PH 1 Uitgebekerd

PH 1 uitgebekerd

PH 1 is afgelopen zaterdag uitgeschakeld in het bekertoernooi. Na een overtuigende poulefase was het bekeravontuur in de eerste de beste knock-out wedstrijd direct afgelopen. Op bezoek in Aalten bij het plaatselijke tweede elftal van AZSV ging het met 4-1 onderuit.

1. Dyon Esink, 6. Guy van Straaten, 3. Arthur JR Provoost, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof 8. Ivan Munoz Bosa, 12. Alen Ramic, 10. Andre Piljic (65. Sam Hesselink), 7. Mart Bekhuis, 9. Koen Lubbers, 11. Sander Bekhuis

PH had wat jongens, al dan niet bewust vanwege (kleine) klachten of gedwongen door vakanties, rust gegeven voor deze wedstrijd. Daarnaast speelde PH 2 een ontzettend belangrijke wedstrijd voor het winnen van de eerste periodetitel (gefeliciteerd boys!!) dus reisde de ploeg van Hodes en Provoost met slechts 13 spelers af richting Gelderland. Toen in de warming-up Hugo Seckel ook nog geblesseerd afhaakte was de spoeling aardig dun. Naast het feit dat we nog maar één wissel over hadden, moest er ook geschoven worden in de basisopstelling. Alen Ramic verving Hugo Seckel, waardoor Guy van Straaten als rechterverdediger kwam te spelen.

Al deze wisselingen deden de ploeg geen goed, het haalde haar niveau in de eerste helft nauwelijks en gaf veel te veel ruimte weg. Ruimte waarmee de vaardige spelers van AZSV wel raad wisten. Al na 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na zwak ingrijpen in de laatste linie. Een kwartiertje later werd de score verdubbelt, centrale verdediger Kremer kopte een hoekschop tegen de touwen. Daar bleef het niet bij in de eerste helft, want ook de 3-0 viel nog voor rust. Wederom de behendige, rappe aanvoerder van de Aaltenaren die de keeper van PH wist te verschalken. Ondertussen kwam PH wel beter in de wedstrijd, creëerde het een aantal goede kansen en had het een strafschop moeten krijgen toen Rick Olde Olthof werd neergelegd in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter van der Veen gaf slechts een hoekschop. Ook een afstandschot van Andre Piljic en een vrije trap aan de rand van ‘de 16’ van Guy van Straaten werden niet tot doelpunt omgezet.

De tweede helft ging PH va banque spelen, het is immers bekervoetbal en daarin zijn wel gekkere tussenstanden weggepoetst. Maar ondanks een overwicht in de tweede helft kwam het niet verder dan 3-1 door een doelpunt van Stefan Olde Olthof. Hij benutte het buitenkansje nadat Mart Bekhuis in gevloerd werd op zo’n 13 meter van het doel. Op dat moment stond Pesselink klaar om in te vallen, maar Polde liet zich deze kans niet ontnemen. Daarna nam het zoveel risico om de aansluitingstreffer te maken, maar in de jacht naar de 3-2 viel de 4-1 en daarmee ook het definitieve doek. Een terechte nederlaag voor de Almeloërs, die nu de knop moeten omzetten richting de competitie waar het de punten ook hard kan gebruiken. Op naar WVF 1, de koploper, niets te verliezen dus!