skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Pakt Driepunter In Enter

PH 1 pakt driepunter in Enter

Waar PH in de heenwedstrijd bij vlagen nog van het kastje naar de muur werd getikt, was het vandaag anders: het kon prima weerstand bieden aan de gedoodverfde titelkandidaat, voetbalde gemakkelijk onder de druk uit en gaf nauwelijks een kans weg. PH kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafschop van Sam Hesselink en dezelfde Hesselink schoot PH met een weergaloos doelpunt na de rust voor de 2e keer op voorsprong en bouwde deze in de slotfase zelfs nog verder uit. Enter Vooruit 1 – PH Almelo 1: 1-3.

1.Lars Kroezen, 2. Hugo Pepsels, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Sander Bekhuis, 6. Koen Lubbers, 8. Alen Ramic, 14. Guy van Straaten (75. Ivan Munoz Bosa), 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Hesselink, 11. Andrej Piljic

 

Frikandellenkampioen Bjorn Gierveld (hij won de eetwedstrijd op zijn werk met het record van 11, respect) loodste ons via een kleine omweg richting sportpark De Werf, waar we klokslag half 3 aftrapten voor speelronde 16. Na een rommelige trainingsweek konden Hugo Seckel en Stefan Olde Olthof toch in de basis beginnen en wisselde Koen Lubbers zijn skilatten voor voetbalschoenen en nam zijn vertrouwde positie op het middenveld in. Daarentegen konden de Almeloërs geen gebruik maken van Lennart Mannes (vakantie) en Rick Olde Olthof (werk). Trainer Hodes koos voor Alen Ramic op het middenveld en (verassend) voor Sander Bekhuis als linksback. Sander speelde, na een ietwat onwennig begin, een uitstekende partij. Ook een compliment voor de jonge middenvelder, die na een periode met minder speeltijd op momenten weer liet zien wat voor capaciteiten hij beschikt.

 

PH koos ervoor om de opbouw aan Enter te geven en de linies kort op elkaar te houden om het de thuisploeg lastig te maken. Dat lukte prima, de Entenaren waren niet bij machte om voetballend tot kansen te komen en PH kon bij balverovering snel de diepte zoeken om zelf gevaarlijk te worden. Dat was ook direct de aanleiding voor de eerste goal, Mart Bekhuis werd de diepte ingestuurd, snelde langs zijn tegenstander heen en werd gevloerd in de zestienmeter. De uitstekend fluitende scheidsrechter legde de bal op de stip en dit buitenkansje werd vakkundig uitgepakt door Sam Hesselink die de bal via de binnenkant van de paal binnenknalde. Een geweldige start voor de bezoekers, maar die konden niet lang van de voorsprong genieten. Na een kwartiertje spelen werd een hoekschop binnen gekopt door Sietze Velten. Het wedstrijdbeeld veranderde door deze goals eigenlijk nauwelijks. PH gunde Enter de bal, maar Enter was inspiratieloos en kon niet tot kansen komen. PH daarentegen voetbalde bij vlagen behoorlijk, zo ook bij het tweede penalty-moment van vanmiddag. Wederom werd Mart Bekhuis in de zestien gevloerd, het contact was hoorbaar maar de scheidsrechter vond twee penalty’s in het eerste half uur wellicht iets teveel van het goede. Vlak voor rust zette PH nog een keer aan en stuurde Stefan Olde Olthof met een lange bal Koen Lubbers in de diepte weg, hij leek af te gaan op een nieuwe voorsprong voor de bezoekers maar werd (onterecht?) afgevlagd en gefloten voor buitenspel.

 

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft wel enigszins, mede door de harde wind en de druk van het ‘moeten winnen’ van Enter om nog mee te blijven doen bovenin kwam PH niet meer zo makkelijk aan het voetballen op de eigen helft. Het koos voor de lange bal en vanuit de 2e bal te spelen en toen het op voorsprong kwam werd er nog minder risico genomen in de opbouw. Die voorsprong kwam tot stand door een échte beauty. Sander Bekhuis snoepte de bal af van de ongelukkig spelende Siemerink en stak Sam Hesselink weg in de diepte. Sam Hesselink deed iets wat niemand had verwacht, keeper Nijhof heeft een lengte van 2.00 meter, hij stiftte de bal met wonderbaarlijke precisie over de doelman heen in de lange hoek. De blijdschap aan Almelose zijde was groot, helemaal nadat het 10 minuten voor tijd op 1-3 was gekomen. Goed doorzetten van allermansvriend Jurre van ’t Hof, beter bekend als de fuifelijke, zorgde ervoor dat Wim Oosthoek de fout in ging. De bal belandde voor de voeten van de andere invaller (Ivan Munoz Bosa) en deze dacht niet na maar schoot met zijn mindere rechterbeen de bal onder de keeper door in het doel. De mooiste aanval van de middag werd jammer genoeg niet bekroond met een doelpunt, Koen Lubbers schoof de bal voorlangs. Na wat smerige charges op het eind vond de scheidsrechter het welletjes en blies hij voor het eindsignaal.

 

Doelpuntenmakers: Sam Hesselink (2x) & Ivan Munoz Bosa

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Back To Top