PH 1 Pakt De Eerste 3-punter Na Winst Op Enter Vooruit 1

PH 1 pakt de eerste 3-punter na winst op Enter Vooruit 1

PH heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen, en daarmee ook de eerste overwinning ooit in de 2e klasse zaterdag, geboekt. In een duel waarin de bezoekers de bovenliggende partij waren, was het PH dat het eerst wist te scoren. Toen Enter Vooruit ook op het scorebord kwam werd het nog spannend, maar keeper Lars Kroezen hield zijn doel voor de rest van de wedstrijd (soms op miraculeuze wijze) schoon. Toen de scheidsrechter na 96 minuten afloot was de blijdschap bij de thuisploeg natuurlijk groot. PH 1 – Enter Vooruit 1: 2-1.

1. Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Lennart Mannes, 4. Jelmer van Harn, 5. Rick Olde Olthof, 6. Stefan Olde Olthof, 8. Alen Ramic (70. Andre Piljic), 10. Koen Lubbers, 7. Sam Hesselink (80. Sander Bekhuis), 9. Mart Bekhuis, 11. Guy van Straaten (75. Rick Droste)

De thuisploeg verzamelde zich in alle vroegte al op sportpark de Veenelanden omdat de nieuwe teamfoto gemaakt moest worden. Nadat Rick Schraven en fotograaf Stefan van Vlijmen de ploeg vastgelegd hadden op de gevoelige plaat moest er vanzelfsprekend nog enige tijd overbrugt worden. Trainer Hodes brak de wedstrijdbespreking op in twee delen en tussendoor werd er genoten van een heerlijke lunch, waarvoor nogmaals dank naar de begeleiding!

Voor de Almelose promovendus stond de wedstrijd eigenlijk al min of meer in het teken van aanhaken naar de middenmoot en niet onderin blijven bungelen met slechts één punt. Bjorn Hodes heeft een verleden bij Enter Vooruit als, succesvol, hoofdtrainer en wist dus de kracht en zwaktes van de bezoekers prima uiteen te zetten vooraf. Dat Enter Vooruit over veel kwaliteit beschikt werd al snel duidelijk, PH had moeite met de behendige en rappe buitenspelers en de vaardige middenvelders. Ondanks dat Enter Vooruit in de beginfase dreigender was, met name in de omschakeling, was het PH dat de score opende. Koen Lubbers snelde de diepte in en zag in zijn ooghoek Mart Bekhuis voor de goal vrij staan, hij gaf de bal voor maar een van de verdedigers van Enter Vooruit tikte de bal voor Mart en de uitgekomen keeper weg waarna de bal in het eigen doel belandde. Vijf minuten later verdubbelde PH de voorsprong, het was Sam Hesselink die mocht aanleggen van 11 meter nadat Koen Lubbers in het zestienmetergebied werd neergelegd. Na ruim een half uur spelen volgde de mooiste aanval van de wedstrijd. Na een aanval via de rechterkant werd Mart Bekhuis op de penaltystip vrijgespeeld, maar zijn inzet werd met de teen gekeerd door de lange keeper. Vlak voor rust had Enter Vooruit de ideale mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar Knol mistte de makkelijk gegeven strafschop. Ook daarna bleef Enter gevaarlijk, maar een opgelegde kans werd huizenhoog over geknald door Velten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, Enter Vooruit viel aan en PH probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Ondanks dat Enter Vooruit een aantal (grote) kansen kreeg, had het de hulp van de scheidsrechter nodig om te scoren. Een voorzet van de linkerkant werd richting doel gekopt maar leek een makkelijke prooi voor Lars Kroezen, die plukte de bal ook voor de lijn weg maar de scheidsrechter zag er een doelpunt in. Daarna werd het onrustiger bij PH en had Enter Vooruit zeker op gelijke hoogte kunnen komen maar faalde het in de afronding. In de slotfase kreeg PH ook voldoende kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Met name de ingevallen Rick Droste was met zijn snelheid een ware plaag voor de verdedigers, maar zijn dribbels strandden bij de keeper. Kort daarna een geweldige kopkans voor Koen Lubbers maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal.