skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Raakt Op Stoom En Wint Van De Koploper

PH 1 raakt op stoom en wint van de koploper

PH heeft een keurige overwinning gehaald op bezoek bij de koploper. WVF vierde vorige week het winnen van de eerste periodetitel, maar PH vierde vandaag de winst van de drie punten.  WVF 1 – PH Almelo 1: 2-3.

 

1.Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel (70. Lennart Mannes), 3. Arthur JR Provoost, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Guy van Straaten (45. Andre Piljic), 10. Alen Ramic, 7. Sam Hesselink, 9. Mart Bekhuis, 11. Sander Bekhuis (75. Rick Droste)

Nadat Rick Olde Olthof gefeliciteerd en toegezongen werd in de voorbespreking (beetje jammer dat de traktatie ontbrak) vertrokken we wederom naar de omgeving Zwolle. Ditmaal mocht PH op bezoek naar Sportpark de Weide Steen, de thuisbasis van WVF, de (op dat moment) trotse koploper van de 2e klasse H. Met wat ouderwetse polka muziek bij verzorger Stijn uit de speakers en Cruijffiaanse uitspraken van Guy bereidden de bezoekers zich voor op de strijd van vanmiddag.

Het accent in deze trainingsweek lag vooral op de defensieve organisatie, het moment van druk zetten en het bespelen van ruimtes. Dat voerde de ploeg bij vlagen uitstekend uit, het was de bovenliggende partij en kon er telkens gevaarlijk uitkomen wanneer het de bal wist te veroveren. WVF liet veel ruimte achter de laatste linie en daar wisten onze voorste 3 wel raad mee, zo was Mart Bekhuis een fantastische aangever bij de 1-0 van zijn grote broer Sander. Mart snelde langs twee mensen heen en zag Sander vrijkomen rond de penaltystip, maar op dat moment vertrok hij naar de tweede paal en Mart legde hem klaar voor het intikken. Dat deed Sander dan ook en na zo’n 10 minuten kwam PH op een terechte voorsprong. PH verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong: een kopbal van Koen Lubbers spatte via de arm van de keeper uiteen op de lat en belandde voor de linkervoet van Stefan Olde Olthof. Hij had de rust om te wachten tot de bal gedaald was en knalde hem droog binnen in. Vooral Sam Hesselink was hier erg blij mee, want hij mistte kort hiervoor een strafschop. De trainer van WVF was het zat en wisselde na 35 minuten al voor de eerste keer, een bonkige spits met het postuur van Sam Hesselink kwam hem vervangen. De speelwijze veranderde daarmee wel iets, maar PH hield de controle en gaf vrijwel niets weg (buiten een aantal corners en voorzetten, maar wist deze telkens onschadelijk te maken).

In de rust ontving PH de complimenten van trainer Hodes maar werd gelijk gewaakt voor verslapping, WVF kon immers niet zo doorgaan en dus verwachtten we een stormachtig begin. Guy van Straaten bleef met een blessure achter in de kleedkamer en Andre Piljic nam zijn plekje op het middenveld in. In de tweede helft kwam WVF wel wat meer aanzetten, maar PH had de organisatie goed voor elkaar. Complimenten voor Koen Lubbers die vandaag echt overal op het veld te vinden was en met zijn kop- en duelkracht de verdediging van de bezoekers elke keer op fantastische wijze wist te ondersteunen. Toch kwam WVF terug in de wedstrijd, een indraaiende corner leek een prooi voor keeper Kroezen maar die mistte de bal en prompt lag hij in het netje. De motivatie van WVF groeide, maar was gelukkig van korte duur omdat man of the Match Koen Lubbers een vrije trap van Sam Hesselink prachtig tegendraads binnenkopte. 3-1, niets aan de hand dus maar een kwartier voor tijd maaide keeper Kroeze de bal tegen de jagende spits van WVF aan. Die bal rolde richting de goal waar Arthur JR nog probeerde in te grijpen maar zijn sliding kwam te laat. In de slotfase had PH nog een drietal grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar had het vizier niet op scherp. Heel even leek PH nog punten te verspelen, maar de 3-3 werd volledig terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De blijdschap aan Almelose zijde was groot toen de goed fluitende scheidsrechter voor het laatst blies.

Waar het in de wedstrijd tegen OWIOS de ploeg dankte voor het missen van een hele grote kans in de slotminuut, was het gevoel vandaag heel anders. Een terechte overwinning, die zelf afgedwongen werd door keihard te knokken en de teamafspraken uitstekend uit te voeren. Zaak voor de Almeloërs om deze lijn door te trekken en verder op te stomen richting de middenmoot en verder weg te blijven van de onderste plekken.

Man of the Match: Koen Lubbers

Doelpuntenmakers: Sander Bekhuis, Stefan Olde Olthof en Koen Lubbers

Back To Top