PH1 2017 2018 Kleiner

PH 1 verliest voor het eerst

PH Almelo is afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Nadat de ploeg van trainer Roy Bouck 14 wedstrijden ongeslagen was gebleven, werd er op bezoek bij Avereest met 2-1 verloren.

PH begon nog niet eens zo slecht aan de wedstrijd als dat de eindstand doet vermoeden, maar door twee persoonlijke fouten hielp het Avereest in het zadel. Het was PH dat vanmiddag de eerste grote kans had maar Koen Lubbers werd overrompeld door het enthousiast roepen om de bal door zijn teamgenoten, waardoor hij een voorzet gaf in plaats van zelf te gaan. Na zo’n 20 minuten werd de eerste defensieve fout van PH afgestraft: een te korte terugspeelbal werd onderschept en koelbloedig afgerond. Kort daarna had PH haar grootste kans van de wedstrijd, maar goed keeperswerk zorgde ervoor dat Guy van Straaten niet wist te scoren. Daarna verdedigingsfout twee; een inspeelpass van de verdediging naar het middenveld werd onderschept en ook deze kans was raak. PH keek tegen een 2-0 achterstand aan, dat was nog niet eerder gebeurd dit seizoen. Trainer Bouck was het zat en wisselde Jelmer van Harn en Bob Smienk, hopend op een signaal van de ploeg. Dit signaal bleef uit, het was Avereest dat vlak voor rust zelfs op 3-0 kon komen maar voor een leeg doel faalde de spits en schoof de bal lang de verkeerde kant van de paal.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken, aangegeven waar het verkeerd ging en dat we voldoende kwaliteit in huis hebben om alsnog de wedstrijd te kunnen kantelen. Dat gebeurde niet, PH was onrustig en speelde veel te snel en veel te vaak de lange bal. Dat was natuurlijk koren op de molen voor de verdedigers van Avereest, die er lekker in konden kleunen en alles wat voor hun voeten kwam wegjoeg. PH kwam 10 minuten voor tijd met de aansluitingstreffer (een vrije trap van Bob van den Elst) maar kon zelf op dat moment niet echt een vuist maken en met een slotoffensief komen.

Een grote domper natuurlijk voor de Almeloërs, die tegen de eerste nederlaag van het seizoen opliepen. Natuurlijk heeft de huidige koploper nog steeds een ruime marge, maar dat het beter moet dat moge duidelijk zijn!

 

Doelpuntenmaker: Bob van den Elst.

 

Uitslagen en stand in de 4e klasse D:

Avereest 1 – PH 1                                                         2-1

DKB 1 – SVV’56 1                                                          2-2

Lemele 1 – Bruchterveld 1                                          0-5

Daarlerveen 1 – SP Daarle 1                                       1-2

Rijssen Vooruit 1 – MVV’69 1                                    2-2