PH 1 Verdient Meer Tegen ASC’62

PH 1 verdient meer tegen ASC’62

PH heeft een wrange nasmaak overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Vorige week was het na een kwartier spelen al een kansloze missie, ditmaal had PH recht op minimaal een punt. In een gelijkopgaande wedstrijd was het de meest gelukkige die er met de volle buit vandoor ging. Uiteindelijk was het goaltjesdief Van Gelder die de wedstrijd in de 80e minuut besliste met een simpele intikker. PH 1 – ASC’62 1 0-1.

Opstelling: 1. Arjan Nijenkamp, 2. Jurre van den Hof (78. Sem Dijkers), 3. Lennart Mannes 4. Kubilay Coban, 5. Arthur JR Provoost, 6. Ivan Munoz Bosa, 8. Kubilay Coban, 10. Koen Lubbers (65. Rick Olde Olthof), 7. Scott Cameron (65. Mart Bekhuis), 9. Kevin “Potlood” Stokkingreef (70. Sam Hesselink), 11. Rick Droste

PH moest het zonder aanvoerder Stefan Olde Olthof doen, maar gesteund door team van de week jo8-1 zou het goed moeten komen vandaag. Intensiteit was het sleutelwoord van de afgelopen trainingsweek; intensiteit in het druk zetten, het aansluiten, verdedigende duels aangaan, in passing, vrijlopen en initiatief nemen, eigenlijk in alle facetten van het voetbal moet de intensiteit bij PH omhoog. De coronaperiode is voorbij, we voetballen weer voor de knikkers. Dat had PH een stuk beter voor elkaar dan vorige week. Ondanks dat de thuisploeg de bal kreeg van ASC, won zij het merendeel van de duels en “zat er kort op”. Toch waren het de bezoekers die voor het eerst op voorsprong leken te komen, ware het niet dat de rebound in buitenspel positie werd binnen gewerkt en daardoor geen doorgang kon vinden. Ook het tweede dreigende moment was aan de kant van de bezoekers, een kopkans voor de kalende verdediger ging vlak langs de paal. Na een half uur spelen kon ook PH haar eerste kans noteren, goed doorzetten van Koen Lubbers zorgde ervoor dat de keeper de bal los moest laten. Koen tikte de bal breed op Scott, maar onder hoge druk van 3 aanstormende verdedigers knalde hij de bal hoog over. Vijf minuten later had PH wederom op voorsprong kunnen komen, wederom Koen Lubbers met een uitstekende actie via de linkerkant. Hij koos ditmaal voor Kevin Stokkingreef, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger op de lijn.

Na de rust een identiek spelbeeld: ASC had afgesproken om 5 minuutjes “druk te zetten” en zakte daarna weer ouderwets terug tot de middenlijn. Ook ditmaal waren het de bezoekers die de grootste kans kregen in de beginfase, maar Arjan Nijenkamp plukte de bal van de schoen van de broer van Youri of het neefje van Jack. Na een uur spelen was het wederom Arjan Nijenkamp die zorgde voor de brilstand, hij keerde een inzet uit de corner van dichtbij met een goede redding met zijn grote maat 47. In de daaropvolgende aanval had PH een belangrijke tik uit kunnen delen, maar zonder keeper meer in het doel schoot Rick Droste de bal tegen een verdediger op de doellijn aan. Daarna lag het initiatief bij PH, twee grote kansen waren niet besteed aan Scott (raakte de bal totaal verkeerd) en wederom Rick Droste (wederom een verdediger die zijn doelman hielp). ASC deed wel wat terug, een mislukte voorzet kon ternauwernood door Arjan op de lat worden getikt, via de lat belandde hij voor de voeten van de spits. Hij reageerde in een reflex met zijn hak, maar de bal belandde gelukkig op de paal. Het was inmiddels wel duidelijk dat wie de eerste goal zou maken, ook de wedstrijd zou winnen. Die eer was aan de bezoekers, een diepe bal werd via de achterlijn teruggetrokken. Verkeerd positie kiezen van de Almelose defensie zorgde ervoor dat V Gelder de bal voor het intikken had en dat deed hij dan ook. Koren op de molen voor de speelwijze van ASC’62, het trok zich nog verder.

terug en PH was niet bij machte om deze verdedigende muur te slachten. De rommelige eindfase kwam niemand ten goede, grote kansen werden dan ook niet meer genoteerd. Het moegestreden PH blijft op deze manier (doel)puntloos en moet zich richten op Quick’20, wat op zijn zachts gezegd ook geen gemakkelijke opgave wordt.

Man of the Match: Arjan Nijenkamp