PH 1 Speelt Gelijk Tegen VSCO’61

PH 1 speelt gelijk tegen VSCO’61

In de eerste competitiewedstrijd tegen VSCO’61 is PH niet overtuigend genoeg. Goede fases in de wedstrijd werden afgewisseld met slechte fases in de wedstrijd. Na 90 minuten kende de wedstrijd geen winnaar terwijl PH in de slotfase nog heel goed wegkwam, eindstand PH – VSCO’61: 2-2.

Opstelling: Lars Kroezen, Hugo Seckel, Lennart Mannes, Jelmer van Harn, Rick Olde Olthof, Alen Ramic (75. Jurre van de Hof), Andrej Piljic (70. Ivan Munoz Boza), Koen Lubbers, Sander Bekhuis (65. Rick Droste), Sam Hesselink, Mart Bekhuis.

In de wedstrijdbespreking werd nogmaals aangegeven wat PH kon verwachten van VSCO’61. Een fysiek sterke ploeg die door middel van een lange bal op de boomlange spits voor gevaar wilde zorgen. PH had moeite met de lange bal eraf halen maar kwam ook niet echt in de problemen. PH begon wel sterk aan de wedstrijd. Al na 7 minuten werd de 1-0 gemaakt. Een combinatie van Mart en Sam door de as van het veld liep uiteindelijk spaak rond de 16 meter. De bal kwam vervolgens aan de linkerkant bij Sander uit, die met een individuele actie zijn tegenstander te snel af was en vervolgens met zijn linker de bal in de verre hoek liet verdwijnen.

PH was tot ongeveer de 30e minuut de betere partij. PH was geduldig in de opbouw, liet de bal gaan en op de juiste momenten werd voornamelijk Sander aan de linkerkant veel vrijgespeeld. Daarentegen kwam Mart aan de andere kant veelvuldig vrij tussen de linies alleen maakte PH daar weinig gebruik van. Ondanks dat de buitenspelers veel ruimte kregen omdat de backs niet door dekten maakte PH daar geen gebruik van en kwam het niet tot grote kansen. VSCO’61 kwam er niet aan te pas en wist alleen via de standaardsituaties een paar speldenprikjes uit te delen.

Vanaf de 34e minuut ging het volledig mis voor PH. Een van de spelprincipes die in de voorbereiding veelvuldig werd gehanteerd was het verleggen van problemen vooruit. Dit gebeurde helaas niet. Jelmer werd achterin ongelukkig aangespeeld, daaropvolgend kreeg Rick aan de zijlijn ook een bal die niet goed te verwerken viel en over de zijlijn leek te gaan. Onze grensrechter, Duane, dacht daar anders over en zo kon VSCO’61 de bal overnemen. De bal werd vervolgens in het strafschopgebied van PH gebracht en via kluts kwam de bal voor de voeten van Luca Veldhoen die de trekker overhaalde: 1-1.

PH was het vanaf dat moment even helemaal kwijt en in de 44e minuut resulteerde dat in een 1-2 achterstand.  Een bal aan de linkerkant werd voorgegeven op de spits van VSCO’61 die volledig vrij stond, die kopt hem zo binnen zou je denken. Dit deed hij niet verlengde de bal om Luca Veldhoen die ook volledig vrij stond in het strafschopgebied van PH. Deze keer aarzelde hij ook niet en werkte de 1-2 tegen de touwen. En domper voor PH dat het betere van het spel had maar in de slotfase van de eerste helft de voorsprong volledig weggeeft.

De 2e helft begon hoe PH de eerste helft ook begon. Het was de betere partij en door geduldig te zijn in de opbouw proberen tot kansen te komen. In de 54e minuut was het dan alweer gelijk. Een aanval werd vanaf links opgezet door Sander. Vervolgens speelde hij Mart in, in het strafschopgebied van VSCO’61, die bij het aannemen van de bal onderuit werd geveegd door een verdediger. De scheidsrechter twijfelde kort maar vloot daarna al snel voor een penalty. Dit was ook meer dan terecht want in de eerste helft had Mart ook al een strafschop verdiend toen hij bij een verdediger over de knie ging maar deze helaas niet kreeg.  Sam ging achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde hoek in waarna hij hem rustig met de binnenkant binnen kon schieten: 2-2.

Daarna zou je denken dat PH doordrukt, VSCO’61 bij de keel grijpt en vol voor de winst gaat. Maar wederom kantelde de wedstrijd. Het werd meer een open wedstrijd waarbij zowel PH als VSCO’61 de mogelijkheden niet goed uitspeelden en zo niet echt tot kansen kwamen.  Toch kreeg PH nog twee grote kans via Mart (stuitte op de keeper) en Koen (zijn inzet verdween op de paal) waardoor PH de wedstrijd kon beslissen.

In de 80e minuut leek het dan alsnog mis te gaan voor PH. Een lange bal van VSCO’61 werd achterin verkeerd ingeschat waardoor Lennart op zo’n 20 meter van de eigen goal aan de noodrem trok. Vrije trap en rode kaart zal je denken maar de scheidsrechter deed het af met alleen een vrije trap. De vrij trap werd kiezelhard over de muur geschoten, leek richting de kruising te gaan maar raakte de onderkant van de lat en stuiterde volgens vriend en vijand een halve meter achter de lijn. Iedereen had het in de gaten alleen de man die er over gaat, de scheidsrechter, had geen goed zicht op de situatie en kende VSCO’61 geen goal toe. Hier kwam PH heel goed weg en zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Doelpunten makers: Sander Bekhuis & Sam Hesselink

Man of the Match: Mart Bekhuis