skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 “uitgebekerd”

PH 1 “uitgebekerd”

PH 1 ligt uit de beker. In de derde poulewedstrijd ontving de ploeg van Hodes Achilles’12. De bezoekers kenden een prima start van deze bekercompetitie en gaven dit, met name in de eerste helft, een goed gevolg in Almelo. PH Almelo 1 – Achilles’12 1: 1-3.

De voorbespreking was voor trainer Bjorn Hodes en zijn ploeg het moment om de koppen nog eens goed bij elkaar te steken, er werd kort gereflecteerd en gemaakte afspraken werden geëvalueerd over de organisatie (buiten het veld), het team, de speelwijze en de doelstelling. Ondanks de tegenvallende resultaten in deze voorbereiding durfde Jurre de doelstelling “top-5” uit te spreken, waar anderen voor een wellicht meer reële doelstelling kozen voor een stabiele plek in de middenmoot als zo snel mogelijk veilig spelen. In ieder geval werd nogmaals benadrukt dat de intensiteit en bereidheid om resultaat te halen (flink) moet verbeteren.

Achilles bleek niet voor niets de koploper in deze groep, het combineerde makkelijk en had enkele mooie aanvallen met veel positiewisselingen en positiespel waar de thuisploeg moeite had om grip op de wedstrijd te krijgen. PH kreeg geen grip op Achilles en na een aanval via hun rechterkant kwam het na een prima voorzet en dito kopbal op 1-0 voorsprong. Het vertrouwen bij de bezoekers groeide en voetbalde nog enkele (grote) kansen bij elkaar, waar het er nog eentje van benutte.

In de tweede helft besloot PH va-banque te gaan: over het hele veld 1 tegen 1. Dat pakte goed uit; Achilles kwam niet meer zo makkelijk in de opbouw en PH kwam terug in de wedstrijd na gestuntel van de keeper. PH zette door en kreeg enkele grote kansen op de 2-2. Voor de vaste trouwers van het insta-gram account van PH (@phalmelo) was al te zien dat een uitstekende redding van de keeper van Achilles voorkwam dat Koen Lubbers de gelijkmaker maakte en in de daaropvolgende aanval de bezoekers de wedstrijd in het slot leken te gooien. Een verwoestend schot was Arjan te machtig en dat bepaalde de eindstand op 1-3. Toch had PH een andere eindstand op het scorebord kunnen zetten, ware het niet dat een viertal 100% kansen niet verzilverd werden.

’s Avonds trok het vlaggenschip richting stersponsor café/restaurant Nielz. Hier werd verder gewerkt aan een stuk teambuilding. Traditiegetrouw kozen de jongens die nieuw zijn een liedje uit om zich in de selectie te “zingen”, zonder de zangkwaliteiten van Arjan tekort te doen was grote verassing van de avond de toch wat bescheiden Arthur JR Provoost. Zijn optreden van Eleonora werd zelfs door barvrouw Florence vastgelegd op de social media. Hopelijk is dit de opmars voor een eerste driepunter, volgende week op bezoek bij Enter Vooruit.

Back To Top