden, maar dat lukte aardig. Er werd gewisseld en nog twee keer gescoord (een van richting verandert schot door Jeroen Schwarte en een intikker op aangeven van Sam Hesselink van Sander Bekhuis). Na het laatste fluitsignaal ontkurkte de champagne en was het tijd voor feest. Eerst op het veld, daarna in de bus met de meegereisde supporters, tijdens het buffet bij het Hookhuys, terug bij PH en volgde de selectie haar weg in het centrum van Almelo. Kortom; een geweldig feest! Via deze weg wil de selectie alle vrijwilligers die betrokken zijn geweest bij het mogelijk maken van de fantastische dag, avond en nacht nogmaals ontzettend bedanken! Zonder mensen tekort te willen doen: speciale dank gaat uit naar Peter Rewinkel die zelfs via sociale media kanalen de ploeg op scherp zette met motivatiefilmpjes, top!

Komende donderdag weer een gave uitdaging voor de kampioen, dan wordt het getraind door de trainer van Heracles Almelo Frank Wormuth. De training zal aanvangen om 19.30 uur en toegang is gratis, dus kom allen langs in het Polman Stadion!

Doelpuntenmakers: Sander Bekhuis (2x), Maxim van Straaten, Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof en Jeroen Schwarte