PH 1 Pressed Enter To Win

PH 1 pressed Enter to win

Vandaag wederom een oude bekende van PH trainer Bjorn Hodes, na vorige week zijn oude club ASC’62 te hebben getroffen staat vandaag zijn thuisdorp en voormalig club Enter Vooruit op het programma. De ins- en outs waren dus bekend voorafgaand, maar zoals gebleken valt en staat het resultaat met het winnen van je persoonlijke duel want anders kunnen alle bespiegelingen vooraf sowieso de prullenbak in. Dat zat vandaag bij de thuisploeg wel goed, het speelde met energie, straalde plezier uit en won de meerderheid van haar duels. Kenmerkend de goal van Koen Lubbers die vandaag wederom toonbeeld van onverzettelijkheid was. PH Almelo 1 – Enter Vooruit 1: 1-0.

Opstelling: 1. J. van de Elst, 2. J. van Harn (85. S. Dijkers), 3. L. Mannes, 4. S. Olde Olthof, 5. J. van het Hof, 6. N. van Vlijmen, 8. K. Lubbers, 10. A. Ramic, 7. S. Hesselink, 9. K. Stokkingreef (80. S. Bruns) 11. Mart Bekhuis (75. K. Coban)

Enter Vooruit heeft na het vertrek van Pepsels (Hugo Seckel wordt nog met grote regelmaat zwetend wakker ’s nachts) en Pultrum naar Rohda Raalte zeker een jasje uitgedaan en nadat de wedstrijd vorige week op het laatste moment werd afgelast was het lastig inschatten hoe sterk de Enterse formatie zou zijn. PH besloot Enter vanaf de eerste minuut onder druk te brengen en bij de keel te grijpen. Mede daardoor koos trainer Hodes voor de snelheid en explosiviteit van jongeling Kevin Stokkingreef, die een prima basisdebuut kende. PH begon sterk aan de wedstrijd en maakte de bezoekers het voetballen onmogelijk, een aantal onderscheppingen op de helft van Enter leek dreigend maar tot echt grote kansen kwam het vervolgens niet. Na een half uur spelen nam Enter het initiatief meer over en waar PH niet echt tot grote kansen kwam, dankte PH zijn keeper met twee puike reddingen en de paal dat het met 0-0 de rust in ging. Toch kon PH in dat laatste kwartier van de eerste helft ook zijn grootste kansen noteren, maar het schot van Mart mistte kracht en precisie (had hem misschien ook nog breed kunnen geven aan topscorer Hesselink) en ook de pogingen van Alen en Kevin waren een prooi voor de lange sluitpost van Enter. Er was nog wat discussie over een penalty voor de thuisploeg, maar de scheidsrechter beoordeelde het vasthouden als niet zwaar genoeg voor een elf-meter-schot.

De tweede helft bleef een meer en meer gelijk opgaande strijd, waarbij degene die het eerste doelpunt zou maken er normaliter ook met de winst vandoor zou gaan. De matchwinner leek na een uur spelen Koen Lubbers te worden, ware het niet dat de keeper twee meter lang was en de kopbal uit de kruising tikte. Een klassieke klutssituatie was er voor nodig om tot scoren te komen, ditmaal kreeg Koen de bal wel langs “die lange”. Een voorzet van Sam belandde via de kluts voor de voetjes van Lubbers die de bal onder de keeper doorschoof. Jurre wilde graag credits voor de pre-pre-pre assist, bij deze. PH werd in de omschakeling een aantal keer zo gevaarlijk dat er twee keer aan de noodrem getrokken moest worden door de middenvelders van Enter. Twee keer geel binnen 5 minuten betekende logischerwijs een rode kaart. Na deze numerieke meerderheid kwam de zege niet meer in gevaar. De heer Smit, die een uitstekende wedstrijd floot, blies na 95 minuten voor het laatst en daarmee pakte PH de eerste driepunter van dit seizoen.

Volgende week reist de ploeg van Hodes af naar Sportpark de Bosrand, daar wacht weer een heel andere wedstrijd. Wat hetzelfde zou moeten zijn om met een resultaat huiswaarts te keren: de strijd, beleving en intensiteit van vandaag! Wie geht d’r veur!

Man of the Match: Nick van Vlijmen

Doelpuntenmaker: Koen Lubbers

Foto’s van de wedstrijd:

Opvallende afwezige vandaag was Rick Olde Olthof vanwege een fotoshoot met de schoonfamilie. Ondanks dat dit een bijzondere reden is om een wedstrijd te laten schieten, mag het resultaat voor deze pijlsnelle linksback er zijn: