PH 1 Verliest Opnieuw

PH 1 verliest opnieuw

Na de oorwassing van vorige week tegen Voorwaarts Twello was het plan om deze week orde op zaken te stellen. Tegen het minder sterk geachte sv. Vorden ging de ploeg van Hodes op zoek naar een driepunter, maar de echte overtuiging en kwaliteit ontbrak vandaag om aanspraak te maken op een overwinning. SV Vorden 1 – PH Almelo 1: 1-0.

Opstelling: 1. J. van de Elst, 2. S. Bekhuis, 3. L. Mannes, 4. S. Olde Olthof, 5. S. Dijkers (35. J. van den Hof), 6. N. van Vlijmen, 8. K. Lubbers, 10. K. Coban, 7. M. Bekhuis (60. A. Ramic), 9. S. Hesselink, 11. K. Stokkingreef (60. J. van Harn)

Ook ditmaal een (groot) aantal basisdebutanten aan de kant van PH, wat mede leidde tot een erg rommelig en onnauwkeurig begin. Vorden zocht met het opportunistische aanvalsplan direct het doel van keeper Joerjen van de Elst op en was na een kwartiertje spelen trefzeker na een aanval dwars door het centrum. Dat terwijl er de afgelopen trainingsweek continu gehamerd werd op het dichthouden van de as. De thuisploeg probeerde de opbouw van PH voortijdig te verstoren en het baltempo van de bezoekers was niet van dien aard om onder die druk uit te spelen. Na een kwart van de wedstrijd kreeg PH meer en meer grip op SV Vorden en kwam het beter in het spel. Een aantal mooie aanvallen strandden in de laatste fase of werden tot corner getikt. Vlak voor het rustsignaal leek Mart Bekhuis de Almeloërs op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet mistte kracht waardoor hij op de doellijn nog door een verdediger van Vorden weggewerkt kon worden.

Tijdens de rust spraken we af de lijn van het laatste kwartier vast te houden, geduld te bewaren en dan moesten de kansen komen en benut worden. Daar kwam in de praktijk niet veel van terecht, het leek eerder de lijn van het eerste kwart van de wedstrijd op te pakken. PH probeerde wel, maar kwam eigenlijk nooit in het ritme om druk te houden, kansen te creëren of doelpunten te maken. In de slotseconde leek PH toch het verdiende punt mee te kunnen nemen naar Almelo, maar de volley van Sander Bekhuis spatte uiteen op de paal. Twee bekerwedstrijden verder staat PH nog op de hatelijke 0: zowel qua doelpunten als wedstrijdpunten. Aanstaande dinsdag speelt PH een oefenwedstrijd tegen BWO in Hengelo en dan volgt de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Bon Boys alvorens we afreizen naar Dalfsen voor misschien wel direct de belangrijkste wedstrijd van het competitieseizoen tegen ASC’62.