Stand Speelronde 7

PH 1 overklast Lemele 1

PH liet zaterdagmiddag geen spaan heel van de bezoekers uit Lemele.  Lemele dat zich ten doel had gesteld om ‘strooizand in de PH doelpuntenmachine’ te stoppen kwam er niet aan te pas op Sportpark de Veenelanden. Eindstand PH 1 – Lemele 1: 8-0.

 Voor PH was het zaak om, na twee matige wedstrijden (niet qua resultaat, wel qua veldspel), weer eens een goede wedstrijd neer te zetten. Dat lukte vandaag uitstekend: goed veldspel gecombineerd met een aantal ontzettend prachtige goals. De eerste van die mooie doelpunten kwam op naam van Jeroen Schwarte. De opgekomen rechtervleugelverdediger ontving de bal halverwege de helft van Lemele en schoot de bal verwoestend in de kruising. Extra leuk dat Jeroen hiermee zijn 2e ster behaalde, gefeliciteerd! Daarna was de beurt aan Sam Hesselink, die een prima individuele actie van Donny alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Lemele probeerde het voetballend wel, maar kwam nauwelijks onder de druk van PH uit. Door het goede storen kwam Lemele veelvuldig in de problemen, zo ook vlak voor rust. Koen Lubbers zette de verdedigers maar weer eens onder druk en veroverde de bal. Na een korte combinatie schoot hij de bal met zijn linker in de lange hoek. De ruststand werd hiermee 3-0.

Binnen 10 minuten in de tweede helft werden deze cijfers verdubbelt. De ingevallen Abdullah liet van zich spreken, want hij zorgde voor 2 assists en een doelpunt. Zonder de kopgoal van Sam en de schuiver van Abdullah te kort te doen, verdient het doelpunt van Sander wel een extra vermelding. Na een soepele combinatie kwam Sander vrij voor de goal van Lemele, die uitkomende keeper werd op een heerlijke wijze in de luren gelegd door een heerlijk stiftje van Sander. En ook bij de 7-0 was het genieten, maar dan niet om de wijze van afronden maar om de aanval die daar aan voorafging. Een corner van Lemele werd uitverdedigd en binnen 5 seconden lag die aan de andere kant in het netje! Het laatste doelpunt kwam op naam van Guy van Straaten, die de eindstand op 8-0 zette. Deze score had vandaag ook nog wel wat hoger uit kunnen vallen, in de tweede helft mistte Sander een strafschop en werd nog twee maal het aluminium geraakt maar na afloop louter tevreden gezichten.

Zaak om dit niveau vast te houden zodat we onze inhaalwedstrijd tegen Rijssen Vooruit ook winnend kunnen afsluiten.

Doelpuntenmakers: Sam Hesselink & Sander Bekhuis (beiden 2x), Jeroen Schwarte, Koen Lubbers, Abdullah Aykutlu & Guy van Straaten (allen 1x)