Guy Van Straaten1

PH 1 sluit seizoen op waardige manier af

PH 1 heeft afgelopen zaterdag het seizoen op een waardige manier afgesloten op bezoek bij SP Daarle. In een wedstrijd om des keizers baard was PH heer en meester en voetbalde zich het gemakkelijk naar een 6-0 overwinning.

 

Personele problemen voor de Almelose koploper: Bob en Bob (van den Elst en Smienk), Mart Bekhuis en Donny Luierweert waren vanwege blessureleed nog steeds veroordeelt tot toekijken. Aangezien Wouter Haarhuis en Stijn Hilberink (voorlopig) hun laatste wedstrijd voor PH speelden, was er voor hen wel een basisplaats ingeruimd en werd de selectie aangevuld met voormalig PH 1-er Robin Bosch (daarover later meer). Omdat PH 2 haar kampioenswedstrijd speelde completeerde Lars Kroezen (normaliter doelman van beroep) als veldspeler de selectie. Met een lekker tropisch temperatuurtje, dat Guy van Straaten zeer aangenaam vond (zie foto), werd er om 14.30 uur afgetrapt in Daarle.

 

Er was al gauw duidelijk dat er van een wedstrijd geen sprake was: PH domineerde en kwam na een kleine 5 minuten al op een 0-1 voorsprong. Sam Hesselink reageerde attent toen de keeper een doelpoging van Abdullah Aykutlu losliet. PH drukte door, maar had het vizier niet op scherp. Grote kansen werden in die fase onbenut door o.a. Guy van Straaten (wild en hoog over), Abdullah Aykutlu (vrije kopkans van de lijn gehaald) en Koen Lubbers (intikker naast de goal). Toch was het Koen Lubbers die de score verdubbelde. Na een half uur branden in de zon kopte hij de bal feilloos binnen op aangeven van Abdullah Aykutlu. Eén noemenswaardige uitval van SP Daarle, maar de rechteraanvaller nam teveel tijd waardoor Hugo Seckel met een goede ingreep zijn doelpoging wist te blokken. Er werd met 0-2 gerust.

 

In de rust was het vooral tijd om het vocht aan te vullen en werd er aandacht gegeven aan het mogelijk winnen van het topscore-klassement van Sam Hesselink. Ook werd er door trainer Bouck gewisseld: Jeroen Schwarte kwam Hugo Seckel aflossen.

 

Gedurende de tweede helft bleef PH dominant en wist het meerdere (grote) kansen te creëren. Een doelpunt bleef in de eerste fase nog uit, omdat bijvoorbeeld Abdullah besloot om zonder succes voor eigen succes te gaan waar een balletje breed een betere optie was. Toch bleef de 3-0 niet uit, het was Sam Hesselink die treuzelen van de keeper afstrafte en de bal simpel over de doellijn liep. Op dat moment werd Sander Bekhuis naar de kant gehaald en kwam Robin ‘boog’ Bosch het veld in. Dat Robin Bosch het voetballen nog niet verleerd is, bewees hij in de 25 minuten dat hij mee mocht doen: hij was direct betrokken bij alle overige doelpunten. Eerst bracht hij Koen Lubbers in stelling, na een diepe bal van Stefan Olde Olthof haalde Robin de rechterflank en trok de bal terug. Koen Lubbers controleerde de bal en plaatse hem rustig in de lange hoek. Ook bij de 5-0 was Robin de aangever; wederom via de rechterkant bracht hij de bal voor. De opgekomen linksback(!) Stijn Hilberink werkte de bal met een vrije volley tegen de touwen. Ondertussen had Robin zelf ook al kunnen scoren, ware het niet dat hij de bal met zijn favoriete lichaamsdeel binnen dacht te werken in plaats van zijn hoofd. De 6-0 kwam weer op naam van Sam; na een snelle ingooi van (wederom) Robin kon Sam doorlopen richting de keeper en faalde niet. De scheidsrechter floot kort hierna voor de laatste maal.

Zo kwam er een einde aan het succesvolle eerste seizoen in de zaterdagafdeling van het amateurvoetbal. Inmiddels is gebleken dat de hattrick van Sam Hesselink niet voldoende bleek voor het winnen van de titel, maar belandde hij op een keurige 2e plaats. PH traint nog twee weken door en besluit het seizoen met een zwaar trainingskamp op de stranden van Mallorca, waarna het in augustus de draad weer zal oppakken richting het nieuwe seizoen.

Ook wil ik onze doelpuntsponsoren, die dat nog niet hebben gedaan, via deze weg nogmaals vragen te reageren op de uitnodiging voor de feestavond op 2 juni (stefan_olthof100@hotmail.com).

Doelpuntenmakers: Sam Hesselink (3x), Koen Lubbers (2x) en Stijn Hilberink

Eindstand in de 4e klasse D: