skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Uitgeschakeld In Bekertoernooi

PH 1 uitgeschakeld in bekertoernooi

Voor PH zit het bekertoernooi er op. Afgelopen dinsdag stond er een heerlijk potje op het programma voor de Almelose koploper, het ontving subtopper uit de 2e klasse Vroomshoopse Boys. Een serieuze krachtmeting dus en PH liet zien ook op dit niveau zich gemakkelijk staande te kunnen houden, ondanks de vele wisselingen speelde PH een prima partij en had het, zeker nadat het met 10 man kwam te staan, meer verdiend in een doelpuntrijkduel. PH 1 – Vroomshoopse Boys 1: 3-4.

 Opstelling: Dyon Esink, Daan Morsink, Jelmer van Harn, Rick Olde Olthof, Bob Smienk (45. Ferhat Ayhan), Guy van Straaten,, Ivan Munoz Bosa (65. Wouter Haarhuis), Sam Hesselink (75. Koen Lubbers), Abdullah Aykutlu, Maxim van Straaten, Jeroen Schwarte

Een bekend fenomeen in het bekertoernooi, trainers die er voor kiezen om wat andere jongens te laten spelen. Mede vanwege die keuze, in combinatie met de afwezigheid van Hugo Seckel (ziek), koos Roy Bouck voor een aanvallende opstelling en dat tegen een sterker geachte tegenstander. Als dat maar goed gaat…. En dat ging het bij vlagen zeker. PH zat goed in de wedstrijd, won het merendeel van de duels en kwam op een 1-0 voorsprong door Abdullah Aykutlu na een steekpass van Maxim van Straaten. Na een half uur spelen kwamen de Boys op gelijke hoogte, slordig balverlies in de opbouw werd gecorrigeerd door een overtreding aan de rand van het strafschopgebied. De vrije trap die er uit volgde werd op overtuigende wijze achter keeper Dyon Esink gekruld. Maar PH zat zoals gezegd lekker in de wedstrijd en kwam voor de tweede keer op voorsprong, ditmaal door Sam Hesselink die attent doorliep op een kopbal van Maxim van Straaten. Toch kwam vlak voor het rustsignaal Vroomshoopse Boys voor de tweede keer langszij, ditmaal na matig ingrijpen in eerste instantie op de opkomende back en later bij de sterke spits. Die spits draaide vervolgens weg en schoot onberispelijk binnen.

De rust: tokkie schoot twee ballen op de lat en verdiende hiermee de nodige potten bier.

De tweede helft was minstens net zo vermakelijk als de eerste, al viel de score voor de thuisploeg uiteindelijk de verkeerde kant op. Na een klein kwartiertje in de tweede helft kwamen de Vroomshopers, die een klein leger aan junioren voetballertjes hadden meegenomen die met een trommel en bengaals vuurwerk voor de sfeer zorgden, voor de eerste keer op voorsprong. Dyon dacht een corner uit de lucht te plukken en deed dit ook, maar bij het stuiteren van de bal werd hij dusdanig gehinderd dat diezelfde bal over de doellijn belandde. Overtreding? De man die er over ging vandaag vond van niet en keurde het doelpunt goed. Dyon was het daarmee niet eens en ontving vanwege commentaar op de leiding een eerste gele kaart. PH bleef sterk en kwam op gelijke hoogte toen Daan Morsink een voorzet van Abdullah Aykutlu op fraaie wijze binnenwerkte. De wedstrijd golfde op en neer en op een van die momenten werd de bal diep gespeeld richting het PH doel. Dyon kwam uit maar gleed ook uit, uit een soort van reflex tikte hij de bal buiten het strafschopgebied met zijn hand aan en ontving hiervoor zijn tweede gele kaart. Rood en douchen was het advies van de leidsman. Wouter Haarhuis had net zijn keeperstraining erop zitten en verving hem in de goal. Wouter kon helaas niet voorkomen dat de jongens uit Vroomshoop nogmaals op voorsprong kwamen, een kopbal van de linkerspits was hem te machtig. PH zette in de slotfase aan (het was eigenlijk niet te zien dat PH een man minder op het veld had) en had pech in de afronding. Een vrije trap van Guy van Straaten ketste af op de paal en een vlammend schot van Appie (botten) tellie werd katachtig gered door de keeper. De scheidsrechter floot voor het laatst op deze koude herfstavond en hiermee was de uitschakeling een feit.

 

Dit weekend hervat PH de competitie met een uitwedstrijd tegen de vorige bekeropponent ASV’57 1. Het zal op sportpark ’t Heuveltje weer volle bak gaan om na een gelijkspel en een nederlaag de 3 punten huiswaarts te nemen.

 

Man of the Match: Daan Morsink (kost je een rondje zaterdag)

Doelpuntenmakers: Abdullah Aykutlu, Sam Hesselink en Daan Morsink

Back To Top